Pankreas

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canan T.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

canan T.

iyikus.com Üyesi
İyi günler ben daha önce konu açmıştım. Kursak mantarı ile ilgili şu an hastalık iyileşmeyince tekrar pankreas teşhisi koydu veteriner kuşum da aşırı kusma halsizlik var sürekli yemiyor sürekli kusuyor.Beyaz dışkılaması yok tüy dökümü ve kaşıntı Rica etsem yardımcı olur musunuz hangi ilacı kullanmam lazım bu sürede ne yapmam gerekiyor

Kullanmanız gerekirdi. Özellikle de probiyotik. Ayrıca Multi vitamin ve özellikle de çinko içerikli bir mineral desteği. Tüylerin cansız olmasının sebebi vitamin ve mineral eksikliğinden. Evde vitamin var mı insanlar için olan ?

Kullanmanız gerekirdi. Özellikle de probiyotik. Ayrıca Multi vitamin ve özellikle de çinko içerikli bir mineral desteği. Tüylerin cansız olmasının sebebi vitamin ve mineral eksikliğinden. Evde vitamin var mı insanlar için olan ?
Hayır vitamin yok evde sizin önerebileceğiniz vitamin var mı ben alayım onu ve probiyotik de kullanayım ben veterinerin söylediğine göre uyguladım o ilaçları koyduğun zaman dedi probiyotik ve vitamin kullanma ilaçlar bittikten sonra hastalık iyileşince kullan dediği için ben kullanmadım şimdi ben pankreas tedavisi gibi bir ilaç mı uygulayayım yoksa alerji ilacı mı alayım bugün koymam lazım çünkü cevap verdiğiniz için teşekkür ederim nasıl ilerlemem gerekiyor söyleyebilir misiniz probiyotik ve vitamini kullanmalı mıyım her gün ilaçlı su yaptığım için kullanamıyordum

Kuru mama gördüm kafeste bir ihtimal o dokunuyor olabilir. Öncelikle onu çıkarın. Ben sorunun pankreas yada alerjik olduğunu düşünmüyorum. Eski konunuza da baktım megabakteri sorunuda varmış kuşta. Amfoterisini düzenli kullandınızmı? Ve kaç gün kullandınız? Çünkü bu hastalık sık sık tekrarlayabilen bir hastalık..

Kuru mama gördüm kafeste bir ihtimal o dokunuyor olabilir. Öncelikle onu çıkarın. Ben sorunun pankreas yada alerjik olduğunu düşünmüyorum. Eski konunuza da baktım megabakteri sorunuda varmış kuşta. Amfoterisini düzenli kullandınızmı? Ve kaç gün kullandınız? Çünkü bu hastalık sık sık tekrarlayabilen bir hastalık..
Hayır o ilacı kullanmadım veteriner pankreas'ta o ilaç zarar verir dedi o yüzden kullanmadım almadım bugün resmini attığım ilaçları kullandım onlar da şu an bir işe yaramıyor o kurumamayı da bugün koymuştum ek gıda olsun diye onu çıkartırım tamam

Hayır onu kullanmadım çünkü veteriner pankreas hastalığında o kullanılması zararlı dedi onun için o resmini attığım ilaçları kullanmıştım digesteve gibi bu ilaçları tedavi olur dedi ama ilaçlar şu anda hiç işe yaramıyor

Yanlış yapmışsınız megabakteri çıkmış kuşta amfoterisin b kullanılması gerekiyor. Ayrıca avicare ürünleri ilaç değil zaten. İşe yaramaması normal..

Yanlış yapmışsınız megabakteri çıkmış kuşta amfoterisin b kullanılması gerekiyor. Ayrıca avicare ürünleri ilaç değil zaten. İşe yaramaması normal..
Tamam ben o ilaçla tedaviye başlasam ilacı nereden bulabilirim veterinerden almayı denesem o ilacı şu an önermediğini söylüyor ve ne kadar kullanayım ilacı ne kadar kullanmam gerektiği hakkında bir bilgim yok şu anda vitamin hangisini almam gerekiyor

Tamam ben o ilaçla tedaviye başlasam ilacı nereden bulabilirim veterinerden almayı denesem o ilacı şu an önermediğini söylüyor ve ne kadar kullanayım ilacı ne kadar kullanmam gerektiği hakkında bir bilgim yok şu anda vitamin hangisini almam gerekiyor

Valla piyasada yok bu ilaç. Bazı kuş veterinerlerinde bulunuyor. Keşke almışken kullansaydınız. Bence veterinerle tekrar iletişime geçip isteyin. Eğer temin edemezseniz en azından mikostatin gibi bir ilaç kullanınki hastalığı baskılasın.. Mikostatini eczaneden temin edebilirsiniz..

Diğer arkadaşlarımda yorum yapıcaktır. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis

Valla piyasada yok bu ilaç. Bazı kuş veterinerlerinde bulunuyor. Keşke almışken kullansaydınız. Bence veterinerle tekrar iletişime geçip isteyin. Eğer temin edemezseniz en azından mikostatin gibi bir ilaç kullanınki hastalığı baskılasın.. Mikostatini eczaneden temin edebilirsiniz..

Diğer arkadaşlarımda yorum yapıcaktır. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis
Anladım o ilacı bulamazsam pankreas hastalığı ile ilgili bir ilaç var mı bildiğiniz onu kullansam bir denesem rahatlatıyor mu çünkü bugün biraz daha durgun gibi ve sürekli ağzını açıp kapatıyor kusması da çok fazla

Anladım o ilacı bulamazsam pankreas hastalığı ile ilgili bir ilaç var mı bildiğiniz onu kullansam bir denesem rahatlatıyor mu çünkü bugün biraz daha durgun gibi ve sürekli ağzını açıp kapatıyor kusması da çok fazla
Hocam hastalıkla ilgili soru sorulurken kuşun hikayesini bilmemiz çok önemli. Siz daha önce megabacter teşhisi konmasına, ilaç kullanmamanıza rağmen, ''kuşum kusuyor ne yapayım'' diye konu açarsanız bir arpa boyu yol alamazsınız... Megabacter teşhisi ne zaman konulmuştu ? Nasıl konuldu teşhis ? Svap mı alındı dışkı analizi mi yapıldı. ? Neden ilaç kullanmadınız. ? Çok hatalı ilerliyorsunuz şu anda. Hali hazırda teşhis varmış zaten.

[/QUO
Hocam hastalıkla ilgili soru sorulurken kuşun hikayesini bilmemiz çok önemli. Siz daha önce megabacter teşhisi konmasına, ilaç kullanmamanıza rağmen, ''kuşum kusuyor ne yapayım'' diye konu açarsanız bir arpa boyu yol alamazsınız... Megabacter teşhisi ne zaman konulmuştu ? Nasıl konuldu teşhis ? Svap mı alındı dışkı analizi mi yapıldı. ? Neden ilaç kullanmadınız. ? Çok hatalı ilerliyorsunuz şu anda. Hali hazırda teşhis varmış zaten.
Yok ben orada da yazmıştım zaten megabekleri teşhisi kondu mega baktereden dolayı kursak mantarı var dendi kursaktan örnek alındı dışkıdan örnek alındı bakılarak teşhis kondu tekrar ilaçlar işe yaramayınca tekrardan dışkıdan bakıldı pankreas olduğu söylendi ve ilacı alacağım zaman pankreas olduğu için bu ilacı kesinlikle almayın mayın diye söyledi veteriner yani alamadım o öyle söyleyince zarar verirsiniz kuşa dedi tekrar bu attığım ilaçları verdi ve ben sadece tekrar pankreas teşhisi kondu bu ilaçlar işe yaramıyor diye sormuştum yani veteriner bir yönlendirmesi üzerine yazdım ben size danışmak istedim

Kuşun pankreasında bir şey yokki. Siz kuşun hikayesini anlatmazsanız nasıl bir öneri yapalım ki ? Müneccim değiliz sonuçta.

Kuşun pankreasında bir şey yokki. Siz kuşun hikayesini anlatmazsanız nasıl bir öneri yapalım ki ? Müneccim değiliz sonuçta.
Yanlış birşey yazdiysam kusura bakmayın kuşun hikayesi ni nasıl anlatmam lazım bilmiyorum bildiğim şeyleri yazdım onun için kusmasindan durumunun agirlasmasindan çok korkuyorum siz yönlendirin uygulayayimne gerekiyorsa onu yapayım

Mesela burdaki sorularımı yanıtlayabilirsiniz.. Sizinzin yaptığınız doktoru arayıp dedem hasta ne ilaç kullanalım demekle aynı. En azından doktor şikayetlerini daha önce hastalığı var mı vs bilmeli ki ilaç önerebilsin.

Daha önce sormuştum. Tekrar soruyorum. Megabacter teşhisi ne zaman konulmuştu ? Nasıl konuldu teşhis ? Svap mı alındı dışkı analizi mi yapıldı. ? Neden ilaç kullanmadınız. ? Ne kadar süredir hasta ? Aşırı yem yiyor mu ? ,kuş belirgin zayıfladı mı. ? Bu güne kadar tedavi oldu mu hiç ilaç kullandınız mı ?

Daha önce sormuştum. Tekrar soruyorum. Megabacter teşhisi ne zaman konulmuştu ? Nasıl konuldu teşhis ? Svap mı alındı dışkı analizi mi yapıldı. ? Neden ilaç kullanmadınız. ? Ne kadar süredir hasta ? Aşırı yem yiyor mu ? ,kuş belirgin zayıfladı mı. ? Bu güne kadar tedavi oldu mu hiç ilaç kullandınız mı ?
[/QUO
Bundan 7 ay önce Ankara'da veterinere götürdüm kusma şikayetiyle orada dışkı analizi ve kusmasından örnek alınarak mega bakteriden kaynaklı kursak mantarı olduğu söylendi ve avicare digesteve diye ilaç verdi ondan başka da ilaç bir ilaç kullanmadım tekrar kontrole gittiğimde tekrar dışkıdan örnek alarak baktım pankreas hastalığı var dedi ve bu ilacı devam etmemi söyledi yani kısacası başka bir ilaç kullanmadım mete'nin yönlendirmesiyle Ama şu anda bu ilaç işe yaramayınca bu siteye yazmak istedim başka açıklayamadığım bir şey varsa söyleyin ve çok aşırı yemiyor şu anda çok su içiyor çok kusuyor ve evet zayıfladı

Bundan 7 ay önce Ankara'da veterinere götürdüm kusma şikayetiyle orada dışkı analizi ve kusmasından örnek alınarak mega bakteriden kaynaklı kursak mantarı olduğu söylendi ve avicare digesteve diye ilaç verdi ondan başka da ilaç bir ilaç kullanmadım tekrar kontrole gittiğimde tekrar dışkıdan örnek alarak baktım pankreas hastalığı var dedi ve bu ilacı devam etmemi söyledi yani kısacası başka bir ilaç kullanmadım mete'nin yönlendirmesiyle Ama şu anda bu ilaç işe yaramayınca bu siteye yazmak istedim başka açıklayamadığım bir şey varsa söyleyin ve çok aşırı yemiyor şu anda çok su içiyor çok kusuyor ve evet zayıfladı

Megabacter, iç parazit ihtimali var birde candida olma ihtimali var anlattığınız kadarıyla. Öncelikle parazit için ense damlası uygulayın. Yada veterinerde uygulatın. Ayrıca Eczaneden trifuculan şurup alıp kullanmanızı öneririm.

Şuan suyuna çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar olacak şekilde karbonat ( kabartma tozu ) katın. Trifukulan gelince suluğu çekip 4 saat bekledikten sonra çeyrek suluğa 6 damla trifuculan katarak verin. Tedavi 7 gün sürecek. Gelişmeleri yazarsınız. Ayrıca probiyotik ve multi vitamin de alın onları da kullanmanız gerekecek.

Geri