Sevda papağanı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Derdo 21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derdo 21

iyikus.com Üyesi
Sevda papağanı ilk yumurtayı verdi normalde 2 günde bir tane yapıyorlar 2 yumurta 5 gün geçmesine rahmen vermedi sıkışma var diye elle yardımcı oldum ve o yumurtadan 5 gün daha geçti yumurta sıkışması oluyor sürekli yumurtalara çok nadir otuyor bunun için ne yapmalıyım

1 haftalık beslenme rutininizden bahseder misiniz. Ve kafes içi görüntü rica edebilir miyim...

Oyla 0
Haftada 1 dal darı veriyoruz ve haftada 2 defa mama 2 günde bir vitamin damlatıyoruz

Ekli dosyalar

• IMG_20210426_223930.jpg
    IMG_20210426_223930.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 5
  • IMG_20210426_223943.jpg
    IMG_20210426_223943.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Olan yumurtaları yuvalık içinde sürekli dağıtıyor şuan dişide yumurta var geçen sefer ben çıkardım 4 gündür yumurta vermedi içinde duruyor çıkarabilirim ama zararlı mı çünkü 2 defa olacak benim çıkarmam

Oyla 0
Yani aslında birçok neden sayılabilir bununla alakalı. En başlıca nedenler arasında yetersiz beslenme ve stres gibi dueunlar sayılabilir. Keza yine kalsiyum fazlalığı/eksikliği dengesizliği kuşun sürekli bu tür durumlar yaşamasına sebebiyet verir. Erken yaşta çiftleşen kuşlarda sıkça rastlanır mesela.

Vitamin eksiklikleri, fiziksel yapısının buna uygun olmaması vs. Bunları hekimin teşhis etmesi gerekebilir. Ayrıca sizin de bu konuda gözlem yapmanız gereklidir.

Yumurta sıkışması durumu süreklilik arzediyorsa bunu hekim kontrolüne sunmalısınız. Hekimin müdahalesi daha sağlıklı olabilir. Eğer sizde bu konuda deneyimliyseniz, yumurtayı çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz, erkenden müdahale edilmesi gereklidir.

Oda neminizi ortalama 60 dereceye getirin. A vitamini desteği sunabilirsiniz. 2 günde bir vitamin vermeyiniz. Kaliteli ve taze bir yem. Grit kum, kalamar kemiği ve kaliteli bir mama sunabilirsiniz, kafidir.

Oyla 0
Peki saollun teşekkür ettim
Ben şuan baktımda yumurta yoktu içinde ama kırmızılık vardi kan gibi gözüküyordu.yumurta içerde kırılma olabilir mi zeytin yağı sürdüm yine ben bıraktım sonra

Oyla 0
Geri