Sebep iç veya dış parazit olabilir mi?

Beyzanurr

Forum Sakini
İstemeden kanat çırpma hareketine sebep olur mu parazitler? Üzerine bir şey konmuş gibi artırmaya çalışmasi ya da kanadı istemeden tik gibi hareketler yaptığından dolayı ordan oraya uçması bunu gösterebilir mi acaba? Bi kuş var sık sık bu hareketleri yapmaya başladı. Yanına konulan diğer kuşun da yapmaya başladığını söylediler. Ben görmedim ama. Bulaşmış olabilir herhalde.

Dediğiniz gibi parazit olması mümkün. Vilmectin damlatılabilir.
Dış parazit midir ki? İç ise sitraks kullanmalıyım sanırım. Dış olsa da görünürdü herhalde değil mi? Sonuçta albino kuşlardan birisi hiçbir şey görünmüyor üzerinde. Bembeyaz olsa da. Kanatlarinin altında vs de bir şey yok. Çok tüy döktü ikisi de şu ara

Oyla 0
Kuşun videolarını ve dışkısının resimlerini eklemeniz lazım. Sinir sistemi sorunu da olabilir..

Oyla 0
Bu disaridayken olmuştu da uçarak girdi kafesine en son. Kafesinde hiç rastlamadım normalde. Hep dışarda uçma sonrası görüyorum bu arada. Dışkısı da şu şekilde. Normal sanırım

Ekli dosyalar

• 16262089521068727073917422476841.jpg
    16262089521068727073917422476841.jpg
    645.6 KB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
Videosunu çekmeye yetişemiyorum kısa sürüyor ben videoyu açana kadar bitiyor. Son anda şunu çekebildim. Dışkısını da atayım yarın
Şu videodaki yaptığını ard arda yapıyor. Tutamıyor gibi kendini sanki. Sonra uçmaya başlıyor ordan oraya en sonunda duruyor. Bana hiç normal bir hareket gibi gelmiyor ama normal diyorlar. O yüzden sormak istedim. Daha önce kasılma oluyor şeklinde sormuştum burada. Ama yanlış acikladigimi fark ettim. Kasılma diyince kasılıp kalma hareket edememe gibi anlaşılıyormus. İstemsiz hareketler diye yeniden sorayım dedim

Oyla 0
Bilmiyorum ben mi çok evham yapıyorum sadece ürkekliğinden mi yapıyor acaba dediğiniz gibi. Ama yerde dururken birden bu hareketi yapmaya başlıyor bazen anlayamıyorum gerçekten

Son düzenleme:
Oyla 0
Doğanayın dediği gibide olabilir ama farklı bir sorunda olabilir. Sürekli bu tarz istemsiz hareketler normal değil. Önce dediğiniz gibi vilmectin ile güzel bir iç dış parazit uygulaması yapalım. Ardından iyi bir hem multivitamin hemde multimineral takviyesi yapalım düzenli olarak. Özellikle makro ve mikro mineral takviyesi önemli. Bunu pek çok kuş sahibi es geçer..

Oyla 0
Doğanayın dediği gibide olabilir ama farklı bir sorunda olabilir. Sürekli bu tarz istemsiz hareketler normal değil. Önce dediğiniz gibi vilmectin ile güzel bir iç dış parazit uygulaması yapalım. Ardından iyi bir hem multivitamin hemde multimineral takviyesi yapalım düzenli olarak. Özellikle makro ve mikro mineral takviyesi önemli. Bunu pek çok kuş sahibi es geçer..
Bu mineral takviyesi için önerdiğiniz ürün nedir

Oyla 0
Peki teşekkür ederim, sitraks da kullanayim mi? Vilmectin dış parazit içindi sanırım?

Oyla 0
Oyla 0
Kuşun yerini daha sakin bir ortama taşımayı denediniz mi?
Parazit ihtimallerinin yanında psikolojik bir durum da olabilir.
Olabilir belki. İki gün yalniz bırakıp başka bir şehre gitmiştim evdekiler pek ilgilenmiyor. Belki psikolojikse ondan da olabilir. Geldiğimden beri artmış olduğunu görüyorum çünkü. Önceden birkaç kez görmüştüm. Şimdi her gün yapmaya başladı

Oyla 0
Geri