Sevda papağanı çiftleşme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balyosun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

balyosun

Yeni Üye
Merhaba öncelikle sizlere kuşlarımı tanıtmak istiyorum

InShot_20230712_021329717.jpg
Bal kızımı yavruyken aldık ele alışkan kendini sevdirmeyi çok sever
Yosun oğlumuz 2 3 haftadır bizimle yetişkin olarak aldığım için ele alışık değil çok fazla alışacak gibi de değil. Bal'a eş olması için aldık çünkü balın yanına oynasın diye koyduğumuz küçük topu yumurtası sanıp üzerine yatıyordu.
1.sorum olarak balın hareketleri üzerine eş almakla doğru mu yaptım?
2.olarak yosunu ilk aldığımızda 1 hafta ayrı kafeslerde yanyana tutup 2.hafta kafesleri birleştirdim ilk günler çok kavga ediyorlardı sonradan alıştılar.yuvalik aldım şimdi ikiside yuvadan çıkmak istemiyorlar. Sakin sevecen kuşum bal bu ara birazda olsa saldırganlaştı ve evde biraz ucsunlar diye kafesten çıkardığım zaman 2 dakika uçuyorlar sonra sanki yosun balı yuvaya sokmak istermiş gibi hareketler sergiliyor. Ben ciftlestiklerini görmedim gündüz evde olamıyoruz bu yüzden sizlere danışmak istedim bu hareketlere bakarak çiftleşme olmusmudur?
Son olarak da kuşlar için faydalı olur dediğiniz neler var yem,dal darı,ballı çubuk genelde bunları veriyorum bazen yeşillik veriyorum ama ilaç gibi vitamin gibi bişey vermedim vermem gerekir mi ne tavsiye edersiniz? Sorularım uzun oldu kusura bakmayın cevaplar için şimdiden teşekkürler..

Merhaba aramıza hoşgeldiniz 🙂 maşallah ikiside birbirinden güzel 😍 sağlıkla yaşasınlar

1.sorum olarak balın hareketleri üzerine eş almakla doğru mu yaptım?
Evet çok doğru yapmışsınız Sevda papağanları yanlız olmayı sevmezler

2.olarak yosunu ilk aldığımızda 1 hafta ayrı kafeslerde yanyana tutup 2.hafta kafesleri birleştirdim
Karantina süresi yeterli çok doğru bir hareket birçok kuş sever kuşu alır almaz aynı kafese koyuyor

Yuvaliga ilgileri güzel
Dişinin sinirli olması kızgınlıktan olabilir
Erkeğin yuvalık önünde durması veya sürekli tünek ile yuvalık arasında mekik dokuması yuvaliga davet ediyor kulukcaya ikna etmeye çalışıyor☺️
Ballı kraker zararlı tavsiye etmiyorum kesinlikle
Ciflesme olmuş olabilir tâbi sessiz ve sakın ortamda ciflesme olur genelde ama tahta tünek ciflesme için ideal 40 cm lik tunek Uygun olur
Takviye olarak BT amin Forte Veya tollayamin Forte,gerwit ,ve entrobac tavsiye ederim bunların üçü mutlaka kullanılmalı

Bal için çok güzel olmuş, sizin için kötü tarafı ise bal artık eskisi gibi size kendini sevdirmeyebilir çünkü artık onun eşi var ve yumurtası olursa sorumlulukları olacak :)

Geri