Ümit, neden birçok üründe durumu yerli-ithal mevzusuna çekiyorsun
Bana hep yapıyosun mesela bu durumu?? Yani powermax ithal olsaydı yorum değişmeyecekti, bu insanlar olumsuz önyargılı ise, neden powermaxe para verip, kuşlarına yedirsin... yani bu mamalar kullanılmadanda olumsuz propagandası yapılır.
Birçok üretici alıyor, bizde sistem şu; alo! Kanka, ben toplu alcam yap bi güzellik ayağımız alışsın, bizim mehmetide sana göndercem, 1 kg yap bize 15 TL, he be kızanım?? Söyle bakayım o üreticiye, kanka powermax aldığın paraya versele vericem sana diye, bak bakalım powermaxin yüzüne bakıyormu bidaha
Hepimiz birçok mama denemişizdir. Ve örneğin ben, olumsuz önyargıda oldupum mamayı almam, niye alayım delimiyim ben
Merak etmişimdir, yorumlara, içeriğe bakmışımdır, ilgimi çekmiştir almışımdır ve kuşlarıma vermişimdir. Herhangi bir olumlu gelişme gözlemlemez isem kullanmamışımdır, bu deneyimimi de paylaşmışımdır.
Sen istiyorsun ki herşey yerli olsun
İnan bana senden daha çok istiyorumdur bunu? Her açıdan. Lakin olay bambaşka. İçinde milyon tane şey olan ürünlere çorba gibi diyorsun, ama buna demiyorsun, bunu çorbalıktan alıkoyan ne? Yahu aşure günü alıp taslara koyup dağıtsan, hayır duası alırsın, o derece ne buldularsa katmışlar.
Mammamia mix aldım mesela ben, şans vermek istedim, aynı bunun gibi ne buldularsa katmışlar
şu da olsun bu da olsun...Yahu böyle iş olur mu!
Tamamen saçmalık... mammamiayıda normal mamaya tutam koyuyorum, ne de olsa herşey koymuşlar içine, bir tutam herşeyden var eklensin mamama??
Yerli ürünlerde kontrol süreci ne yazık ki avrupa gibi işlemiyor. Senin yere çaldığın Versele Laga 50 ton kontrol sürecinden geçiyor, kullandıkları renklendirici, koruyucu vs ne varsa, insan ve hayvan sağlığına zararlı olmayan şeyler. Bunların izinleri var. Yok öyle o da olsun bu da olsun hooop satalım gitsin.
Ne yazık ki bizde öyle olmuyor, sıkıştır birinin cebine 3 kuruş, izne bile gerek kalmıyor.. Birbirimizi kandırmayalım.
Bir tarafta neredeyse 1 asırlık bir şirket var, diğer yanda 4 yıllık. Ahmet abinin kendine hazırladığı mamayı, arkadaşlarının gazıyla ticarete dökme serüveni.
Yapsın etsin elbette, ve o da 1 asırlık olsun. Buna en çok ben sevinirim.
Başka bir hususta, ve en önemlilerden birtanesi; yahu içinde A,B,C vitamini var diye ne zannediyorsunuz? Vitaminleri ağaçtan mı topluyorlar sanoyorsunuz... Ya arkadaşlar, bu vitaminlerinde kalitesi var, farklılıkları var...Bunu atlamayın. X firmasının sunduğu A vitaminiyle Y firmasının sunduğu A vitamini hammadde kalitesi olarak aynı olmayabiliyor.
Hele hele mamamia mix, tam komedi ya
Almışlar aktardan malzemeleri unufak edip paketlemişler? Powermax ne yapmış? Tersini mi?