Kuşum dün gece mısır yerken sürekli istedi. Tuzlu olması nedeniyle vermedim. Ona az yağlı patlatıp versem bir şey olur mu? Aslında vermemem gerektiğini biliyorum. Ama dün o öyle istedi canı felan çekti kıyamıyorum öyle yapınca o.
Yağlı kesinlikle verilmemeli. Eğer çok vermek isterseniz tencerede yağsız ve tuzsuz olarak patlatıp 1-2 tane verin. Ama önerildiğini düşünmüyorum. Sultan papağanlarında haftalık az miktarda öneriliyor ama mubişlerde bilmiyorum.Kuşum dün gece mısır yerken sürekli istedi. Tuzlu olması nedeniyle vermedim. Ona az yağlı patlatıp versem bir şey olur mu? Aslında vermemem gerektiğini biliyorum. Ama dün o öyle istedi canı felan çekti kıyamıyorum öyle yapınca o.
Anlıyorum. Haklısınız. Ama öyle görünce kıyamıyorum ona ya.Yağlı kesinlikle verilmemeli. Eğer çok vermek isterseniz tencerede yağsız ve tuzsuz olarak patlatıp 1-2 tane verin. Ama önerildiğini düşünmüyorum. Sultan papağanlarında haftalık az miktarda öneriliyor ama mubişlerde bilmiyorum.
Taze mısır bulmak maalesef zor oluyor çoğu yer taze diye satıyor ancak bulabilirsem verebilirim.Mısır vermemelisiniz. Taze mısır kaynatılmadan verilebilir. Çok severek tüketirler
Yağlı kesinlikle verilmemeli. Eğer çok vermek isterseniz tencerede yağsız ve tuzsuz olarak patlatıp 1-2 tane verin. Ama önerildiğini düşünmüyorum. Sultan papağanlarında haftalık az miktarda öneriliyor ama mubişlerde bilmiyorum.
Elbetteki yağa ve tuza ihtiyaçları var onun bilincindeyim ama bizim yediğimiz yağlar olmadığına eminim tuzda kontrollü bir şekilde verilmeli diye biliyorum.Bence bu kadar kesin konuşma Çünkü özellikle kuşlar için yağ karışımları var ve hem yabancılar hem bizim üreticiler mamalara bu yağları ekliyorlar. Yağda çözünen vitaminler var biliyorsunuz. Yani kuşalrın yağada ihtiyaçları var...
İşin tuz kısmına gelince oda kuşlara verilen birşey Özellikle tuz bloklarını kafeslere koyuyorlar. Tabi kuşları iyi gözlemlemek gerekiyor bazı kuşlar haddinden fazla yalıyorlar bu tuz taşlarını ve dokunabiliyor. Ama kuşların tuzada ihtiyaçları var...
İşin patlamış mısır kısmına gelirsek Verilirmi verilmezmi daha önce görmedim duymadım. Verilsede bir zararı olucağını sanmıyorum. Ama siz yinede Doğanayın dediği gibi patlamış mısır vermeyin bir bildiği vardır elbet
Elbetteki yağa ve tuza ihtiyaçları var onun bilincindeyim ama bizim yediğimiz yağlar olmadığına eminim tuzda kontrollü bir şekilde verilmeli diye biliyorum.
Hayvansal yağlara okey. Ama araştırdıklarımda hep bizim yediğimiz yağlar zehirleme yapar diyordu. Ümit bey durun kalpten gideceğim artık tıpkı pirinç kafeste olduğu gibi hemen gidip boyalı aldım sizden dolayıEvet bizim yediğimiz bildiğimiz ay çiçek yağı ve zeytinyağının yanında bazı bitkisel ve hayvansal yağlarda içeriyor bu ürünler...
Hayvansal yağlara okey. Ama araştırdıklarımda hep bizim yediğimiz yağlar zehirleme yapar diyordu. Ümit bey durun kalpten gideceğim artık tıpkı pirinç kafeste olduğu gibi hemen gidip boyalı aldım sizden dolayı
Tanrım hangileri? Sağlık bakanlığı at eti domuz eti karıştıran firmaları açıklıyor ya aynı onlar gibisinKuşlar için üretilmiş yerli yabancı bir çok ürünün içeriğini inceledim ve evet hangi yağı ararsanız var içeriklerinde
Tanrım hangileri? Sağlık bakanlığı at eti domuz eti karıştıran firmaları açıklıyor ya aynı onlar gibisin
Gerçekten sizden çok yeni şeyler öğreniyorum. Yıllarca doğru bildiklerimiz yanlış oluyormuş bazen. Ek olarak birşey vermemiz gerekmiyor ozaman değilmi? Tohumlardan daldarı vs ek besinlerden yağ ihtiyacını karşılıyorlar ozaman?Yav kötü olduğu için söylemiyorum bildiğiniz versele lagasından, röhnfriedine, naturalinden, yerli firmalara hepsi bu yağ karışımlarını yapıyorlar. Kullanıp kullanmamak deneyip denememek size kalmış. Ancak ayçiçek ve zeytinyağıda dahil çoğu yağ bu ürünlerde var ve kuşlara zararlı değil aksine faydalıdır
Ben sultanıma ek yem olarak Versele Laga Exotic Light kullanıyorum. Onun içindende az miktarda patlamış mısır çıkıyor. Bizim eşkiya yutuyor direk yem ambalajı ve içeriği şu şekilde;Bazı papağan ürünlerinin içerisin de yanlış bilmiyorsam patlamış mısır mevcut az miktarda. Fakat bizlerde de olduğu gibi; patlaşmış mısırın yapısın da kabuk gibi bişey vardır, boğazımıza genzimize falan kaçar ya hani Bu durum kuşlar da yaşanır mı bilemem fakat yaşanırsa cidden sıkıntılı olabilir...
Bunun dışın da doğal yaşamların da tuz, yağ için ekstra birşeye ihtiyaç duymazlar...Nitekim, tükettiği besinlerden zaten bunu karşılayabilirler.
Kafes kuşlarında da zaten verdiğimiz tohumlar ya da ek besinler de az da olsa bunlar mevcut zaten...
Velhasıl patlamış mısır vermeyin muhabbet kuşlarına haha Verilecekse de yağsız tuzsuz patlatılıp zarlarından arındırılırsa önlem alınmış olunur
Hemen hemen her besinde olduğu gibi patlamış mısırında faydaları vardır
Protein | % 14.0 |
Yağ | % 16.5 |
Nem | % 14.0 |
Ham lif | % 13.5 |
Ham kül | % 3.5 |
Kesinlikle. Çok gerekli değildir bu tip yağ kullanımları. Sadece bazı gruplar için gereklidir.Yağı çiğ olarak kullanmak, vücudun buna ihtiyacı başka bir konu.
Fakat kızarmış yağların yararından çok zararı vardır. Amacımız patlamış mısırsa eğer, yağda patlatılan mısırın yapısı olumsuz yönde etkilenir. Ve içeriğin de bulunan faydalı bileşenler bundan ötürü etkilenerek kayba uğrayabilir. Bu sebeple patlamış mısır ekstra tuz ve yağdan bağımsız patlatılmalıdır kanaatindeyim. Tuz ve yağ zaten kuşlarımıza sunduğumuz birçok besin kaynağında mevcut. Bunun ekstrası sıkıntılı durumlara yolaçabilir. Yine de ekstra ihtiyaç duyulma gibi durumlar da oranları dikkatlice kullanılmalıdır...
Doğanay Bey Faruk Bey nerelerde? Hiç görünmüyor?Kesinlikle. Çok gerekli değildir bu tip yağ kullanımları. Sadece bazı gruplar için gereklidir.
Kuşlar için Yağlar, Yağ Kullanımı
Kuşlar için Yağlar, Yağ Kullanımı Yağ, kuşlarımızın beslenmesinin önemli bir parçasıdır ancak kalorisi çok yüksektir. Bu nedenle kuşlarımızın yediği miktar konusunda dikkatli olmalıyız. Veteriner hekimler, obezite ve aterosklerozun evcil kuşlarda yaygın sağlık sorunları olduğunu ve aşırı...iyikus.com