Papağanım Hep Duvara dönük bir şekilde duruyor

Yusuf T.

Yeni Üye
Katılım
28 Ağu 2022
Mesajlar
2
Yaş
22
Konum
Turkey
Merhabalar 1-2 hafta önce bi Sultan Papağanı aldık. İlk geldiğinden beri Yemini yemesine, Su içmesine felan anca alıştı. kafesini felanda yeni düzenledik.
Ancak kuş hep kafesinden çıkıp duvara yüzünü dönüp hiç ses çıkarmadan öylece bekliyor kafesinin üstünden hiç ayrılmıyor ara sıra odada 1-2 tur atıp geri yerine gidiyor akşam oluncada uyuyor.
Bide şimdi farkettim dışkısı normalde biraz sıvı halindeydi şuanki durumu böyle top halinde
Bi sıkıntısı mı var ben anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim (Herşeyini aldık kafesinin kapısı hep açık duruyor elimize felanda gelmiyor yeni diye strese girmiş olabilirmi?) Ayrıca bi sorum daha olucak. Şuan yeni olduğu için daha gaga taşı alamadık. Onun yerine ponza taşı kullansak bi sorun olurmu. çünkü rafımın tahtasına, peçete, gazete, felan ne bulursa gagasını şey yapmaya çalışıyor
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2022-08-28 at 21.34.41.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-28 at 21.34.41.jpeg
    205.6 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Ben de 1 buçuk hafta önce Sultan papağanı sahiplendim. Dışkı için @Doğanay Y. Hocam daha doğru bilgi verir. Benim o konuda çok bilgim yok malesef. Ancak benim kuşum da kafesini açtığım zaman önce kafesin üstünde biraz durup sonra uçuyor. Her zaman konduğu yerde duvara dönük duruyor. İlk hafta dışkısı suluydu stres sebebiyle olduğunu düşünüyorum. Ben ilk aldığım günden beri elimi hep kafesin içine soktum. Günde en az yarım saat elim kafesteydi. Parmağıma konana kadar uğraştım. Sonra kuşu da alıp perde arkası yöntemini denedim. (Çok işe yarıyor). O günden sonra sevdirmeye başladı. Hala kendisi uçup bana gelmiyor. Konduğu yerden parmağıma alıp omzuma koyuyorum. Evdeki herkesi sürekli görüyor. Herkes konuşmaya çalışıyor ama ben nereye giderse peşinde gidip elime alıştırmaya çalıştım. Benim dışımda kimsede durmuyor.
 
Geri
Üst