Cennet / Sevda Papağanları Papağanınızın Güvenini Nasıl Kazanırsınız?

Damla Y.

Forum Sakini
Katılım
9 Ağu 2017
Mesajlar
347
Çözümler
3
Yaş
34
Konum
Ankara
Papağanınızın Güvenini Nasıl Kazanırsınız?
Satın aldığınız bir papağanın güvenini kazanmak kolay değildir. Papağanlar doğal ortamlarından insanlar tarafından yakalanıp getirildiği için insanlarla karşılaşmaları onlarda iyi bir etki bırakmaz. Daha sonra size gelinceye dek geçirdiği evreler mesela uzun yolculukları, kuş pazarlarında geçirdiği yaşam koşulları onları ürkek, saldırgan ve çekingen yapar. Papağanınız ilk zamanlar sizi yanına yaklaştırmayacak vahşice bağıracaktır. Bu çok normal bir davranıştır. İlk zamanlar ona fazla yaklaşmayın kendi halinde bırakıp bulunduğu ortama alışması için ona zaman verin.

2 ay bulunduğu yeri değiştirmeyin bu çok önemli eğer değiştirirseniz size alışma zamanı uzayacaktır. Ona yaklaşırken yumuşak ses tonuyla bağırmadan yaklaşın, o size izin verdiği kadar yaklaşın bağırdığı mesafeyi geçmeyin bu aranızdaki diyalog duvarıdır. Zamanla bu duvar aşılacak ama ilk başlarda sakın ona yaklaşmaya dokunmaya çalışmayın bu her şeyi daha da kötüye götürür. Size izin verdiği mesafede durun onunla bağırmadan yumuşak bir ses tonuyla konuşun sizden ona zarar gelmeyeceğini anlaması için biraz zamana ihtiyacı vardır. Daha sonra ona yaklaşmanıza izin verecektir. Papağanınıza yaklaşırken onun seveceği bir yiyeceği ona gösterin o yiyeceği yavaşça yiyecek kabına bırakın. Aradan zaman geçtikçe sizin elinizden o yiyeceği kendisi alacaktır.
cennet-papagani-otusu-7936189_x_o.jpg
Papağanlara Nasıl Bir Eğitim Verilmelidir?
Papağanınıza vereceğiniz eğitim de çok önemli. O her yerde patron benim havalarında yürürse de asıl patron sizsiniz ve bunu ona öğretmelisiniz. Örneğin onu omzunuza çıkartmanız kendisini güçlü hissetmesini sağlayabilir. Ayrıca böyle bir durumda oluşabilecek herhangi bir kıskançlık yada kızgınlık anında yanağınızda veya kulağınızda bir acı hissedebilirsiniz.
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Tüm papağan türleri kuşlar için benzer yöntemlerle alıştırabilirsiniz. Cennetlerde öyle
 

Tera Kiler

iyikus.com Üyesi
Katılım
5 Eki 2019
Mesajlar
40
Yaş
21
Konum
Ankara
Ben Sultan papağanımın 2. sahibiyim. Benim elime geliyor, öpücük veriyor, yaklaşmama izin de veriyor fakat kafeste ısırdığı oluyor, geceleri de karanlıkta hısladığı oluyor. Yanlış yaptığım bir şey var mı?
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Hıslama durumu karanlıkta mı oluyor yoksa ışık yanarken mi?
Genelde uyku modundalarken pek hareket sevmiyorlar.
 
Üst