Sekanslab Hayvan Sağlığı Laboratuvarı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan bespokeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bespokeN

Forum Sakini
Katılım
19 Nis 2019
Mesajlar
249
Çözümler
1
Konum
-
Herkese iyi forumlar. Sizlere can dostlarımızın sağlığı bozulduğu vakitlerde yardım alabileceğimiz bir laboratuvardan bahsedeceğim. Bu konu hem deneyimlerimden hem de laboratuvardan alabileceğimiz hizmetle alakalı olarak rehber niteliğinde bir içerikten oluşacaktır.

Sekanslab Ankara'da bulunan ve hayvan sağlığı ile ilgili çeşitli dışkı, kan vs. numunelerin analizini yapan bir laboratuvar. İnternet sitelerinde ise yaptırmak istediğiniz analizlere yönelik işlem öncesi(numune toplama), sırası(analiz süreci) ve sonrası(analiz sonuçları) ile ilgili yönlendirmeler mevcut. Aynı zamanda iş saatleri içerisinde Whatsapp, e-mail ve telefon görüşmesi ile iletişim sağlayabiliyorsunuz. Burada şunu belirteyim; sitedeki yönlendirmeler gayet yeterli, ben de burada rehber olarak size yardımcı oluyorum bu yüzden laboratuvar ile iletişim kurduğunuz zaman bu süreyi lütfen kısa tutun. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar buna rağmen her sorunuza yardımcı oluyorlar ancak bunu biraz abartınca ters tepebiliyor. Bireysel hobiciyle bu denli iyi bir şekilde uğraştıkları için pek sıkboğaz etmemek lazım diye düşünüyorum.

Ben burayla muhabbet kuşumun rahatsızlanması sonucu tanıştım. Daha önce başka bir laboratuvara test yaptırmıştım ancak memnun kalmamıştım. Hem fiyat olarak hem hizmet olarak Sekanslab'ı öneriyorum.

Gelelim buradan nasıl analiz yaptırabileceğimize. Şöyle ki ilk olarak internet sitesi üzerinden numune formunu indirmeniz gerekmekte. Bu formun üst kısmında sizin iletişim bilgileriniz ile dostunuzun ismi, cinsiyeti, yaşı, türü vb. bilgiler yer almakta. Alt kısımda ise en önemli kısım analiz kısmı bulunmakta. Bizim göndereceğimiz numune dışkı olduğu için "gaita" yazmanız gerekmekte. Açıklama kısmına rahatsızlık ve yaptırmak istediğiniz analizlere yönelik bilgiler vermelisiniz. Daha sonra ise parametre kısmına (kutucuklar) yaptırmak istediğiniz analizleri yazmanız gerekmekte. Kapsamlı analiz için kutucuklara "Ekim", "Mantar", "Parazit" yazmanız yeterlidir. Tercihe göre bunlardan sadece birini veya iki tanesini de yaptırabilirsiniz. Bu formu yazdırıp doldurduktan sonra temin etmeniz gereken 3 şey var; 1: Strafor kutu, 2: Buz aküsü, 3: Hastanelerin numune alma kısmından rica ettiğiniz takdirde ücretsiz alabileceğiniz idrar tahlil kabı.

Her şeyi temin ettikten sonra sıra numune toplamaya geldi. Tahlil kabı zaten steril olduğu için temizlemenize gerek yok. Kafes tabanına kağıt havlu serin ve kuşunuzu takip edin. 2-3 saat içerisinde toplayabildiğiniz kadar numune toplamanızı tavsiye ediyorum. 5-10 arası numune yeterli olacaktır. Kuşunuz dışkılama yaptığı zaman tahlil kabını açın ve bir kulak pamuğu yardımıyla dışkının formunu bozmadan kağıt havludan alıp tahlil kabına koyun. Ağzını sıkıca kapatıp +4 derece buzdolabına koymalısınız. Numune topladığınız esnada +4 derecede muhafaza edilmeli. Daha sonra yeteri kadar numune topladığınızdan emin olduktan sonra tahlil kabını strafor kutu içerisine yanına bir adet buz aküsü koyarak güzelce bantlayın. Doldurduğunuz formu strafor kutuya yapıştırın ve Sekanslab adresine kargolayın. Kargo çıktıktan sonra ulaşmadan laboratuvarı arayıp bilgi verebilirsiniz. Numune için strafor kutu içerisinde buz aküsüyle birlikte +4 derece sağlanabiliyor. Yani kargo 24 saat içinde ulaşmalı. 48 saat sürebilecek mesafeler için bir bilgim yok. Bunun için arayıp bilgi alabilirsiniz ancak çoğu ilden Ankara'ya 24 saatte kargo ulaşıyor zaten. Bir diğer önemli kısım ise kargoya vermeden önce Ankara aracının kaçta kalkacağını ve kargoyu kaçta vermeniz gerektiğini sorun. Numuneyi ise buna göre toplayabilirsiniz.

Ben yaklaşık bir ay önce analiz yaptırmıştım. Ekim 50 TL eğer ki bakteri üremesi olursa antibiyogram yapılacağı için bir 50 TL daha, parazit 50 TL ve mantar da 50 TL'ydi. Sonuç olarak kapsamlı bir analiz istiyorsanız bakteri üremesi olursa 200 TL olmazsa 150 TL ödüyorsunuz. Dediğim gibi fiyatlar değişmiş olabilir ben yaptırdığım vakit bu şekildeydi.

Sonuçlar sizin e-mail adresinize çok açıklayıcı ve düzenli bir şekilde rapor olarak gönderiliyor. Çıkan bakteri, mantar veya parazit türünün ne olduğundan emin değilseniz yine iletişim kanallarından ulaşarak sorabilirsiniz.

@Doğanay Y. konuya laboratuvarın internet sitesinin linkini ve numune formunu ekleyebilir miyim?
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim öncelikle, bu tarz bir inceleme iyi oldu. İleride bir durum yaşarsam benimde bir Ankaralı olarak yönelebileceğim bir adresi bilmek ne güzel <3

Umarım bunca çabanız boşa gitmemiştir.
Bu arada sorduğun soru için site link eklemek gerekli değil diye düşünüyorum. İsmiyle kolay erişilebilir ancak numune formu ilave edebilirsin tabi ki :)
 
Yakın zamanda ben de buradan hizmet almayı düşünüyorum. Hizmet sonrasında deneyimlerimi aktarırım.
 
Aramak daha mantıklı. Uzun yazdıysanız o yüzden de dönmemiş olabilirler çok yoğunlar çünkü.
 
Aramak daha mantıklı. Uzun yazdıysanız o yüzden de dönmemiş olabilirler çok yoğunlar çünkü.
Toplam 100 kelime ya vardır ya yoktur yazdığım yazının. Okuması 1 dakika bile sürmez yani. Arasam, anlatsam daha uzun sürecek. Ayrıca genellikle mesajlaşmayı tercih ediyorum çünkü telefonla konuşulduktan sonra gözden kaçan şeyler olabiliyor, söylenenler unutulabiliyor. Söz uçar yazı kalır, hesabı...
 
Haklısınız ama tek taraflı düşünmeyelim. Sadece sizin mesajınızla ilgilenmiyorlar. 100 kişi 100 kelimelik mesaj yazsa 10.000 kelime eder. Buna bir de cevap verilmesi gerekir. İkili konuşma her zaman karşılıklı yazma ve okumadan daha hızlıdır. Bir de neden unutulan, gözden kaçan şeyler olsun ki? Ben süreci çok detaylı anlattım. Aklınıza takılanlar olursa yine sorabilirsiniz. Benim boyumu aşan durumlarda da buradaki daha tecrübeli insanlar cevap verir.
 
Haklısınız ama tek taraflı düşünmeyelim. Sadece sizin mesajınızla ilgilenmiyorlar. 100 kişi 100 kelimelik mesaj yazsa 10.000 kelime eder. Buna bir de cevap verilmesi gerekir. İkili konuşma her zaman karşılıklı yazma ve okumadan daha hızlıdır. Bir de neden unutulan, gözden kaçan şeyler olsun ki? Ben süreci çok detaylı anlattım. Aklınıza takılanlar olursa yine sorabilirsiniz. Benim boyumu aşan durumlarda da buradaki daha tecrübeli insanlar cevap verir.
Cevap yeni geldi. Antibiyogram test istiyor musunuz, dediler. Onu da yaptırayım mı sizce?
 
Merhabalar. Forumdan ayrılmam dolayısıyla konuya yazdıklarınıza konuyu açan ilgili olarak cevap verebilmem mümkün olmayacaktır. Bu laboratuvardan benim gibi analiz yaptıranlar görürse yardımcı olabilirler size. Aynı zamanda belirtmeliyim ki bu bir tanıtım ve reklam yazısı değil burayla ilgili yazdıklarım analiz yaptırdığım için başımdan geçenler ve deneyimlerimdir. Ben bu süreçte memnun kalmıştım ve sizlerinde faydalanması için bu konuyu hazırlamıştım. Laboratuvarın işleyişi, fiyat vb. birçok unsur ben konuyu açtıktan sonra değişmiş olabilir. Bunları bilemem. Bilginize...
 
Üst