Arkadaşlar ilk olarak şunu belirteyim, bu firmayı pantex holland ile karıştırmayın. Pantex tyson firması amerikan menşeili bir firmadır. Ve 2011'den beri güvercin ilaçları ve katkı maddeleri üretmektedir. Ülkemize ise 2015'den beri bütün ürünleri ithal edilmektedir. Hatta bir çok kuş fuarlarında stand açılıp ürünlerin tanıtımı yapılmaktadır.
Bu firmanın radarıma girme sebebi ise uygun fiyatlı ve internet üzerinden kolay ulaşılabilen ürünleri olmasıdır. Biraz sonra web sitesinden sizler için seçtiğim bir kaç ürün hakkında tanıtım yapıcam. Tyson ilaçlarını, ilaçların etken maddelerini ve kullanan kişilerin tecrübelerini araştırırdım ve gerçekten tyson ürünleri çok hoşuma gitti (tabi bazı ürünleri hepsi değil

Tyson firması hakkında son olarak şundan bahsediyim, hani bir çok sitede ve forumda dışkıdan hastalık belirtileri diye paylaşılan görseller vardır. İşte o görselleri tyson firması hazırlamıştır. Yani kuş hastalıkları konusunda tecrübeli bir firmadır. Ve tabiki ürettiği ilaçlarda bu tecrübeyle üretilmiştir.

Peki bu firmanın ürünlerine nereden ulaşabiliriz?
Arkadaşlar internet üzerinden rahatlıkla ulaşıp sipariş verebilirsiniz. Www tysonturkiye com web sitesi üzerinden, yada Www guvercineczanesi com sitesi üzerinden siparişlerinizi verebilirsiniz. Güvercin eczanesi, Tyson Türkiye'nin bayisidir. Bu iki siteden gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz.
Sizler için Tyson ilaçlarını inceledim. İçlerinden muhabbet kuşları için uygun olanları ve tavsiye ettiklerimi sıraladım;
SALMO TYSON (Enrofloksasin)

İlk tavsiye ettiğim ilaç Salmo Tyson, ilacın etken maddesi enrofloksasin. Baytril ile aynı etken maddeye sahiptir, ancak baytrilden çok daha hafif bir ilaçtır. Sebebide baytril enjeksiyonluk sığır ilacıdır. Yani her ne kadar veterinerlerin bir çoğu bu ilacı muhabbet kuşlarına versede, bu ilaç sığırlara vurulan ağır bir ilaçtır. Ancak aynı etken maddeye sahip salmo tyson ise gerek kuşlar için üretilmiş bir ilaç olması, gerekse enjeksiyonluk değilde kuşların içmesi için üretilmiş olması, bu ilacı baytrilden çok daha hafif bir ilaç yapıyor. Ve baytrilin alternatifi olarak bu ilacı sizlere öneriyorum.
ORNI TYSON (Doksisiklin)

Orni Tyson ilacı doksisiklin etken maddeli bir ilaçtır. Ve kuşlarda crd dediğimiz solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılır. Solunum yolu enfeksiyonlarında doksisiklin ilk tercih edilecek etken maddedir.
COCCI MIX (Toltrazuril)

Cocci Mix adından da anlaşılacağı üzere koksidiyoz hastalığı için kullanılan bir ilaç. Cocci mix toltrazuril etken maddelidir. Bu etken madde hakkında forumdan Recai arkadaşımız ile kısa bir tartışmamız olmuştu

BİTASON (İvermectin)

Evet geldik bitasona

TRICHO DAZOLE (Kolistin)

Tyson'ın bir diğer ürünü ise Tricho dazole. Etken maddesi kolistindir. Kolistin tıpkı enrofloksasin gibi ecoli ve salmonella'da kullanılır. Ve enrofloksasinden daha etkili olduğunu tecrübe eden kuş yetiştiricileride var onuda söyliyim. Yani enrofloksasin etken maddeli ilaçlara güzel bir alternatiftir. Ancak ürünün ismindende anlaşılaccağı gibi firma bu ilacın trikhomonasta etkili olduğunu söylüyor. Ben aradım taradım kolistinin protozoon hastalıklarda etkili olduğuna dair bir bilgi bulamadım. Bu ilacı trichomoniasis ve giardia gibi protozoon hastalıklar için değilde, ecoli ve salmonella gibi bakteriyel hastalıklar için kullanmanızı tavsiye ederim. Protozoon hastalıklarda ise metronidazol, ornidazol, ronidazol vb. gibi etken maddeli ilaçları tercih edin.
KÜMES DEZENFEKTENİ BAKTERİ SPREYİ (Povideon iyot)

Çok hoşuma giden bir başka ürün. Ürün sprey şeklinde bir dezenfektan. Ve kafes altı, dip köşe, tünekler vs. için kullanabileceğiniz güzel bir ürün. Ürünün etken maddesi olan povidon iyot bildiğiniz batikonun etken maddesidir

Not: Arkadaşlar gereksiz antibiyotik kullanımına en çok karşı çıkan birisi olarak şunu söylemeliyimki kesinlikle ve kesinlikle kuşlarımıza gereksiz antibiyotik vermeyelim. Eğer kuşlarınız hasta değilse kullanmayın! Ama hastalık söz konusu olduğunda ise antibiyotik kullanmak mecburidir. Hasta olan kuşlara ilacı vermediğimiz zaman kuşlar hastalığı atlatamaz ve iyileşemez. Şunuda belirteyim kuşlarınızda hangi hastalığın olduğunu ancak kanatlı veterinerleri gerekli dışkı ve vücut sıvısı tahlilleri yaptıktan sonra teşhis koyabilir. Lütfen kafamıza göre ilaç kullanmayalım...
Not 2: İkinci bir konuda yorum ve beğenilerinizi eksik etmeyin arkadaşlar. Bazen duvara karşı yazıyormuşum gibi hissediyorum

Son düzenleme: