Saglik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

savas

iyikus.com Üyesi
Kusumun dis gorunusunden hareketle genel saglik durumu hakkinda yorum istiyorum eger mumkunse ☺️IMG_20210508_233322.jpgIMG_20210508_231936.jpg

Teşekkürler.Piyasa da kuşlar için üretilmiş mix yağlar var.Bunlar içinden kullandığınız,önerebileceğiniz var mı?
Kanatlı Oil’in Form-Mix ürünü var denedim ve öneririm. Mamanın yüzüne bakmayan kuşum onun sayesinde alıştı. Tabi yağların diğer etkilerini de gördüm.. Momentum Jet Oil’den de çok az kullanma fırsatım oldu ama sanki Form-Mix daha iyiydi... Versele Laga’nın da Form Oil Plus ürünü var lakin kullanmadım..

Oyla 0
Bende bir kaç şey ekleyeyim;

Milk Thistle’nin karaciğere olan faydası bir çok kez kanıtlanmıştır..

Çok ölçülü kullanmamız gereken (Fazlası dehidrasyona sebep olur.) Kömür (Kuşlar için özel üretilmiş olan) de yararlıdır.

Dediğiniz gibi L-karnitin’in de etkisi var. Yağ yakımını destekliyor, genel yağlanmanın ve karaciğer yağlanmasının önüne geçer... Aynı şekilde diğer aminoasitlerden olan Betain, Kolin Klorid ve Metiyonin de işe yarıyor.

Bitkisel ekstratlara da yönelmenizi öneririm. Limon, Kekik, Anason ekstratı vs.

Doğal yağlarda faydalı. Özellikle piyasada olan soğuk sıkım yağlardan kullanabilirsiniz, bende kullanıyorum. İçerikleri oldukça zengin; Kekik yağı, Anason yağı, Hindistan Cevizi yağı, Mısır yağı, Susam Yağı, Aspir yağı...

Klorofil, betakaroten, lif içeren besinlerinde vermeye özen gösterin.. Sarımsak, limon, kırmızı pancar, havuç, tere, zerdeçal, zencefil, tarçın, yulaf diye uzayıp gider..

Ve genel olarak herkesin bildiği K vitamini karaciğere iyi geliyor. (Kıvırcık, Salatalık, Roka, Brokoli, Ispanak, Elma vb...)

Karaciğere daha çok zarar verebilen ve micotoksin içeren yiyecek maddelerini vermemeye de özen gösterin.

yazdıkların çercevesinde benim yeni aldığım depovit hepactive iyi bişey galiba. dünden önce kullandım, bu saate hala susmadı kuşlar :)

Thread 'Depovit Hepactive' Depovit Hepactive

Oyla 0
Bende bir kaç şey ekleyeyim;

Milk Thistle’nin karaciğere olan faydası bir çok kez kanıtlanmıştır..

Çok ölçülü kullanmamız gereken (Fazlası dehidrasyona sebep olur.) Kömür (Kuşlar için özel üretilmiş olan) de yararlıdır.

Dediğiniz gibi L-karnitin’in de etkisi var. Yağ yakımını destekliyor, genel yağlanmanın ve karaciğer yağlanmasının önüne geçer... Aynı şekilde diğer aminoasitlerden olan Betain, Kolin Klorid ve Metiyonin de işe yarıyor.

Bitkisel ekstratlara da yönelmenizi öneririm. Limon, Kekik, Anason ekstratı vs.

Doğal yağlarda faydalı. Özellikle piyasada olan soğuk sıkım yağlardan kullanabilirsiniz, bende kullanıyorum. İçerikleri oldukça zengin; Kekik yağı, Anason yağı, Hindistan Cevizi yağı, Mısır yağı, Susam Yağı, Aspir yağı...

Klorofil, betakaroten, lif içeren besinlerinde vermeye özen gösterin.. Sarımsak, limon, kırmızı pancar, havuç, tere, zerdeçal, zencefil, tarçın, yulaf diye uzayıp gider..

Ve genel olarak herkesin bildiği K vitamini karaciğere iyi geliyor. (Kıvırcık, Salatalık, Roka, Brokoli, Ispanak, Elma vb...)

Karaciğere daha çok zarar verebilen ve micotoksin içeren yiyecek maddelerini vermemeye de özen gösterin.
sadece bu yazi degil genel bahsedilenleri yapacak olsaydim bi otuz yil yasarmis heralde benim kus?

Oyla 0
Kanatlı Oil’in Form-Mix ürünü var denedim ve öneririm. Mamanın yüzüne bakmayan kuşum onun sayesinde alıştı. Tabi yağların diğer etkilerini de gördüm.. Momentum Jet Oil’den de çok az kullanma fırsatım oldu ama sanki Form-Mix daha iyiydi... Versele Laga’nın da Form Oil Plus ürünü var lakin kullanmadım..
teşekkürler.

Oyla 0
cok sey konusuldu ama cevap alamadim bu kus neden halsiz yasliliktan yaglanmadan mi neden

hocam yaş , tüy değişimi ya da hastalık da olabilir , veteriner analizi olmadan bilinemez. bence biraz bağışıklığı destekleyin

maşallah, demek ki genel olarak iyi bakılıyor ve bağışıklığı güçlü :)

2 haftada 1 multivitamin+mineral+ aminoasit kombinasyonu , haftada 1 probiyotik+enzim kombinasyonu verirseniz iyi olur

ürünleri ilk aldığınızda üst üste ikişer gün kullanın

Oyla 0
Geri