Sevda papağanlarım çifleşmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Arif efe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arif efe

Yeni Üye
Sevda papağanlarım üç hafta önce aldım kızıştııyorum ama üç haftadır bir hareketlenme yok ne yapmam lazım

Kızıştırıyorum derken ? Neler yapıyorsunuz ? Ortama adepte olup güvenmeleri için erken. Biraz sabırlı olmanız gerekir. Yanlarına 1 çift daha almanız işinizi kolaylaştırır.

Sevda papağanlarım üç hafta önce aldım kızıştııyorum ama üç haftadır bir hareketlenme yok ne yapmam lazım
Kuşları 3 hafta önce ayrı ayrı aldıysanız zaten erken. Benim erkek 8 aydır bende dişiyi 2 ay önce aldım bizimkiler yuvaya girip çıkıyor ama bizimkiler de de daha birşey yok yani biraz sabırlı olmanız lazım. Dediğim gibi kuşları takım olarak almadıysanız zaten birbirlerine tanıyıp eşleşme süreleri 2-3 ay civarı sürer. Ondan sonra çiftleşecekler hemen ilk çiftleşmede de yumurta olacak diye bişey yok. Yani benim şahsi fikrim aldıktan sonra yavru almak için en az 4-5 ay beklemeniz lazım. Tabi sevdalar seçici hayvanlardır her dişi her erkekle eşlecek diye bir durumda yok. Daha önce başıma geldi. Aldığım dişiyi tekrar vermek zorunda kaldım

Tohumla kızıştırıyorum mama yapıyorum yumurta maması
Tohum bir miktar etki edebilir ama ondan önce birçok faktör var. Gün içinde kaç saat aralıksız güçlü aydınlıkta kaldıkları önemli bu 1 yanlız oldukları için ortamı güvenli bbulmayabilirler bu 2 yanlarına bir takım daha almak faydalı olacaktır. Mğmkün değilse sık sık çiftleşme ve yavru besleme sesi dinletin. Ve en az 12 saat güçlü ışıkta kalsınlar. Ayrıca mutlaka probiyotik kullanın.

Geri