Sevda Papağanındaki Tüy Problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hlyaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hlyaa

iyikus.com Üyesi
Yaklaşık 1 yaşlarinda bir sevda papaganım var.2024 aralik ayiydi sanirim, surekli kuyrugunu saga sola sallayarak o bolgeyi kaşimaya basladi, ertesi gün kan gordum kuyruk kisminda, o gunden bugune belirli araliklarla bu problemi yaşiyorum.Tüneklere etrafa sicrayan bir kan degil, hatta bazen dikkatli bakarsaniz anlaşiliyor.Surekli veterinerdeyiz, temizleniyor o tüy cekiliyor ama mesela 1 ay iyi sonra yine oluyor.Veteriner tuy yapisinin bozuldugunu kendinin oynayarak da daha kotu hale getirdigini soylemisti.Aralik ve ocak aylarinda iç dış parazit uygulamalari da yapildi.Bir kez de tuy kokleri iltihapli diye antibiyotik verildi.Selcuk hoca konumu biliyor, cok destegini gordum.Onun yardimiyla cinko takviyeside yaptik iyi de geldi ama yine tekrarladi ayni sorunlar.Farkli bir veterinere goturdugumde folikülit dedi, crystaline spreyi bol bol sık gecmezse antibiyotik tedavisi dedi, 1 haftadan fazla kullandim ama solunum sıkıntisi yarattigini ogrenince cok uzun kullanmadim ama yine ara ara kullanmak zorunda kaldim.Bir kac gun once ust uste kanamalar oldu, veterinere gittik yine. Bu sefer kuyrugun diger tarafinda problem baslamisti, normalde o tarafta problem yoktu.O bolgedeki sorunlu tum tuyleri cekti kamerada da gosterdi bi yerden iki tuy cıkiyormuş.Parazit uygulamalari yapildi tekrar.2024 temmuzdu sanirim o zamandan beri benimle kuş, bir kez bile kabarmadi halsiz olmadi, kilosu hep 48-49 gr civari, genel hali hep iyi çok şükür.Sizce neyi var ne yapilabilir.

Ekli dosyalar

O bölgede tüy kisti gelişiyor olabilir. Böyle sarımsı ur gibi. Cerrahi müdahale ile içi temizlenip kapatılması gerekiyor böyle durumlarda.. Ek olarak vitamin mineral aminoasit takviyelerini düzenli kullanmak faydalı olabiliyor.. Bunun dışında pek yapıcak birşey yok gibi. Birde nekton bio öneririm kapsamlı bir ürün...

O bölgede tüy kisti gelişiyor olabilir. Böyle sarımsı ur gibi. Cerrahi müdahale ile içi temizlenip kapatılması gerekiyor böyle durumlarda.. Ek olarak vitamin mineral aminoasit takviyelerini düzenli kullanmak faydalı olabiliyor.. Bunun dışında pek yapıcak birşey yok gibi. Birde nekton bio öneririm kapsamlı bir ürün...

Yaklaşık 4 5 aydir oluşmuş olmasi gerekmez miydi dediginiz şeyin

Orada kuşların tüy sağlığına etkisi olan bir beze var. Tüylerini oradaki bezeden elde ettikleri yağ ile parlatiyorlar. Sıkça enfeksiyona açık olabiliyor o bölge. Fotoğraflara göre hemen hemen oraya denk geldiği için bunu yazdim. Orası değilse de öncelikle kullanilan antibiyotikleri belirtiniz.

Orada kuşların tüy sağlığına etkisi olan bir beze var. Tüylerini oradaki bezeden elde ettikleri yağ ile parlatiyorlar. Sıkça enfeksiyona açık olabiliyor o bölge. Fotoğraflara göre hemen hemen oraya denk geldiği için bunu yazdim. Orası değilse de öncelikle kullanilan antibiyotikleri belirtiniz.
Antibiyotigi yeni kullanmadim, iki ay olmustur sanırim.Adini bilmiyorum maalesef.Bu son kanamadan bir kac gun once kontrol amacli ve tirnak kesimi icin goturmustum, hersey yolunda
demisti bir enfeksiyon yoktu.Dediginiz yerden kendini yağliyor, orda herhangi bir kotu koku islaklik yok.

Dediginiz yerden ulaşarak kaşiyor,oranin solunda kanat altina dogru dokuldu ilk tuyleri, simdi de sağda var.Epey cikti tuyler ama duzensiz.

crystaline spreyi

bunu neden kullanmadiniz, zararlı olduğu bilgisine nasil ulaştınız?
Kullandim aslinda, iki gundur tekrar kullanmaya basladim.Veren veteriner aklina geldikçe bol bol sık dedi, ama diger veterinerde uzun kullanimda solunum sıkıntisi yaratcagini soyledi.Ondan oncede bir kac yorum gordum, genel olarak spreylerin solunum sikintisina neden oldugunu burda da okudum mesela.Sizce zararsiz mi bu sprey, dogrusunu ogrenip kuşumu iyi etmek isterim zaten, cok uzuluyorum durumuna.Son veterinere gitmemizde bu durumun onun ömrunu kisaltip kisaltmadigini sordugumda, yasadigi stresin kisalttigini soyledi.Bu durum beni cok uzdu.

Mutavit var elimde b forte var, biotin var.Bu dediginizi de alabilirim.Neyi nasil ne kadar kullanmaliyim bu donemde

Kullandim aslinda, iki gundur tekrar kullanmaya basladim.Veren veteriner aklina geldikçe bol bol sık dedi, ama diger veterinerde uzun kullanimda solunum sıkıntisi yaratcagini soyledi.Ondan oncede bir kac yorum gordum, genel olarak spreylerin solunum sikintisina neden oldugunu burda da okudum mesela.Sizce zararsiz mi bu sprey, dogrusunu ogrenip kuşumu iyi etmek isterim zaten, cok uzuluyorum durumuna.Son veterinere gitmemizde bu durumun onun ömrunu kisaltip kisaltmadigini sordugumda, yasadigi stresin kisalttigini soyledi.Bu durum beni cok uzdu.

en zararsız biyosidal bu

Geri