Rüzgardan koruma, bir yerden bir yere götürme.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba,
Bu aralar çok bunalttığımı düşünüyorum sizi fakat son kez bi soru soracağım .
Ben Çarşamba günü kuşumu sahiplendireceğim. İstanbulda oturan arkadaşlarım bilir Avrupa yakasında oturuyorum sahiplenmek isteyen kişiler anadolu yakasında oturuyor. Sahiplenmek isteyen kişi Yenikapı marmaray istasyonuna gelecek ben de oraya kadar kuşum üşütmesin diye taksiyle gideceğim. Evlerinin istasyona çok yakın olduğunu söylediler. Rüzgardan korumak için şöyle bi yöntem düşündüm kafesin içine buz torbası koyacağım ( sıcak su olacak) ve 3-4 kat kafesi streçledikten sonra bir de hava deliği açtıktan sonra büyük bi poşetin içine koyacağım. Sizce kuşum rüzgar yer mi, Ya da başka bir fikri olan arkadaşım var mı?

Sn. @ırmak34 o nasıl söz?
Bu tarz kısa süreli anlık ısı düşüşü uzun soluklu olmadığı sürece sağlığını olumsuz etkilemez. Götüreceğiniz kutu kuşun sığabileceği ama bir o kadar da küçük olmalı. Elinizde varsa talaş, çayır otu (tavşanlarınkinden) gibi bir taban malzemesiyle doldurup sanki yuvaymış gibi hazırlamalısınız. Talaş gibi malzemeler ısıyı iyi tutuyor. Hiç bir ürün yoksa elinizde yumuşak bir bez parçası bile iş görür. Son aşama olarak streç film ile kutuyu sarmalayıp, hava deliğini yanlardan değil de üstten açıp götürmek yeterli olacaktır. :m1:

@Doğanay Y. beyin dediği gibi kafes değilde küçük bir kutuyla götürmeniz daha iyi olur. Etrafına hava delikleri açarak içine koyabilirsiniz. Çok uzun süre kalmayacağı için çok stres yapmaz
Çok teşekkür ederim Hande hanım. İnşallah bir sıkıntı olmaz çok fazla detaylı düşündüğüm için stresleniyorum ya bir şey olursa diye. 10 durak uzağımızdalar yani eğer çok beklemezlerse tramvayı 30-45 dakika arasında evde olurlar diye düşünüyorum. İstasyona da çok yakınlarmış.

Merhaba,

Verilen önerile ek olarak bende şöyle bir şey tavsiye edebilirim;

1644336531685.png

Ben yolculukları böyle geçiriyorum. Bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı olmadı. Aklınızda bulunsun.

Güncelleme: canım yavrumu çok güzel bir aileye sahiplendirdim. Detaylı bir şekilde gelen abiyle konuştuk. Kuşları için tünekler, kaçmasın diye sineklikler yaptırmışlar. Gözüm arkada kalmadı. Yavrum çok güzel bir aileye gitti. Anlayışlı abi istediğiniz zaman gelin görün memnun oluruz dediler. Bu kadar kısa sürede güvenilir insanlar bulmak çok zor tesadüf olmamalı diye düşünüyorum. Benden daha iyi bakacaklarını daha çok ilgileneceklerine inanıyorum. Abiden ben bir fotoğraf rica etmiştim abi bana video atmıştı. Sizinle de paylaşmak istedim. Streamable Video ben her zaman ne olursa olsun yardım edeceğimi söyledim. Umarım hep mutlu olur canım oğlum bebek haşmetim ♥️

Geri