Sadece dal darı yiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sacar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sacar

Yeni Üye
Merhabalar, bir yaşında boncuk isminde bir muhabbet kuşum var, bir hafta önce yem yemediğini farkettim ve zamanla halsizleşti uyku hali vardı bu duruma istinaden dal darı verdim ve kıtlıktan çıkmış gibi yemeye başladı kendine geldi yemin bayatladığını düşünüp yeni yem aldım ama nafile ne yapsam ne kadar aç bıraksam yeminden artık yemiyor artık açlıktan ölür korkusu ile dal darı veriyorum kendine geliyor gün boyu dal darıyı çıkartsamda yem yemiyor bir çözüm bulamadım tecrübelerinize istinaden yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 406B1DCB-344C-4E08-9DAF-C51DD83752CC.jpeg
    406B1DCB-344C-4E08-9DAF-C51DD83752CC.jpeg
    171.1 KB · Görüntüleme: 10
Merhabalar, bir yaşında boncuk isminde bir muhabbet kuşum var, bir hafta önce yem yemediğini farkettim ve zamanla halsizleşti uyku hali vardı bu duruma istinaden dal darı verdim ve kıtlıktan çıkmış gibi yemeye başladı kendine geldi yemin bayatladığını düşünüp yeni yem aldım ama nafile ne yapsam ne kadar aç bıraksam yeminden artık yemiyor artık açlıktan ölür korkusu ile dal darı veriyorum kendine geliyor gün boyu dal darıyı çıkartsamda yem yemiyor bir çözüm bulamadım tecrübelerinize istinaden yardımlarınızı bekliyorum.
Dal darıyı çok mu sık veriyordunuz. Belki kuş yem seçmeye başlamış olabilir hangi marka kullanıyorsunuz birde resmini atarmisiniz yemin

Oyla 0
Biraz daha detay verirseniz seviniriz. Anladığım kadarıyla 1 hafta öncesine kadar sorun yoktu, normal yemini tüketiyordu ve durumu gayet sağlıklı idi?

Eğer böyle bir durum var ise, dal darı eylemsel olarak sevdikleri bir yiyecektir, kırımı daha kolaydır...Diğer yemleri kıramıyor ve dal darıya da yönleniyor olabilir.

@Taha Avcu nun söylediğine ilaveten, Kuşunuzun dışkı görseli ve kısa bir videosunu paylaşırsanız iyi olur...

Oyla 0
Dal darıyı çok mu sık veriyordunuz. Belki kuş yem seçmeye başlamış olabilir hangi marka kullanıyorsunuz birde resmini atarmisiniz yemin
İki haftada bir dal darı veriyordum şu anda yem yemediği için sık vermek zorunda kaldım. Versele laga kullanıyorum

Ekli dosyalar

• EE241C93-B031-49D2-ACE1-A4B71D3E07DB.jpeg
    EE241C93-B031-49D2-ACE1-A4B71D3E07DB.jpeg
    728.7 KB · Görüntüleme: 18
Oyla 0
İki haftada bir dal darı veriyordum şu anda yem yemediği için sık vermek zorunda kaldım. Versele laga kullanıyorum
Yemde bir sorun yok iyi marka. Murat hocamın dediği gibi dışkı resmi ve kısa bir video eklerseniz daha doğru yorumda bulunuruz. Yeme biraz harici aspur eklerseniz belki daha iyi olur. Eğer kuşta yem seçme dışında bir problem yoksa dal darıyı kolay olduğu için yiyor. Aspurda kolay kırılır aspur ağırlıklı bir yem belki işinizi görebilir.

Oyla 0
Biraz daha detay verirseniz seviniriz. Anladığım kadarıyla 1 hafta öncesine kadar sorun yoktu, normal yemini tüketiyordu ve durumu gayet sağlıklı idi?

Eğer böyle bir durum var ise, dal darı eylemsel olarak sevdikleri bir yiyecektir, kırımı daha kolaydır...Diğer yemleri kıramıyor ve dal darıya da yönleniyor olabilir.

@Taha Avcu nun söylediğine ilaveten, Kuşunuzun dışkı görseli ve kısa bir videosunu paylaşırsanız iyi olur...
Evet 1 haftadır böyle daha önce normal yem yiyordu. video 2 sn bile atamadım boyuttan dolayı ve dışkı resmini ekliyorum

Ekli dosyalar

• 92695D9B-8DEF-4B46-806B-96FA26D24D71.jpeg
    92695D9B-8DEF-4B46-806B-96FA26D24D71.jpeg
    519.3 KB · Görüntüleme: 16
Oyla 0
Dışkıyı çok kötü bulmadım. @Doğanay Y. Nin de yorumunu alalım...

Detay alamadığım için yorumu derinleştiremeyeceğim fakat şunu söyleyebilirim;

Yaklaşık 1 haftadır tek tip tohum beslenmesi ihtiyacı olan besin maddelerinden yoksun bırakır kuşu, bu da beraberinde birçok hastalığı tetikleyebilir.

Yeminizi bu ürünle değiştirebilirsiniz

Hızlı takviye için iyi bir multivitamin desteği sunabilirsiniz...

Diğer arkadaşlarında yorumları mühim

Oyla 0
Dışkı boyama yapmıyor lakin sıvı kaybı fazla. Elektrolit desteği veriniz kuşunuza. Yem seçme sebebi de dal darıya ya çok alıştı ya da seçtiği tohumlar var. Nadiren yem yememe durumu hastalık kaynaklı olabiliyor. Çimlendirme verebilirsiniz.

Oyla 0
İşte, ben dal darıyı çok vermenizi bu sebepten dolayı önermiyorum. Dal darının yemesi kolay ve normal yeme göre daha lezzetli olmasından dolayı kuşlar hep dal darı yiyor. Sıklıkla verildiği takdirde ise daha fazla yem seçer hale gelip, belki de sadece dal darı ile beslenebiliyor. Bence kuşunuza dal darı vermeyin. Hocalarımın da dediği gibi yemi değiştirebilirsiniz. Bir yemlik alın ve o yemliği kuşun tüneğinin yakınına koyun. İçini de yemle doldurun. Yiyecektir diye düşünüyorum. Bence dal darı vermeyin artık.

Oyla 0
Çok şükür normal yem yedi, kafesinde akıllı yemlik+normal yemlik dolu dokunmuyor fakat yere serdiğim bezin üstünde yedi tüm desteğiniz için teşekkür ederim saygılarımla

Oyla 0
Geri