Santadoks kullanımı hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cicikuş10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
C

Cicikuş10

Kuşumda solunum problemi vardı. Önce linco spectin kullandım veteriner tavsiyesi üzerine ağız açıp kapama ve uçamama sorunu geçti. Fakat nefes alıp verirken tık tık sesi geçmedi. Doksimis tylan vs ilaçlarını aradım hiçbirini bulamadım. Bana santadoks %10 verdi veteriner. İlaç hakkında çok bilgi bulamadım. Benim merak ettiğim bu ilacı kullanırken probiyotik vermemiz gerekiyor mu? Ben kuşa elle beslemede yapıyorum kendini hızlı toplasın diye içine probiyotikte katıyordum. İlacı 24 saatte bir yenileyin yazıyor prosedöründe bozulma olur mu?

Elle besleme yapmanız güzel. Probiyotik ve vitamini ilaç kullanımından sonra verin. 3 gün probiyotik 3 gün multivitamin. İlaç dozunda bence ona uymayın bilen ustalar yazarlar

Merhaba, linco spectin ne şekilde kullandınız?
Bahsettiğiniz ilaç santaflox olabilir mi? İlaç kullanıma başlandığında suyunu 8-12 saatte bir tazelemek iyi olacaktır.

Merhaba, linco spectin ne şekilde kullandınız?
Bahsettiğiniz ilaç santaflox olabilir mi? İlaç kullanıma başlandığında suyunu 8-12 saatte bir tazelemek iyi olacaktır.
Linco spectini ağızdan 1 damla kullandım veteriner öyle tavsiye etmişti. Probiyotik ve multivitamin verdim kuşa ilaç tedavisi sonrası. Kuşu dinlendirdim aviast verdim fakat aviast ishal yaptı 2 kere kullandım bıraktım hemen. Kuşta tık tık sesi devam ediyor. Santadoks yazıyor ilacın üstünde santavet üretici firma. 24 saat boyunca tüketilmesi gerek yazıyor.

Linco spectini ağızdan 1 damla kullandım veteriner öyle tavsiye etmişti. Probiyotik ve multivitamin verdim kuşa ilaç tedavisi sonrası. Kuşu dinlendirdim aviast verdim fakat aviast ishal yaptı 2 kere kullandım bıraktım hemen. Kuşta tık tık sesi devam ediyor. Santadoks yazıyor ilacın üstünde santavet üretici firma. 24 saat boyunca tüketilmesi gerek yazıyor.
Merhaba ben de ayni ilaci aldim. Nasil kullandiniz acaba?

Çay kaşığı çok olur hocam. Dediğim gibi kullanınız mümkünse. Solunum yolu problemlerinde kullanabileceğiniz ilaçlardan biri. Ne gibi belirtiler yaşıyorsunuz?

Çay kaşığı çok olur hocam. Dediğim gibi kullanınız mümkünse. Solunum yolu problemlerinde kullanabileceğiniz ilaçlardan biri. Ne gibi belirtiler yaşıyorsunuz?
5 aydir benimle ve 2 bucuk yasinda. Kafesten hic cikarilmadigi icin ucmayi ogrenememis biraz da kilolu. Son 2 3 haftadir sadece uyuyor. Hizli hizli nefes alip veriyor. Birkac gundur yemi kiramadigini fark ettim. Cok halsiz birkac kez tunekten düştü. Bir de yem yemeye calisirken garip bi ses cikariyor. Otmek istiyor da otemiyor gibi vik vik diyor sadece. Yem yiyemedigi icin daldari veriyorum onu yerken de vik vik diyor. Surekli kabarik duruyor ve kuyrugunu asagi yukari salliyor. Baska bi forumda diski fotografi attim sorun olmadigini soylediler. Birkac video izledim ve 3 4 petshopa sordum onlar da usutmus olabilecegini ve solunumda sorun olabilecegini soyledi. Veteriner muayene etmedi ama bu ilaci onerdi ben de 3 4 veteriner sonucu ancak bu ilaci bulabildim. Nefesinin acilmasi icin de nane kaynatip kafesin yanina koyuyorum. Solunumda hirilti da ciktigini soyleyenler olmus benim kusumda boyle bi sey yok. Kesin solunum sorunu olduguna da emin olamiyorum.

vik vik ses sorunu sadece solunum problemlerinde görmüyoruz. Bu nedenle doğrudan solunum demek yanlış olur. Fakat kuyruk atması, solunum problemi gibi vikviklemesi durumlarında ilk elenmesi gereken de budur. Burun deliklerinin temizliği de önemli. Tıkalı ise biraz temizleyiniz. Burun deliklerinin içinde ki basın düzenleyen et parçalısı haricinde bir şey varsa tabi

vik vik ses sorunu sadece solunum problemlerinde görmüyoruz. Bu nedenle doğrudan solunum demek yanlış olur. Fakat kuyruk atması, solunum problemi gibi vikviklemesi durumlarında ilk elenmesi gereken de budur. Burun deliklerinin temizliği de önemli. Tıkalı ise biraz temizleyiniz. Burun deliklerinin içinde ki basın düzenleyen et parçalısı haricinde bir şey varsa tabi
Burun deliklerine de bakacağım. Bu ilaci kullanmaya devam etmeli miyim?

Geri