Sallabaş ve kuruma hastalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nurgul06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, ns-med ilk kez duydum. Sulphamazethine aslında salla baş için çok yeterli bir ilaç değil. Verilen ürünü bilmediğimden ne derece etki eder bir şey diyemiyorum ancak en azından 2-3 gün ara verip başlayın derim. Kurumanın sebebini bilmek lazım. Megabakteriden bahsediyorsak eğer triflucan işe yarıyormuş gibi görünür ancak tedavi etmez.

İlaçların ve elle besleme sonrası yaşadığı stres vb durumlardan kaynaklanıyor olabilir. Sallabaş kuşlar için ağır bir hastalık :I

ns-med hiç bir işe yaramaz

kafes tabanındaki dışkıların NET fotolarını ve kuşun o hareketi yaparken min. 15 sn. videosunu paylaşıniz

videoyu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşabilirsiniz

Videoyu paylastim burda mama verdigimiz için ilk basta yerde duruyor genelde tunekte durur

ilk videoyu hangi gün çektiniz?

kuşun "sallabaş" olduğunu size kim söyledi? videolarda öyle bir durum gözünmüyor

triflucan kaç gündür kullanılıyor?

İlk videoyu bugün çektim triflucanı 2 gündür kullanıyorum ama bir etkisi yok yem yemiyor su içmiyor sürekli uyuyor

sulphamezathine maalesef gereksiz yere ve çok uzun süre kullanılmış. normalde yeni ilaca başlamadan önce kuşu 3-5 gün dinlendirmek gerekir. ancak kuşun durumu çok kötü ve beklemeye vakti yok, kritik eşiği geçmiş, artik tedaviye yanıt alamayabilirsiniz. ilaveten yeni başlayacağınız ilaç kuşa ağır da gelebilir. özetle , önerimi uygulama konusunda sorumluluk size aittir

ben olsam acilen enrofloksasin etken maddeli antibiyotik başlarım. veteriner kliniklerinde satılır

ilaveten , triflucanı günde 1 damlaya düşürebilirsiniz

sulphamezathine maalesef gereksiz yere ve çok uzun süre kullanılmış. normalde yeni ilaca başlamadan önce kuşu 3-5 gün dinlendirmek gerekir. ancak kuşun durumu çok kötü ve beklemeye vakti yok, kritik eşiği geçmiş, artik tedaviye yanıt alamayabilirsiniz. ilaveten yeni başlayacağınız ilaç kuşa ağır da gelebilir. özetle , önerimi uygulama konusunda sorumluluk size aittir

ben olsam acilen enrofloksasin etken maddeli antibiyotik başlarım. veteriner kliniklerinde satılır

ilaveten , triflucanı günde 1 damlaya düşürebilirsiniz
katılıyorum bende. Bir sorunda şu ki mamaların içerisinde ki şeker oranı + triflucan kombini. :(
Eğer imkan varsa yemleri iyice öğütüp şekerli ürünler kullanmadan, kabuğundan ayırıp mama haline getiriniz. Probiyotik eklenebilir.

Geri