Sevda yavrularına elle besleme

emrah topaloğlu

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar Sevda papağanı yavrularıma elle besleme yapmaya başladım kaşık yardımıyla ama yemiyorlar zorla ağızlarına boşaltıyorum biri 24 diğeri 22 günlük, kursaklarını ilk günden beri gözlemliyorum hep boş. sanırım anne ve baba yeterince besleyemiyor çünkü yumurta mamasına zor alıştırdım ve az miktarda sadece yumurtanın sarısını ve beyazını yiyor Şırınga yardımıyla kursaklarına takviye mi yapmalıyım yoksa bir kaç gün sonra kaşıkla yemeye alışacaklar mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 55761AC0-5777-4E04-8CA0-C7E48A7569C6.jpeg
    55761AC0-5777-4E04-8CA0-C7E48A7569C6.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
Çok güzel bir görüntü. Mamanin ılık olmasına özen gösteriniz. Ben kaşıkla yemeye alistiramadim maalesef. Bu nedenle şırınga ile besledim. Hem kisa sürüyor hemde kursagin dolduğundan emin oluyorum. Elle besleme şırınga ile yapipacaksa araştırma yapınız. Direk hortum atar gibi gagadan sokulmuyor

Oyla 0
Kuşları elle beslemeye yöneltmek epey zor olacaktır. Eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız elle besleme şırıngası ile çok rahat yapabilirsiniz. Sağlıklı gelişimi için yeterli besini alması gerekir.

Oyla 0
Çok güzel bir görüntü. Mamanin ılık olmasına özen gösteriniz. Ben kaşıkla yemeye alistiramadim maalesef. Bu nedenle şırınga ile besledim. Hem kisa sürüyor hemde kursagin dolduğundan emin oluyorum. Elle besleme şırınga ile yapipacaksa araştırma yapınız. Direk hortum atar gibi gagadan sokulmuyor
Evet ama yanlış bişey yapmaktan korkuyorum, dediğiniz gibi şırınga ile öğrenip beslemek zorundayım teşekkür ederim

Son düzenleme:
Oyla 0
Kuşları elle beslemeye yöneltmek epey zor olacaktır. Eğer yapabileceğinizi düşünüyorsanız elle besleme şırıngası ile çok rahat yapabilirsiniz. Sağlıklı gelişimi için yeterli besini alması gerekir.
Evet haklısınız zor oluyor sanırım şırınga ile beslemem gerekecek sizin tarifler üzerinden mama hazırlıyorum teşekkür ederim. Bu arada dün erkek dişinin üstüne çıktı ama anne reddetti. Baba ısrarcı ama anne baskın olduğu için kala kalıyor yavrular biraz büyüsün dışarı çıkınca direkt olarak yuvayı almayı düşünüyorum annenin dinlenmesi için sizce doğru mu düşünüyorum?

Oyla 0
Şuan bile alabilirsiniz. Erkek mi ilgileniyor kuşlarla genelde dişiniz mi? Eğer dişi kuş besliyorsa sadece erkek kuşu ayırabilirsiniz. Ya da tam tersi. Bu sayde yavrulara odaklanacaktır.

Oyla 0
Şuan bile alabilirsiniz. Erkek mi ilgileniyor kuşlarla genelde dişiniz mi? Eğer dişi kuş besliyorsa sadece erkek kuşu ayırabilirsiniz. Ya da tam tersi. Bu sayde yavrulara odaklanacaktır.
Anne daha çok ilgileniyor. Sürekli gözlemim altındalar , baba ilgilenmemesi halinde direkt ayıracağım anne yavrulara odaklanması adına Gün içinde şırınga alacağım ve önerdiğiniz probiyotik varsa onu alabilirim çok teşekkür ederim her şey için.

Oyla 0
Geri