Papağanım Yumurtalara Oturmuyor!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ferdi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ferdi

iyikus.com Üyesi
Herkese sağlıklı, mutlu ve güzel günler dilerim.
Daha önce hiç kuş beslememiş biri olarak 5 yumurtası olan bir sevda papağanı çifti aldım.
Aldığım yer de bana herhangi bir şey söylemedi kuşları ve yumurtaları yeni kafeslerine koyarak bana verdi
ve ben de bir süre sonra yavru sahibi olacağını düşünerek büyük bir sevinçle kuşlarımı alıp eve geldim.
Ancak anne kuş yumurtaların üstüne oturmuyor. Acaba ne yapmalıyım? Yaklaşık 2 gündür hiç oturmuyor.
Ben odaya girince iki kuş da yuvaya saklanıyor, ben gider gitmez çıkıyorlar. Ancak dün gece sanırım dişi kuş yuvaya girdi,
yavruların üstüne yattımı ya da daha sonra çıktı mı bilemiyorum.

Bu durumda acaba ne yapmalıyım? Hiç karışmadan 10 gün daha beklemeli miyim yoksa yumurtaları alıp yeniden yumurtlamalarını mı beklemeliyi?
Tecrübeli arkadaşların desteğine ihtiyacım var.

Bu arada kuş bakımıyla ilgili bilgi sahibi olmak için bir sürü video izledim ancak sorunumun çözümüne denk gelmedim.
Formdaki bilgileri de fırsat buldukça okuyacağım inşallah.
Herkese şimdiden çok teşekkür ederim:)🙏

Son düzenleme:
🌼Kafesin normalinden alçakta olmasından dolayı yatmıyor olabilir.
🌼Yuvalığın yönünü sevmiyor olabilir
🌼Kuşların bulunduğu ortama sizin dışınızda başka birileri giriyor ise yatmıyor olabilir.
🌼 Yuvalığa sık sık müdahale ediyorsanız, yuvalık içine ve yumurtalara kokunuz sindiği için yatmıyor olabilir .
🌼halen yumurta olabilir, son yumurta çıkana kadar yumurtaların üzerine düzenli olarak yatmaz.

🌼Ek olarak görseller ve yumurtaları gece resmini eklermisiniz.

🌼Kuşların bulunduğu ortama sizin dışınızda başka birileri giriyor ise yatmıyor olabilir.
🌼Yuvalığa sık sık müdahale ediyorsanız, yuvalık içine ve yumurtalara kokunuz sindiği için yatmıyor olabilir .
🌼halen yumurta olabilir, son yumurta çıkana kadar yumurtaların üzerine düzenli olarak yatmaz.

Öncelikle teşekkür ederim.
Kafesim yerden 75cm yükseklikte yemek masası üstünde duruyor. Yetersiz mi bilmiyorum.
Görseller derken anne ve babanın fotoğraflarını mı yükleyeyim?
Yumurtaların gece resmini karanlıkta çekerken flash daha da korkutmaz mı acaba? 🙏

Flash çekim yapmayın.yani doğrudan yapmayın biryerden ışık vursun .
Yemek masası değil daha sessiz bir alan olması daha iyi olurdu
Ebeveynlerin görselerinide ekleyebilir misiniz?

Eve geçince fotoğraflamaya çalışacağım. yemek masası ancak kimse kullanmıyor. Akşamları ben oturup televizyon izliyorum bu odada bunun dışında kullanılmıyor.

🌼Yuvalığa sık sık müdahale ediyorsanız, yuvalık içine ve yumurtalara kokunuz sindiği için yatmıyor olabilir .

Normal durumlarda bu ihtimaller olabilir evet ama buradaki sıkıntı ortam değişikliği. Kuluçkaya başlamış kuş alınmazda satılmazda. Ortam değişikliği kuluçka sürecini bitirir malesef...

Burdaki sorun benim metini kendi benimsediğim gibi okumam.😯 başlangıçı okumamak.
Estağfurullah fotoğrafları çektim yine de yüklemeye çalışayım. Peki bu durumda ne yapmalıyım? yumurtaları alıp yeni bir kuluçka süresine mi hazırlamalıyım? Çıkma olasılığı olan yumurta varsa onunda bu hakkını yok etmekten de çekiniyorum açıkçası.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg

Yumurtalardan biri dolu gibi görünüyor. Ama üzerine yatmadıysa ölmüştür büyük ihtimalle. Birkaç gün bekleyin yatmazsa yumurtaları alırsınız.

Bu saatten sonra otursada farketmez soğudu o yumurtalar çoktan..
O zaman yumurtaları ve yuvalığı kaldırıp birkaç gün bekleyip yeniden yumurta yapmaları için yuvalığı takayım mı?
Kısacası nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu süreçte beslenme için neler yapmalıyım?

O zaman yumurtaları ve yuvalığı kaldırıp birkaç gün bekleyip yeniden yumurta yapmaları için yuvalığı takayım mı?
Kısacası nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu süreçte beslenme için neler yapmalıyım?

Yuvalığı kaldırmaya gerek yok. Yumurtaları alın içini bir temizleyin yeterli. Kuşlar kendini hazır hissettiğinde tekrar kuluçkayı başlatırlar..

Kaliteli bir multivitamin kullanın. Vl fertivit olabilir. Haftada bir verebilirsiniz. Bunun dışında hergün yeşillik verilebilir. Haftada iki defa havuçlu yumurtalı mama yapıp verebilirsiniz.

Çokta ekstra birşey yapmaya gerek yok açıkçası. Kuşların ortama iyice alışması kendilerini hazır hisstmesi biraz zaman alır. Sabırlı olun bu süreçte..

Çok teşekkür ederim. Kuşları yeni aldım ve insana alışkın olmadıkları için yaklaşınca çok korkuyorlar. Yumurta için yeniden hazırlık sürecinde yanlarına zaruri haller dışında hiç gitmeyeyim mi yoksa bana alışmalarını mı sağlamalıyım?

Zamanla düzelirler tam aksine kuşlara yakın olun. Hem size hem ortama alışsınlar. Ortama alıştıktan sonra salıp uçuş imkanı sağlayın..

Yuvalığı kaldırmaya gerek yok. Yumurtaları alın içini bir temizleyin yeterli. Kuşlar kendini hazır hissettiğinde tekrar kuluçkayı başlatırlar..

Kaliteli bir multivitamin kullanın. Vl fertivit olabilir. Haftada bir verebilirsiniz. Bunun dışında hergün yeşillik verilebilir. Haftada iki defa havuçlu yumurtalı mama yapıp verebilirsiniz.

Çokta ekstra birşey yapmaya gerek yok açıkçası. Kuşların ortama iyice alışması kendilerini hazır hisstmesi biraz zaman alır. Sabırlı olun bu süreçte..Daha önce hiç kuş bakmadığım için bu gibi vitaminler nasıl kullanılır ne kadar gider bilmiyorum. İki kuşum var sizce ürünün 25gr veya 200gr olanından hangisini almal daha iyi olur. Yani bir üreme döneminde 25gr.lık kafi geliyor mu yoksa çok daha fazlasına mı ihtiyaç oluyor.

Çokta ekstra birşey yapmaya gerek yok açıkçası. Kuşların ortama iyice alışması kendilerini hazır hisstmesi biraz zaman alır. Sabırlı olun bu süreçte..
Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yumurtaları kaldırdım. Ancak bu kuşlar çok korkak. Üretim hanede yem dışında başka bir şey verilmemiş galiba. Ne meyve ne sebze yemiyorlar, kalamar kemiğine bile yaklaşmadılar.
Tavsiyeniz üzerine Fertivit vitamini alacağım ancak daha önce hiç kuş bakmadığım için bu gibi vitaminler nasıl kullanılır ne kadar gider bilmiyorum. İki kuşum var sizce ürünün 25gr veya 200gr olanından hangisini almam daha iyi olur. Yani bir üreme döneminde 25gr.lık kafi geliyor mu yoksa çok daha fazlasına mı ihtiyaç oluyor.

Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Yumurtaları kaldırdım. Ancak bu kuşlar çok korkak. Üretim hanede yem dışında başka bir şey verilmemiş galiba. Ne meyve ne sebze yemiyorlar, kalamar kemiğine bile yaklaşmadılar.
Tavsiyeniz üzerine Fertivit vitamini alacağım ancak daha önce hiç kuş bakmadığım için bu gibi vitaminler nasıl kullanılır ne kadar gider bilmiyorum. İki kuşum var sizce ürünün 25gr veya 200gr olanından hangisini almam daha iyi olur. Yani bir üreme döneminde 25gr.lık kafi geliyor mu yoksa çok daha fazlasına mı ihtiyaç oluyor.

25 Gr yeter size. 200 Gr olanı üreticiler kullanıyor genelde. Kuşlara mama vermişlerdir belki. Birde nama yapmayı deneyin. Versele laga yada cede mamanın kuru versiyonlarını tavsiye ederim. Sebzelerle nemlendirip bir deneyin isterseniz..

Geri