Pakistan papağanı hk. yardım rica ediyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fikretgc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fikretgc

iyikus.com Üyesi
merhabalar. foruma yeni üye oldum. Ben 6 aylık bir Pakistan papağanı aldım. ilk gun en azından kendini sevdiriyordu, çok bir problem yoktu. İkıncı gun salalım dedik hayvanacağız uçsun ama sonra kafesine sok sokabilirsen. bir gun uğraştım güzellikle sokmaya olmadı. elektrik kablolarına gaga atmaya başlayınca artık dedim sokmak lazım yoksa durum iyiye gitmiyor. konduğu yerden itekleye itekleye zorla soktuk kafesine, kuş bağıra bağıra girdi kafese. ama şimdi o sakin kuş gitti yerine bir canavar geldi. kafese yaklaşınca bağrıyor gaga atıyor, hiç sevdirmiyor. sanırım zorla kafesine sokmak kötü oldu. keske bir süre hiş salmasaydık. Tekrar güvenini kazanmak için neler yapmalıyız ? bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. simdiden teşekkürler.

Kafesine sevdiği meyve sebzelerden takın stresini alsın. Daha sonra elinizden yem ya da sevdiği meyve sebzeyi kafesin içindeyken yedirin böyle böyle alışacaktır diye umuyorum

Oyla 0
Merhabalar. Muhabbet kuşu ve sultan papağanı için uygulanan yöntemleri deneyebilirsiniz...

Oyla 0
Merhabalar. Muhabbet kuşu ve sultan papağanı için uygulanan yöntemleri deneyebilirsiniz...

tesekkurler

Oyla 0
Kafesine sevdiği meyve sebzelerden takın stresini alsın. Daha sonra elinizden yem ya da sevdiği meyve sebzeyi kafesin içindeyken yedirin böyle böyle alışacaktır diye umuyorum
merhaba, el ile besleyerek alıştırmaya çalışıyorum. bakalım umarım alışır. bu arada yem olarak sadce çekirdek yiyor. birde arada armut ve elma. biraz aç bırakayım dedim farklı yemlere alışsın diye ama hiç yuzune bakmıyor yemlerin. bende aç kalmasın diye çekirdek veriyorum ama bu konuyu çözemedim. bununla ilgili bir öneriniz olur mu.

Oyla 0
merhaba, el ile besleyerek alıştırmaya çalışıyorum. bakalım umarım alışır. bu arada yem olarak sadce çekirdek yiyor. birde arada armut ve elma. biraz aç bırakayım dedim farklı yemlere alışsın diye ama hiç yuzune bakmıyor yemlerin. bende aç kalmasın diye çekirdek veriyorum ama bu konuyu çözemedim. bununla ilgili bir öneriniz olur mu.
Hangi yemi kullanıyorsunuz acaba marka ve içeriğinin resmini yükleyebilir misiniz. Aç bırakmanızıda önermiyorum. Hastalıklara davetiye çıkarır.

Oyla 0
Hangi yemi kullanıyorsunuz acaba marka ve içeriğinin resmini yükleyebilir misiniz. Aç bırakmanızıda önermiyorum. Hastalıklara davetiye çıkarır.
selam, Versele-Laga Nutribird P15 almıştım fakat dediğim gibi 1 haftadan fazla oldu kesinlikle yemiyor. aç kalmasın diye çekirdekle beraber veriyorum ama bu sefer cekirdekleri secip yiyor. sadece çekirdekle olacak şey değil. sağlıksız bir beslenme papağan için. neyseki arada armut ve elma veriyorum, biraz yiyor. başka ne denenebilir acaba ?

Oyla 0
Pakistan papağanı en zor eğitilen cinstir hocam. Sabırlı bir süreçten geçmeniz gerek.
selamlar, evet öyleymiş. kafes içinde elden besleyerek ele alıştırmaya çalışıyorum. artık azar azar salıp o şekilde alıştırmaya çalışacam. tamamen tünekte salınmış şekilde de bırakmak istemiyorum henüz. kafesi unutmasından çekiniyorum.

Oyla 0
20201106_011652.jpg

Eski tür yeminden pelet yeme geçiş tablosu. Malesef zorlu bir süreç. Son aşamalarda aralığı çok daha genişleterek tamamen pelet yeme geçişi sağlayabilirsiniz eğer olumlu ilerlenirse.

Oyla 0
Bir anda pelet yeme geçmez kuşlar. İlk önce tohum karışımı kullanmalısınız. Sonra tohum pelet karışık murat hocamın listesindeki gibi. Üstatlar daha iyi bilir ancak yem tercihiniz papağan yerine pareket yemleri olmalı diye düşünüyorum. Boyut olarak sultan papağanına yakınlar.

Oyla 0
Bir anda pelet yeme geçmez kuşlar. İlk önce tohum karışımı kullanmalısınız. Sonra tohum pelet karışık murat hocamın listesindeki gibi. Üstatlar daha iyi bilir ancak yem tercihiniz papağan yerine pareket yemleri olmalı diye düşünüyorum. Boyut olarak sultan papağanına yakınlar.
selamlar, teşekkürlerparaket yemi.jpg. bu durumda ekteki gibi bir ürün alıp alışmasını bekleyeyim. ne dersiniz ?

Oyla 0
Oyla 0
Geri