Powermax mama

Taha Avcu

Yasaklanmış Kişilik
Merhaba bir sorum olacaktı. Mamamiamix tarzı mamaları yumurta mamasına falan karıştırarak kullanıyoruz. Powermax açıklamasında yeterli yumurta falan vardır. Sadece nemlendirip verebilirsiniz yazıyor. Meyve sebzeye ile karıştırıp vermek mi daha doğru yoksa sadece ıslatıp vermek mi. Asıl soru bide sadece onu nemlendirip koyunca kuşlar yiyor mu. Tecrübeleriniz ve önerileriniz nedir.

Çözüm
Çok teşekkür ederim
Merhaba. Doğanay ile hemfikirim. Zaten mamaları bölüşmekten farklı mama kullanamıyoruz :D cede kullanıyorum yiyorlar. Yavrudan alışırsa kuruda yerler ben nemli ve kuruyu eşit oranda koyuyorum. 2 çeşit maksimum 3 çeşit sebze-meyve ekliyorum. Fazlasına bir seferde gerek duymadım duymuyorum sanırım duymayacağım :D Böyle yaparak kuşun standart bir mama yemesini önlersiniz en azından yani çevirirsiniz meyve sebzeyi benim tavsiyem bu. Powermax yediriyorlar yiyen yiyor bazı kuşlar alışamıyor kokusuna felan. Yerse iyidir. Arada gene siz yumurta ekleyin ama. Yüzde 11 gibi bir protein oranı vardı yanılmıyorsam.Yumurta koymayacağım ben demek için bir %16 görmek lazım. Aslında daha yüksek olsa haftada bir ek gıda versek...
Mamamia mamayı kesinlikle önermem. Çiğ bir un, bakliyat, tahıl, tohum, baharat karışımıdır. Bu malzemelerin hepsini rondodan geçirip mama diye satıyorlar. Böyle bir mamayı kuşlar sindiremez. Dolayısıyla kuşlar mamadan yararlanamadığı gibi kuşların sindirim sisteminide bozuyor.

Powermax mamaya gelince, bende bu mamayı kullanıyorum, tavsiye ederim. Mamayı sadece suyla nemlendirip, sade bir şekilde verebilirsiniz elbette. Ancak kuşları pek cezbetmez yemeyebilirler. İkincisi mamayı suyla nemlendirmek yerine, sebzelerle ve yeşilliklerle nemlendirmek daha faydalı. Bazılarını görüyorum havucun suyunu sıkıyorlar sadece posasını kullanıyorlar, öte yandan mamayada su katıp nemlendiriyorlar :) Yaw kardeşim havucu suyuyla beraber mamaya katsanda normal su eklemesen daha iyi değilmi :D

Neyse sorularına gelince, powermax mamaya yumurta katmıyorum ben. Zaten içinde yumurta var. Ama sebze, yeşillik vs. katıp kullanıyorum. Ve içine su falan eklemiyorum. Sebzelerin suyuyla nemleniyor zaten.

Bir çift kuş için şöyle bir tarif uygulayabilirsiniz;
  • Bir parça havuç (rendelendikten sonra bıçakla ince ince doğranmış, mamanızda mutlaka olsun çok faydalıdır),
  • Bir parça kırmızı pancar,
  • İnce ince doğranmış yeşillikler (nane, roka, maydanoz, kıvırcık, semiz otu, dere otu, taze kekik vs. elinizde ne varsa),
  • Bir parça amasya elması,
  • Az miktarda muz (benim olmazsa olmazımdır, kuşlarımında :) içeriğinde doğal sindirim enzimleri vardır, vitaminleri mineralleri söylemiyorum bile, çok faydalıdır tabi ölçüyü kaçırmamak koşuluyla),
  • Bir çay kaşığı buğday ruşeymi (çok faydalı ve besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir, mamanızda mutlaka olsun),
  • 2-3 adet arı poleni,
  • Çay kaşığının ucuyla siprulina,
  • Bir adet kabuklu fındık yada badem (havanda dövülmüş),
  • 2-3 çay kaşığı powermax klasik mama,

Oyla 1
Merhaba, bebeklikten yetişmiş bazı kuşlar kuru halde mamayı tüketmeye alışıyorlar ama yetişkin kuş denemediyse kuru tüketmiyor genelde. Ek gıdalarla desteklemek gerekiyor. Yumurta maması yazan tüm mamalarda ek bir yumurta kullanmaya gerek yoktur. Powermax benim yıllar önce deneyimlediğim ama beğenmediğim bir mamadır. Bu nedenle ben öneremem. Ben daha çok cede, deli nature ve quiko mamalarını tercih ediyorum (kuru olanlar).

Tariflerinizi kuşları gözlemleyerek hazırlamanızı öneririm. Örneğin bugün sadece havuç eklediniz ve mama tüketimi yok denecek kadar az olduysa havuç kuşlarınızın öncelikle yöneldiği bir ürün değildir demek ki. Ertesi gün daha yeşil bir mama hazırlayın. Yönelme oranı değişiyor ise kuşlarınız daha çok yeşil odaklı mamalara yöneliyorlar demektir. Bunu keşfettiğinizde diğer gıdaları da yavaş yavaş, azar azar ekleyerek yeni besinleri yedirmeyi başarabilirsiniz. Burada havuç örneği verdim ama kuşlar havuca meyillidir ve severek tüketirler.

*Su ile ıslama konusunda ise ben eğer çok üşenmişsem ve mama yapılması gerekiyorsa bir miktar suya gerekli vitamin mineral takviyelerini çözeltip mama üzerine döküyorum. Islaklık iyi ayarlanmadığında kuşlar mama tüketmiyorlar. Bu nedenle su dengesi iyi olmalı, mama hafif nemlenmelidir. Meyve sebzelerin suyu yeterli olur.

Oyla 0
Mamamia mamayı kesinlikle önermem. Çiğ bir un, bakliyat, tahıl, tohum, baharat karışımıdır. Bu malzemelerin hepsini rondodan geçirip mama diye satıyorlar. Böyle bir mamayı kuşlar sindiremez. Dolayısıyla kuşlar mamadan yararlanamadığı gibi kuşların sindirim sisteminide bozuyor.

Powermax mamaya gelince, bende bu mamayı kullanıyorum, tavsiye ederim. Mamayı sadece suyla nemlendirip, sade bir şekilde verebilirsiniz elbette. Ancak kuşları pek cezbetmez yemeyebilirler. İkincisi mamayı suyla nemlendirmek yerine, sebzelerle ve yeşilliklerle nemlendirmek daha faydalı. Bazılarını görüyorum havucun suyunu sıkıyorlar sadece posasını kullanıyorlar, öte yandan mamayada su katıp nemlendiriyorlar :) Yaw kardeşim havucu suyuyla beraber mamaya katsanda normal su eklemesen daha iyi değilmi :D

Neyse sorularına gelince, powermax mamaya yumurta katmıyorum ben. Zaten içinde yumurta var. Ama sebze, yeşillik vs. katıp kullanıyorum. Ve içine su falan eklemiyorum. Sebzelerin suyuyla nemleniyor zaten.

Bir çift kuş için şöyle bir tarif uygulayabilirsiniz;
  • Bir parça havuç (rendelendikten sonra bıçakla ince ince doğranmış, mamanızda mutlaka olsun çok faydalıdır),
  • Bir parça kırmızı pancar,
  • İnce ince doğranmış yeşillikler (nane, roka, maydanoz, kıvırcık, semiz otu, dere otu, taze kekik vs. elinizde ne varsa),
  • Bir parça amasya elması,
  • Az miktarda muz (benim olmazsa olmazımdır, kuşlarımında :) içeriğinde doğal sindirim enzimleri vardır, vitaminleri mineralleri söylemiyorum bile, çok faydalıdır tabi ölçüyü kaçırmamak koşuluyla),
  • Bir çay kaşığı buğday ruşeymi (çok faydalı ve besin değeri oldukça yüksek olan bir besindir, mamanızda mutlaka olsun),
  • 2-3 adet arı poleni,
  • Çay kaşığının ucuyla siprulina,
  • Bir adet kabuklu fındık yada badem (havanda dövülmüş),
  • 2-3 çay kaşığı powermax klasik mama,
Abi bu saydıklarını ben yemiyorum ya. Nasıl muhteşem bir mamadır bu böyle.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim
Merhaba. Doğanay ile hemfikirim. Zaten mamaları bölüşmekten farklı mama kullanamıyoruz :D cede kullanıyorum yiyorlar. Yavrudan alışırsa kuruda yerler ben nemli ve kuruyu eşit oranda koyuyorum. 2 çeşit maksimum 3 çeşit sebze-meyve ekliyorum. Fazlasına bir seferde gerek duymadım duymuyorum sanırım duymayacağım :D Böyle yaparak kuşun standart bir mama yemesini önlersiniz en azından yani çevirirsiniz meyve sebzeyi benim tavsiyem bu. Powermax yediriyorlar yiyen yiyor bazı kuşlar alışamıyor kokusuna felan. Yerse iyidir. Arada gene siz yumurta ekleyin ama. Yüzde 11 gibi bir protein oranı vardı yanılmıyorsam.Yumurta koymayacağım ben demek için bir %16 görmek lazım. Aslında daha yüksek olsa haftada bir ek gıda versek iyide bizde o olmadı. Bir ara joels proline geldi birde baktık gitti :D Mama ek besin için kullanılan bir şey zaten. Bunun yerine rusk alsanız nemlendirip sadece sebze koysanız arada birde yumurta haşlayıp verseniz çok çok yeter. Tabi biz ne yapıyoruz bunlarla vakit kaybetmeyip sebzeyi direk mamaya gönderiyoruz :) (Bende)
Benim size önerim azar azar alıp deneyimleyin hangisi sizde işe yararsa onla yola devam... Cede, Quiko, delinature aroma farklı ama içerik benzer ürünler. Son olarak “Sihirli Etkiler” Vaat eden markalardan uzak durun ama bu tavsiyem olsun :)

Oyla 0
Çözüm
Geri