Merhabalar?
Her gün Paşa ne yiyecek telaşına girmemek için uzun zamandır haftalık yemek hazırlıyorum.
1-Tahıl karışımı;
Evlerde bulunan tahıllar ile yapabileceğiniz çok güzel bir tarif.
(mercimek, barbunya, maş fasulyesi, bezelye, nohut vs.)
Ben bu karışımı 10 litrelik kavanoza koydum bittikçe geceden suda bekletip pişiriyorum.
2- Sebze karışımı;
Roka, semiz otu, maydanoz, Dereotu, turp, havuç, brokoli, lahana, biber, karnabahar, kabağı mutfak robotunda küçültüp karıştırıyorum. Daha sonra çiya tohumu, kinoa, susam, keten tohumu, hindistan cevizi tozu ekliyorum.
3- Tatlı patates topu;
Pişmiş tatlı patates, elma, armut, ananas, nar, yulaf, susam, kuruyemişleri karıştırıp top haline getiriyorum.
Tamamını yapmam yaklaşık 2 saatimi alıyor.(bulaşık ile beraber)
Sizler de yaparsanız şimdiden afiyet olsun
Her gün Paşa ne yiyecek telaşına girmemek için uzun zamandır haftalık yemek hazırlıyorum.
1-Tahıl karışımı;
Evlerde bulunan tahıllar ile yapabileceğiniz çok güzel bir tarif.
(mercimek, barbunya, maş fasulyesi, bezelye, nohut vs.)
Ben bu karışımı 10 litrelik kavanoza koydum bittikçe geceden suda bekletip pişiriyorum.
2- Sebze karışımı;
Roka, semiz otu, maydanoz, Dereotu, turp, havuç, brokoli, lahana, biber, karnabahar, kabağı mutfak robotunda küçültüp karıştırıyorum. Daha sonra çiya tohumu, kinoa, susam, keten tohumu, hindistan cevizi tozu ekliyorum.
3- Tatlı patates topu;
Pişmiş tatlı patates, elma, armut, ananas, nar, yulaf, susam, kuruyemişleri karıştırıp top haline getiriyorum.
Tamamını yapmam yaklaşık 2 saatimi alıyor.(bulaşık ile beraber)
Sizler de yaparsanız şimdiden afiyet olsun