Papağanımı kendime nasıl alıştırabilirim?

cakilseker

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 1.5 ay önce bir sultan papağanı sahiplendim. İnanılmaz hareketli ve zeki bir kuş. Çok da ürkek. Yeni yeni elime gelip bana alışmaya başlamışken bir hafta önce sulu ishal oldu ve veterinere götürdük. Antibiyotik başlandı. Yakalayıp, elimize alıp vermek zorunda kaldık ağzına ve inanılmaz ürktü, bana alışmaya başlaması çok geriledi. Elime hiç gelmiyor. Beni görür görmez korkuyor. Şöyle bir sorun daha var. kuzenimin de kuşu da hastaydı, bana bıraktı. İkisini de tedavi ettim, normale dönmeye başladılar ama bu sureçte kuşlar birbirine çok alıştı. Neden aynı odaya koydun derseniz bir oda çok karanlık , veteriner ikisine de aynı teşhisi koydu. Bugün farklı odaya koymaya çalıştım bugün bütün gün birbirlerine bağırdılar. Diğer oda da karanlık olunca kıyamadım, tekrar bizim kuduruğun yanına aldım. Kuzenimin kuşunu da geri vermek istemiyorum, kuzenim 14 yaşında ve geldiğinde kuş pislik içindeydi. Tünekler vs hep kaka içindeydi. Kuş bende kalacak. Kuzenimin kuşu inanılmaz sakin ve ele alışkın bir kuştu ama benim canavar onu da kudurttu. şimdi ikisi birlik olup bana tıslıyorlar. Kuzenimin kuşu da sultan papağanı. İkisi de erkek. Sakin olan tahmini 9-10 aylık. Benim kuduruk ise kur ötüşünü daha yeni yeni çıkarıyor, küçük baya. Ne yapabilirim? Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.

Güven kazanmak için en baştan başlamak gerekiyor.
Ortama yeni bir kuşun gelmesi de size olan ilgisini azaltmış olabilir. Ben olsam vermezdim çünkü anlattığınıza göre oldukça kötü koşullarda yetiştiriyormuş. İki kuşu da aynı anda eğitmek güç olabilir ama imkansız değil bu nedenle ilginizi eksiz etmezseniz durum azalacaktır.

Deneyeceğim tavsiyeleri . Teşekkür ederim. Şu an bile beraber uyuyorlar, o kadar sevdiler ki birbirlerini. Benim kuşumun sever mi beni? Güvenini kazanır mıyım? Zaten pek evcil değildi karakteri ama şu an benden nefret ediyor. 1.5 ayda zar zor elime gelmeye ikna etmiştim zaten :'). Onda da maksimum 2-3 dakika kalıp kaçıyordu. Umudumu yitirmek üzereyim. Bir de evde salona koydum, ana yola bakıyor. sürekli arabalar geçiyor ve bayılıyor onları seyretmeye. Çok çok hareketli. Umarım işe yarar.

Kazanabilir ama epey uğraşmanız gerekecek. Bazı kuşlar bir yere kadar tepkilerinize karşılık verebiliyor. Bu nedenle net bir cevap vermek çok güç. Kimi zaman hareketli unsurlar (arabalar gibi) stres durumunu arttırıyor. Hoşlanmıyor olma ihtimali de var :(

Arabalar gittikçe bizim kudurukta bir o yana bir bu yana koşuyor, sevdiğine emin gibiydim. Oyun oynuyor gibi geliyordu bana . O zaman perdeleri sürekli kapalı tutayım yine de önlem amaçlı. Dediğiniz gibi hoşlanmıyor , dikkatini dağıtıyor stresini arttırıyor olabilir.

Son düzenleme:
Geri