Pankreas

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canan T.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canan T.

iyikus.com Üyesi
İyi günler ben daha önce konu açmıştım. Kursak mantarı ile ilgili şu an hastalık iyileşmeyince tekrar pankreas teşhisi koydu veteriner kuşum da aşırı kusma halsizlik var sürekli yemiyor sürekli kusuyor.Beyaz dışkılaması yok tüy dökümü ve kaşıntı Rica etsem yardımcı olur musunuz hangi ilacı kullanmam lazım bu sürede ne yapmam gerekiyor

Bunlar

Ekli dosyalar

• IMG_20240928_094458.jpg
    IMG_20240928_094458.jpg
    480.9 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20240928_091054.jpg
    IMG_20240928_091054.jpg
    218 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20240928_091026.jpg
    IMG_20240928_091026.jpg
    218.1 KB · Görüntüleme: 6
Kuşta pankreas sorunu olsa bile bu kusmaya sebep olmaz. Ve avicare takviyeleriyle iyileşmez zaten..

Kuş hakkında biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz. Ne zamandan beri kusma sorunu var? Yemini tazeledinizmi? Geçmişte hangi ilaçalrı kullandınız? Kuşa ek besin veriyormusunuz? Ballı kraker tarzı şeyler veriyormusunuz? Hangi marka yem kullanıyorsunuz? Şuan hiç yem yemiyormu?

Birde kuşun kısa bir videosunu çekip atın bakalım..
Görsel ve Video Nasıl Eklenir

Kuşta pankreas sorunu olsa bile bu kusmaya sebep olmaz. Ve avicare takviyeleriyle iyileşmez zaten..

Kuş hakkında biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz. Ne zamandan beri kusma sorunu var? Yemini tazeledinizmi? Geçmişte hangi ilaçalrı kullandınız? Kuşa ek besin veriyormusunuz? Ballı kraker tarzı şeyler veriyormusunuz? Hangi marka yem kullanıyorsunuz? Şuan hiç yem yemiyormu?

Birde kuşun kısa bir videosunu çekip atın bakalım..
Görsel ve Video Nasıl Eklenir

Kuşum da yaklaşık 8-9 aydır bu kusma var ara ara kesiliyor Ama bir ara kursak mantarı diye dendi sonradan tekrar pankreas sorunu var dediler kusması bir iki ay iyileşti ama bir iki ay boyunca hiçbir şey yoktu hareketi iyiydi gayet keyfi yerindeydi şimdi tekrardan başladı yani ara ara iyi oluyor tekrardan kusma başlıyor iştahı çok yerinde sürekli hastalıktan mı bilmiyorum sürekli yiyor ve sürekli kusuyor çok su içiyor ballı kraker vesaire vermiyorum kapalı ambalaj yem alıyorum gardenmix bazende aspur veriyorum

Hocam bana daha çok stres veya alerji kaynaklı bir sorunu varmış gibi geldi. Öncelikle eczaneden anti alerjik bir ilaç alın. sıvı formda olanlar varsa daha iyi olur. Bir süre alerji ilacı kullanıp gözlemlemek gerek. Çünkü dışkılar normal. Ayrıca enfeksiyona bağlı bir durum olsa 8 ay yaşaması imkansız.

Alerji kaynaklı olduğunu nasıl anlarız belirtiler nasıl olur çok kaşınıyor çok tüy döküm oluyor ama yani mevsim geçişinde normal mi bilmiyorum biz hangi alerji ilacını almam gerekiyor bugün gidip baksam ve nasıl kullanmam lazım

Herhangi bir anti alerjik ilaç olur. Sıvı formda bulabilirseniz suya katmak kolay olur. Ama belkide önce stres yapacağı bir durum var mı onu tartışmak daha iyi olur. sık sık korktuğu bir durum var mı mesela. Geceleri korkma vs..

Herhangi bir anti alerjik ilaç olur. Sıvı formda bulabilirseniz suya katmak kolay olur. Ama belkide önce stres yapacağı bir durum var mı onu tartışmak daha iyi olur. sık sık korktuğu bir durum var mı mesela. Geceleri korkma vs..
Geceleri korkma gibi bir durum yok zaten yanlızda bırakmıyıyoruz sitres olma gibi durumu yok

Evde başka herhangi bir hayvan yok hani biz de çocuklarla olsun biz olsun çok ilgi gösteriyoruz zaten strese girmediğini düşünüyorum ama tüyler eve çok dökülüyor ve bu çıkan tüyler çok bakımsız ve mat bir şekilde ama kusması çok aşırı artık avuç avuç kusuyor eskiden kafese girdiği zaman kusardı şimdi her yere kusuyor iki günde çok kötüledi pankreas dediler ama beyaz dışkılama yok şu anda bilmiyorum

Hayır kullanmıyorum sadece yemini veriyorum bir de ambalajlı aspur alıyorum ondan katıyorum içine arada bazen dalları alıp veriyorum pankreas olduğu zaman hastalığın belirtileri nasıl oluyor hani kusma falan oluyor diye biliyorum onda ama 1-2 ay ile iyi oluyordu arada iyi olduğu zaman hiçbir şekilde kusma gözükmüyor hareketi de güzel ama bu kusma olduğu zaman sürekli aşırı bir şekilde yem yemeye başlıyor sonra kusuyor sindirilmemis yem kusuyor

Geri