Röhnfried Hexenbier ve Atemfrei

Behlül'ün Annesi

iyikus.com Üyesi
Selamlar,

Kuşumun genel bağışıklığını düzenlemek ve solunum yollarını iyileştirmek için geçenlerde Hexenbier ve Atemfrei aldım. Hexenbier için 100 ml suya 35-40 damla, Atemfrei için de 100 ml suya 15-20 damla diyor üzerlerinde kullanma talimatı olarak. Bu miktarlar muhabbet kuşu için uygun mudur acaba?

Geçenlerde bir konu gördüm bu forumda ve Atemfrei için 15-20 damla ile güvercinler kastedilmiş olabilir; muhabbet kuşu için daha az konulmalı diyordu. Ben açıkçası iki ürünü de birer kez bu kullanım miktarıyla kullanmış bulundum, üzerinde öyle yazıyor diye. Daha önce kullanan varsa ya da bilen varsa nasıl kullanmam lazım acaba, tek muhabbet kuşu için?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-04-10 at 09.01.46.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 09.01.46.jpeg
    217.6 KB · Görüntüleme: 6
Öncelikle önerilen dozajı denemenizi tavsiye edeyim. Tüketim durumunu göz önünde bulundurarak değişime gidilebilir. Tam dolu suluğa o kadar çok damla harcamak yerine suyun çeyreğine 8-10 damlaya düşürmek daha mantıklı olacaktır. Suda değişen yoğun tattan kaynaklı bazı kuşlar tüketmeyebiliyor. Bu fark edilirse ki çok zor anlamak damla sayısını düşürünüz.

Öncelikle önerilen dozajı denemenizi tavsiye edeyim. Tüketim durumunu göz önünde bulundurarak değişime gidilebilir. Tam dolu suluğa o kadar çok damla harcamak yerine suyun çeyreğine 8-10 damlaya düşürmek daha mantıklı olacaktır. Suda değişen yoğun tattan kaynaklı bazı kuşlar tüketmeyebiliyor. Bu fark edilirse ki çok zor anlamak damla sayısını düşürünüz.
Evet dediğiniz çok mantıklı.

Açıkçası, önerilen miktarda koydum mesela 20 damla tam dolu suluğa Atemfrei'yi. Daha da bir hoşuna giderek bol bol içti. Zaten yemek yemeye çok düşkün bir kuş. Hemen ardından da rutin haline getirmiş, su içiyor. Bol bol içtiğini gördüm. 😂

Geri