Pelet Yem Kıramama Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan efsydn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

efsydn

Yeni Üye
İyi akşamlar az önce 1.5 yaşındaki sevda papağanıma ilk defa g14 nutribird pelet yem verdim ağzında geveleyip geri yemliğe düşürdü yemesi için dışarı saldım çünkü zaten meraklanmıştı. Küçük bir parça bulunca onu uzattım ve sorunsuzca yedi. Tekrardan vermeye çalıştım ama sanırım kıramıyor. İnternetten araştırdığımda -ve hatta ürünün ambalajında da sevda papağanı fotoğrafı var- ürünün yanlış olmadığını öğrendim. Kuşumu kırması için nasıl alıştırabilirim? Çevredeki eşyaları hatta bizi ısırmakta sorun çekmiyor cadaloz maşallahı var. Alışana kadar alternatif olarak ne yapabilirim ya da yardımcı olabilir misiniz

Kafesinde Bir yem kabında bir miktar pelet olsun. Bir kapta da ezerek toz hale getirdiğiniz pelet olsun yemliğin yarısından fazlasını dolduracak kadar. 15 gün öyle kalsın hangisini yerse takviye yapın. Sonra yavaş yavaş tohumu azaltıp tamamen pelete geçersiniz... 15 gündr bu yöntem işe yaramazsa tekrar yazın.

1 tatlı kaşığı kadar pelet yemi bir kaba koyup kaşığın arkası ile ezdirin galeta unu formatına yaklaştırın boyutunu. Siz küçültüp verirseniz daha kolay yer. Pelet yemi normal yemle karıştırmayın,ayrı bir kapta veriniz,çay tabağı da olabilir misal,geniş yayvan bi tabak.
Pelet yem nemlenebilir bu sıcak günlerde. O yüzden duruma göre kontrol edip 1-2 gün sonra eskiyi döküp yeniden ezip hazırlayıp servis ediniz.

Geri