Pelet yem sonrası dışkı değişimi

Yaklaşık 5 buçuk aylık sevda papağanımız var. Son bir haftadır tamamiyle pelete geçtik. Çok da seviyor ama idrarında değişmeler oldu. İdrarı çok sarı nedeni ne olabilir acaba ? Pelet boyar mı?

Peletimizin markası versele laga b14
Merhaba, benim kuşlarımın dışkıları ve idrar kısımları da bu şekilde pelet yeme başladığımdan bu yana.
İlk başta delta rasyon yem kullanıyordum ve dışkıları koyu kahverengi ve sıvı kısımları da aynı renk olacak şekilde beyaz peçeteye çıkıyordu. Benim ilk tecrübem olduğundan firma ile iletişime geçip dışkı fotoğraflarını gönderdim. Gelen cevap gayet normal ve olması gereken bir şekilde olduğuydu.
Şu anda versele laga nurtibird b18 kullanıyorum. Bu kadar leke bırakmıyor gibi.

Son düzenleme:
Merhaba, benim kuşlarımın dışkıları ve idrar kısımları da bu şekilde pelet yeme başladığımdan bu yana.
İlk başta delta rasyon yem kullanıyordum ve dışkıları koyu kahverengi ve sıvı kısımları da aynı renk olacak şekilde beyaz peçeteye çıkıyordu. Benim ilk tecrübem olduğundan firma ile iletişime geçip dışkı fotoğraflarını gönderdim. Gelen cevap gayet normal ve olması gereken bir şekilde olduğuydu.
Şu anda versele laga nurtibird b18 kullanıyorum. Bu kadar leke bırakmıyor gibi.
Teşekkür ederim, biraz da olsa rahatladık. Biz de nutibird b18 olanına bakabiliriz.

Dışkılar hiç normal değil. Hasta kuşlarda gözlemliyoruz bu dışkıları. Ben pelet kullanmadığım için böyle bir etkisinin olup olmayacağı konusunda emin değilim. Diğer arkadaşlarda bir baksınlar. @Doğanay Y. @Selçuk YÜKSEL

https://hizliresim.com/6ikwoef

Benim firmaya gönderdiğim ve normal olduğu söylenen dışkılar da bu şekildeydi.
Versele laga pelet yeme geçtikten sonraki fotoğraf yok, sadece onu verdiğim bir gün o fotoğrafı da paylaşırım.

Yalnız dikkatimi çeken bir şey var. Bu dışkılar ilk anda etrafında böyle bir renk bırakmıyor. Sanki bekledikçe, dışkının katı kısmındaki renk, peçeteye emiliyor gibi oluyor ve o kısım renkleniyor. Bana öyle geliyor yani.

yem değişimi sonrası boyama bu şekilde olmaz. Dışkı genelinde yeşil rengin kırmızı veya kahvemsi tonlara döndüğü gözlemlenir. Bakteriyel bir problem var gibi görünüyor.
Peçeteler ağartıcı madde içerdiğinden yayılım olması normal.
Yine de bir kaç gün probiyotik desteği veriniz. Düzelme gözlemlenmez ise ilaç gerekebilir.

yem değişimi sonrası boyama bu şekilde olmaz. Dışkı genelinde yeşil rengin kırmızı veya kahvemsi tonlara döndüğü gözlemlenir. Bakteriyel bir problem var gibi görünüyor.
Peçeteler ağartıcı madde içerdiğinden yayılım olması normal.
Yine de bir kaç gün probiyotik desteği veriniz. Düzelme gözlemlenmez ise ilaç gerekebilir.
Hocam bu yorum benim mesajimdaki fotoğraf için mi yoksa konu sahibi için mi acaba?

Hocam ben güncel bir fotoğraf çekip paylaşayım o şekilde yardımcı olur musunuz. Yeni konu da açabilirim.
Hocam sizin paylaştığınız dışkı delta yerkenki dışkılar bildiğim kadarıyla. Normal dışkılar. Tohum yerken bu dışkı olsa coxsidioz akla gelir ama sizin büyük ihtimalle öyle bir probleminiz yok.

Hocam sizin paylaştığınız dışkı delta yerkenki dışkılar bildiğim kadarıyla. Normal dışkılar. Tohum yerken bu dışkı olsa coxsidioz akla gelir ama sizin büyük ihtimalle öyle bir probleminiz yok.
Evet bunlar dediğiniz gibi delta rasyon yemi yerkenki dışkılar.
Tohum yemi haftada bir veriyorum ve bugün o gündü. Sabah erkenden tohum yemi verdim ve sade su ile akşam dışkılar şu şekilde:

https://hizliresim.com/sghbhr2

Bunlar çok yeni yani dışkıladıkları zaman hemen çektim fotoğrafı. En fazla 15-20dk beklemiştir. Aslında bir de sabaha kadar birikenleri fotoğraflayıp onlarla birlikte bu fotoyu koyacaktım ama yeri gelmişken eklemek istedim. Böyle bir sorun gözüküyor mu acaba? Sabah da yeni foto eklerim gerekirse. Hatta sadece pelet verdiğim bir gün de eklerim. Konu sahibinden özür dilerim bu arada onun konusu altında meşgul ettim ancak hayvanların sağlığı olunca üstadları bulmuşken sormak istedim.

Evet bunlar dediğiniz gibi delta rasyon yemi yerkenki dışkılar.
Tohum yemi haftada bir veriyorum ve bugün o gündü. Sabah erkenden tohum yemi verdim ve sade su ile akşam dışkılar şu şekilde:

https://hizliresim.com/sghbhr2

Bunlar çok yeni yani dışkıladıkları zaman hemen çektim fotoğrafı. En fazla 15-20dk beklemiştir. Aslında bir de sabaha kadar birikenleri fotoğraflayıp onlarla birlikte bu fotoyu koyacaktım ama yeri gelmişken eklemek istedim. Böyle bir sorun gözüküyor mu acaba? Sabah da yeni foto eklerim gerekirse. Hatta sadece pelet verdiğim bir gün de eklerim. Konu sahibinden özür dilerim bu arada onun konusu altında meşgul ettim ancak hayvanların sağlığı olunca üstadları bulmuşken sormak istedim.
Sorun yok dışkıda 👍

Pelet yemden sonra dışkılar böyle oluyorsa hiç normal değil. Ya uygun şartlarda depolanmıyor yada çok uzun süre beklemiş ve bozulmuş artık. Kullanıcısıda az olduğundan muhtemeldir bence..

Geri