Resmen Yakalambaç oynuyorlar

SevdaPapaganimKarpus

iyikus.com Üyesi
Ogluşun yanına yeni dişi sevda papağanı geldi. Ayrı kafeste aldım dişiye ikisi de 1-2 yaslarinda. Uzun masanin iki köşesinde kafesler. Ancak dişi çok baskın. Surekli erkegin kafesine giriyor. Bizim ogluşun tüyleri yok hala ucamiyor, ilk gün disiye yem yerken yanaştı, dişi gagalayinca kafeste yere düştü, şimdi surekli kaciyor. Konuşması azaldi, sürekli uyumak istiyor, çok az ve kısık sesle ötüyor. Bicir bıcırdı. Kafesten cikmak bile istemiyor. Dişi sürekli onun yanina gelmek istiyor kafesinin üstünde gezse bile erkek diğer kafese kaçıyor. Bir kafesten diğer kafese resmen yakalamaca oynuyorlar.
Kafesine gelince de dişi dövmuyor aslinda surekli yem yeme pesindeler ama erkek surekli saklaniyor. Ne yapmak lazim dişiyi bir sure kafesten cikarmasak veya odaları mi ayirsak sizce nasil alisirlar bu sekilde?
Bu arada erkek kafesine kadar verdi gecici aldigim kafese kendi geçti. Cok mutsuz görünüyor..😞

Merhaba öncelikle kafesleri ayırmanıza rağmen erkeğin kafesine girmesine anlam veremedim
Dişiyi hangi sebeple aldınız ?
Eğer erkek mutsuz ise odayı ayırmanızi tavsiye ederim

Merhaba öncelikle kafesleri ayırmanıza rağmen erkeğin kafesine girmesine anlam veremedim
Dişiyi hangi sebeple aldınız ?
Eğer erkek mutsuz ise odayı ayırmanızi tavsiye ederim
Tüy yolma durumuyla 1yildir nerdeyse uğraşıyoruz hastalik degil stres sebepli oldugu soyleniyordu düzenli vitamin kullaniyoruz, ama cikan tuyleri yolma eğilimine devam etmesi eş istediğini düşündürdü. Bulundugum cevrede kendi secsin diye ilecegim kuşçu yok. Bu kuş da siteden birininde tesadüfe denk geldi yoksa petshopa gidecekti. Aldık ilk gün cok guzel ötüyorlardi dişi direkt erkegin kafesine atladi, taniyormus gibi erkegin sanırım rahatsızlığı bu yüzden, alan ihlalinden diye düşünüyorum. Oda ayirmayi düşünüyorum ama ayrilirsa sonrasinda nasil alisirlar ki?

Tüy yolma durumuyla 1yildir nerdeyse uğraşıyoruz hastalik degil stres sebepli oldugu soyleniyordu düzenli vitamin kullaniyoruz, ama cikan tuyleri yolma eğilimine devam etmesi eş istediğini düşündürdü. Bulundugum cevrede kendi secsin diye ilecegim kuşçu yok. Bu kuş da siteden birininde tesadüfe denk geldi yoksa petshopa gidecekti. Aldık ilk gün cok guzel ötüyorlardi dişi direkt erkegin kafesine atladi, taniyormus gibi erkegin sanırım rahatsızlığı bu yüzden, alan ihlalinden diye düşünüyorum. Oda ayirmayi düşünüyorum ama ayrilirsa sonrasinda nasil alisirlar ki?
Kuşunuza boyunluk takıp gerekli Takviyeleri vermeyi denediniz mi hangi ürünleri kullanıyorsunuz açıkçası ben şuan için eş ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum tüyleri olmadığı için kendini savunmaya kalktığı her an yere düşer ve yaralananma durumu kaçınılmaz olur
Şuan için ayırın bir süre ara ara dışarıda iken birlikte olmalarını sağlayın baktınız olmuyor dişiyi geri vermeyi düşünebilirsiniz

Kuşunuza boyunluk takıp gerekli Takviyeleri vermeyi denediniz mi hangi ürünleri kullanıyorsunuz açıkçası ben şuan için eş ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum tüyleri olmadığı için kendini savunmaya kalktığı her an yere düşer ve yaralananma durumu kaçınılmaz olur
Şuan için ayırın bir süre ara ara dışarıda iken birlikte olmalarını sağlayın baktınız olmuyor dişiyi geri vermeyi düşünebilirsiniz
Dedigim gibi uzun bir süreçti zaten 1seneyi gecti boyunluk takmak yaltigimiz en buyuk yanlisti aylarca kendim de yaptim hazirlarindanda siparis verdim onceki gonderilerimden de inceleyebilirsiniz ve asla onermem strese sokup her sekilde kendine daha cok zarar verdi ve bize hic güveni kalmadi o dönem. Sonrasinda kaliteli bir biotin ve b vitamini takviyesiyle devam ettik tuy yolmasi baya azaldi tuyleri uzamaya da basladi probiyotikle de destekliyorum. Yerine alisti artık düşmüyor bana guveni tam nereye gitmek isterse isaret ediyor resmen sesinden bile anliyorum. Disi de saldırmıyor aslinda ama ayiricam bi sure dediğiniz gibi alisicaklar mi bakalim

Geri