SEVDA PAPAĞANI KULUÇKAYA NE ZAMAN BAŞLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan elifaytekin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

elifaytekin

iyikus.com Üyesi
Merhaba çift olarak sevda papağanım var ve ilk kez besliyorum. 14 Aralık ta 6. Yumurta geldi ama henüz kuluçkaya yatmıyor. Yumurtaları ellemek istemedim ilk yumurtası olduğu için. Sizce yatar mı ne kadar beklemeliyim?

Genelde 3. Yumurtadan sonra yatması gerekiyordu. Yumurtlamayı bitirmedi ise nadiren bitim sonrası da yatiyorlar

Genelde 3. Yumurtadan sonra yatması gerekiyordu. Yumurtlamayı bitirmedi ise nadiren bitim sonrası da yatiyorlar
Çok teşekkür ederim. Bugün 7. Yumurta da geldi 6 sondur demiştim ama maksimum kaç yumurta yaparlar. Acemi anneliği olduğu için mi yatmıyor acaba daha yumurtlayacağı için mi. Birde yumurtaları sürekli yer değiştiriyor dönüşümlü. Ayırıyor ilk 1 ini ayırıyordu 2 sini derken şimdi 3 ünü ayırmış normal mi. Bizde acemisiyiz oda :)

Ekli dosyalar

Üçünü kuluçkaya yatması için babanın payına bırakmış galiba, hayat müşterektir deyip isyan çıkarmış olmalı. 😀
7'den fazla yapmaz umarım. Hatta 5 den fazla yapmasa iyiydi. Normalde 7 maks dır ama bazı dişiler hızını alamayıp 9'a kadar çıkabiliyor nadiren. Acemi olduğu aşikar. Bu kuluçka boşa gidebilir. Bir sonrakinde düzene oturur diye düşünüyorum. 2 gün sonra yumurta gelmemiş ve 3 yumurta hala folluk dışında olursa 3 yumurtayı alın yuvalıktan. Doluysa 5 çıksa yeter zaten 😀

Üçünü kuluçkaya yatması için babanın payına bırakmış galiba, hayat müşterektir deyip isyan çıkarmış olmalı. 😀
Bu hayat pahalılığında bu kadar bebeye nasıl bakacağım deyip evlatlık verecek bence 🤣 Saymış saymış sayı çok çıkınca bu yöntemi bulmuş(Saymayı bilmezlermiş 😂)

7'den fazla yapmaz umarım. Hatta 5 den fazla yapmasa iyiydi. Normalde 7 maks dır ama bazı dişiler hızını alamayıp 9'a kadar çıkabiliyor nadiren. Acemi olduğu aşikar. Bu kuluçka boşa gidebilir. Bir sonrakinde düzene oturur diye düşünüyorum. 2 gün sonra yumurta gelmemiş ve 3 yumurta hala folluk dışında olursa 3 yumurtayı alın yuvalıktan. Doluysa 5 çıksa yeter zaten 😀
Çok teşekkür ederim bende acemilik olduğunu düşünüyorum 1 hafta bekleyeyim öyle yaparım 😁

Bugün de 3 ü follukta 4 ü dışarda kalktığımda 3 ünün üstünde yatıyordu. Uyanınca yine yuvaya kağıt taşıma telaşı başladı sanırım bir yumurta daha gelecek 😮‍💨

Ekli dosyalar

Süreci bende merak ediyorum gerçekten. Bakalım kaç yumurtaya kadar çıkacak. Ve yuvaya kağıt toplamaya devam ettiğine göre yumurtlamaya da devam edecek. Gelişmeleri yazın biz de takipte kalalım.

Çok teşekkür ederim. Bugün 7. Yumurta da geldi 6 sondur demiştim ama maksimum kaç yumurta yaparlar. Acemi anneliği olduğu için mi yatmıyor acaba daha yumurtlayacağı için mi. Birde yumurtaları sürekli yer değiştiriyor dönüşümlü. Ayırıyor ilk 1 ini ayırıyordu 2 sini derken şimdi 3 ünü ayırmış normal mi. Bizde acemisiyiz oda :)
Bizde acemiydik maşallah 7 yumurta az değil yavrular gelirse hepsine yetişemeyebilir yada zayıf yavruyu dışlayabilir, evinizde Nutribird A21 toz mama ve besleme kaşığı bulundurun ne olur ne olmaz.

Süreci bende merak ediyorum gerçekten. Bakalım kaç yumurtaya kadar çıkacak. Ve yuvaya kağıt toplamaya devam ettiğine göre yumurtlamaya da devam edecek. Gelişmeleri yazın biz de takipte kalalım.
Merhaba biz 8 olduk 🥹 gece gelmiş sanırım. Bir de fotoğraf çekerken fark ettim, folluktaki bir yumurta(5 numara yazdığım) çatlak gibi taşırken mi gagaladı zarar verdi istemeden acaba 🤔

Ekli dosyalar

Afacan 3ü babaya,4ü evlatlık derken kıyamamış toplamış bütün yumurtaları kanatlarının altına.Merakla kaç bebiş olacak bekliyorum.Minnoşa ve size kolaylıklar diliyorum.

Afacan 3ü babaya,4ü evlatlık derken kıyamamış toplamış bütün yumurtaları kanatlarının altına.Merakla kaç bebiş olacak bekliyorum.Minnoşa ve size kolaylıklar diliyorum.
Bizde çok heycanlıyız boş mu geçecek kuluçka dolu mu bakalım bekleyip göreceğiz 😊 yöneticimizin yönlendirmesiyle follukta olan 6 yumurtayı bıraktım şimdilik diğer iki yumurta alındı 🥹

Geri