Probiyotik ile Birlikte Meyve ve Sebze Kullanımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yamakasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yamakasi

iyikus.com Üyesi
Merhaba Arkadaşlar.
Kuşlarımızda probiyotik ile birlikte kafeslerine meyve yada sebze koymamızda yada kuşumuz probiyotikli su içerken yada içtikten sonra ardından meyve yada sebze yemiş olsa. Bu kullanmış olduğumuz probiyotiğin etkisini yok etmiş yada probiyotikten yararlanmasını etkiler mi ?

NOT: Kıvırcık var kafeste. Her zaman vermiyorum haftada 1 kere yeri geliyor haftada 2 oluyor en çok. Fazlasını vermiyorum malum isale yol açabiliyor.

Tedaviye başlayacağım için ilk önce 4 gün probiyotik vereceğim. Ardından ilaca başlayacağım. O yüzden sorayım dedim. Hastalık yok tedbir amaçlı sadece.

Öğrenme istediğine ve çabana hayran kaldım
Ama şunu söyleyebilirim ki yanlış ilerleme kaydediyor olabilirsin
Öncelikle o marul kafesten al
Sonrasında asla haftada iki defa verme ne kadar az veriyorum desende fotoğrafta ne kadar verdiğini gördüm çok bilgili olacağız veya herşeyi Hemen öğreneceğiz diye bir kaide yok( bende dahil )
Henüz bilmediğim çok şey var
Probiyotik bir günden fazla 4 gün üst üste asla verilmemelidir
Hastalık olsa dahi
Soruya gelecek olursak benim sebze verdiğim bazı günler probyotik gününe denk geliyor bu konuda sorun yaşamadım

Probiyotik ve meyve aynı sırada verilebilir. Sorun teşkil etmez ancak bir önerim olacak. Mümkünse marul kullanmayalım. Basit yollarla ishale sebep olabilen reçineli sebzelerden uzak durmaya çalışıyorum. Bunlardan biride ishal. Yeme bozukluklarıyla başlayan ishaller ilerledikçe farklı sorunları beraberinde getirebiliyor. Önemli olan dışkının olabildiğince normal görünümde kalması. Taze kekik, semiz otu, tere, roka, nane ya da brokoli tercih ediniz marul yerine

Öğrenme istediğine ve çabana hayran kaldım
Ama şunu söyleyebilirim ki yanlış ilerleme kaydediyor olabilirsin
Öncelikle o marul kafesten al
Sonrasında asla haftada iki defa verme ne kadar az veriyorum desende fotoğrafta ne kadar verdiğini gördüm çok bilgili olacağız veya herşeyi Hemen öğreneceğiz diye bir kaide yok( bende dahil )
Henüz bilmediğim çok şey var
Probiyotik bir günden fazla 4 gün üst üste asla verilmemelidir
Hastalık olsa dahi
Soruya gelecek olursak benim sebze verdiğim bazı günler probyotik gününe denk geliyor bu konuda sorun yaşamadım
Tamam çok teşekkür ederim. Katılıyorum neticede insanız hepimiz öğreniyoruz gittiği yere kadar doğanın kanunu misali. Probiyotik kullanımı için ise kür amaçlı 4 demiştim. Esasından ilaca başlamadan önce ve sonra probiyotik elbetteki önemli kuşu aşırı sarsmamak kaidesi ile.
Ben ise; maksimum 3 gün probiyotik vereyim ardından 3 günde 4in1 mix verip, tollymain forte ile bitiririm diyordum ( aralarda birer gün es geçip normal su vermek elbetteki var ) tedbir amaçlı. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve Ama tabikide Dikkat edeceğim sizlerin yorumlarınada elbette. Zaman ayırıyorsunuz ve cevaplıyorsunuz. Ben çok teşekkür ederim. İlerleyen günlerde yeni ve taze konularda görüşüp tartışmak üzere sağlıcakla ve esenle kalınız.

Tamam çok teşekkür ederim. Katılıyorum neticede insanız hepimiz öğreniyoruz gittiği yere kadar doğanın kanunu misali. Probiyotik kullanımı için ise kür amaçlı 4 demiştim. Esasından ilaca başlamadan önce ve sonra probiyotik elbetteki önemli kuşu aşırı sarsmamak kaidesi ile.
Ben ise; maksimum 3 gün probiyotik vereyim ardından 3 günde 4in1 mix verip, tollymain forte ile bitiririm diyordum ( aralarda birer gün es geçip normal su vermek elbetteki var ) tedbir amaçlı. Bilgi paylaştıkça çoğalır ve Ama tabikide Dikkat edeceğim sizlerin yorumlarınada elbette. Zaman ayırıyorsunuz ve cevaplıyorsunuz. Ben çok teşekkür ederim. İlerleyen günlerde yeni ve taze konularda görüşüp tartışmak üzere sağlıcakla ve esenle kalınız.
Koruma kürü mü uyguluyorsunuz?

Probiyotik ve meyve aynı sırada verilebilir. Sorun teşkil etmez ancak bir önerim olacak. Mümkünse marul kullanmayalım. Basit yollarla ishale sebep olabilen reçineli sebzelerden uzak durmaya çalışıyorum. Bunlardan biride ishal. Yeme bozukluklarıyla başlayan ishaller ilerledikçe farklı sorunları beraberinde getirebiliyor. Önemli olan dışkının olabildiğince normal görünümde kalması. Taze kekik, semiz otu, tere, roka, nane ya da brokoli tercih ediniz marul yerine
Tamamdır doğanay üstad çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Nane veriyorum yiyorlarda hatta kızıştırıyor eser miktarda. Tere, Roka ve semiz otu alınca vereceğim bilginize istinaden ki onuda forumda okudum bir bir her bitkinin faydasını. Çok sağolun 👍

Evet tedbir amaçlı uygulayacağım 3 gün 4in1 mix
Forumumuzdaki şu makaleye bir göz atmanızı öneririm.

Sizden ricam kuşlarınızin kaç aylık olduğunu yazarmisiniz?

Forumumuzdaki şu makaleye bir göz atmanızı öneririm.
Tamam mutlaka okuyacağım teşekkür ederim

Sizden ricam kuşlarınızin kaç aylık olduğunu yazarmisiniz?
İlk kuşum 6 aylık
İkinci ve üçüncü 3.5- 4 aylık
Üçüncü ise 2-2.5 aylık.

üçüncü olan kuşumun ishali aşırı yok lakin çok zayıf
Dördüncü olan kuşum ise kuyruğu ve kanatları yeni yeni uzamaya başlıyor.
Tam emin olmamakla beraber, Yinede fotolarını atıyorum sizde bakabilirseniz nitekim neticeye bağlamış oluruz.

1-) yeşil ile birlikte olan kuşum 1. ve 4. Kuşum
2-) mavi olan 3. Ve öbür beyazda 2. Kuşum

yeşil olan kuşumun göz halkası tam büyük değil ama belirgin
Diğerlerinin göz halkası hiç yok bu arada belirginleşmedi daha.

Ekli dosyalar

• 960FA3B8-D8B2-42F5-88C6-975742D799B5.jpeg
    960FA3B8-D8B2-42F5-88C6-975742D799B5.jpeg
    318 KB · Görüntüleme: 3
  • 898D0CA1-FF46-418A-B796-52D275242760.jpeg
    898D0CA1-FF46-418A-B796-52D275242760.jpeg
    413.3 KB · Görüntüleme: 3
Nane veriyorum yiyorlarda hatta kızıştırıyor eser miktarda. Tere, Roka ve semiz otu alınca vereceğim b
Evet yavrular henüz kızıştırma girişimine girmeyin
Sizin yapmanız gerekenler güzel bir bakım için takvim ayarlamak
Düzenli beslenme ve sağlıklı beslenme ile doğaları gereği zamanı gelince kendileri kızışıyor tabi yavru almak istiyorsanız takviyeler gerekecektir ama herşeyin aşırısı fazla.size naçizane tavsiyem
Haftanın bir günü yumurta maması
İçinde hocamın söylediği yeşilliklerden bir tanesi yeterli olacaktır
Haftanın diğer günlerini sız bekleyip 1 defa da vitamin takviyesi yapabilirsiniz
Demem o ki bu kuşlar yavru çok fazla yükleme yapıyorsunuz gibi geliyor kafanız karışık gibi
benim söyleyeceklerim bu onu hakkında bu kadar selametle 🙋

Son düzenleme:
Geri