Show muhabbet kuşu ve jumbo muhabbet fiyatları?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mesnevi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mesnevi

iyikus.com Üyesi
Herkese hayırlı geceler. Kafes siparısımı verdım. 4 lu göz olucak, ustu salma seklınde. Bursada oldgum için, gecen bir üretımhane zıyaret ve fıyat bılgısı aldım. Fiyatlar hakkında pek bılgım olmadgı için kararsız kaldım. Siz değerlı üstadlara sormak istiyorum. Jumbo yavru fıyatı 300 den baslıyor, jumbo damızlık takım 800-1000 tl arası. Show yavrusu 1000 tl den baslıyor tanesı, show takımda 4.000 ıle 8.000 bın arası. Benım amacım 2 show yavrusu almak erkek dısı, 2 yada 3 takımda jumbo damızlık. 1 1.5 yas arasıymıs jumbolar. Bılezıklı hepsı. Oradakı üretımcı, kusların kanlarının cok ıyı oldgunu söyluyor. Ve hepsının scr sini bılıyor. Yanı hangı kus hangısını n yavrusu, babası kım, annnesı dedesı kım vs gıbı. Ben uretımhaneye adım attgım andan taakı cıkana kadar 2 saaat gectı. İçerde bir gram kötu koku yoktu. Ve kuslar resmen buyuledı benı. Oradakı jumboları, dısarıda show dıye, kırık olanlarıda jumbo dıye pıyasada satıyorlardır emınım. Cunku kuslar çok ırı çok kalıplı. Internette ızledgım vıdolara bakıyorum da, uzaktan yakından alakası yok. Gercektenn kuslar cok hosuma gttı.benım, buradaki hocalarımdan rıcam şu olucak. Fıyatlar normalmı, pahalımı, yada ne duzeydedır. Baska bır uretımcıye gıtmedım, gıdesımde gelmiyor pek. Kafes yaptırdıgım yerın sahibinin tavsiyesi üzerıne gttım buraya. Cok sağlam ve kefıl olacagım bırısı demıstı. Ben dılımın döndgumce derdımı ızah etmeye çalıstım, konuyu yanlıs yere açtıysamda affola . Şimdıden çok teşekkür ediyorum..

Merhaba, Bursa da yaşayan üyelerimiz var. Gördüklerinde destek vereceklerdir.
Kuş fiyatları maalesef fazla. Show bebekler 300 den başlıyor, irilik ve kafa modellerine göre değişim oluyor. 700 civari başlıyor çiftlerde

Oyla 0
Merhaba, Bursa da yaşayan üyelerimiz var. Gördüklerinde destek vereceklerdir.
Kuş fiyatları maalesef fazla. Show bebekler 300 den başlıyor, irilik ve kafa modellerine göre değişim oluyor. 700 civari başlıyor çiftlerde
Pekı jumbo, damızlık takım olarak ne kadardır hocam pıyasası. 800,1000 tl arası söyledı uretıcı

Oyla 0
İstanbulda Jumbo yavrular, 200-300 arası.

Showlarda ise durum, muhtemelen bu parçayı dinleyip fiyat belirleme yapıyorlar

Oyla 0
İstanbulda Jumbo yavrular, 200-300 arası.

Showlarda ise durum, muhtemelen bu parçayı dinleyip fiyat belirleme yapıyorlar

Murat hocam, smdı yavrular 300 den baslıyor denmıstı. Hal böyle olunca damızlık çiftler 800 ile 1000 olması normalmi yoksa fazlamı. Bursada buraya uye olan baska uretımcı arkadsslar varmı acaba?

Oyla 0
Hocam jumbo için 500 tamam dıyelım. Pekı show yavrusu 1000 tl fazlamı normalmı. Bunun aralıgı nedır pekı?
Kardesim show 2 lira diyende var 300 lira diyende var show da vasıf onemlidir vasıftaki kasıt kafa yapısındaki tüyler durusu vs vs vs rengi gibi bir cok sey baza alınır ama sunu söyleye bilirim yavru show lar 300 den baslar onun sebebine gelince show lar 6 aylık olana kadar vasfını belli etmez 6 ıncı aydan sonra tam belli olmaya baslar onun icin fiyatı 300 den baslar

Oyla 0
Murat hocam, smdı yavrular 300 den baslıyor denmıstı. Hal böyle olunca damızlık çiftler 800 ile 1000 olması normalmi yoksa fazlamı. Bursada buraya uye olan baska uretımcı arkadsslar varmı acaba?
İnan bana o kadar ucu açık bir hale getirilmiş ki durum, saçma sapan fiyatlandırmalarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Kuşun aslında değer 400 diyelim. Ama, 700 diyor:) Ya tutarda alınırsa...Ne ala.

Her jumbo aynı olmadığı gibi, her show da aynı değil. Özellikle showlarda "vasıf" denilen komik bir durum var:) Yani şöyle düşün, sakalı kafa tüyü 3 er cm. 500 TL. 6 şar cm olursa 1000 TL. İrilikler genelde benzer. Daha çok kafa ve sakal yapısına bakılıyor.

Duruş vb. durumlar da var elbette lakin genelde yarışma kafasını ilgilendiren şeyler.

Örneğin; 1000 üretimci var. Kendi aralarında devir daim yapıyorlar, birbirlerine kuş satıyorlar. Showa ilgi duymaya başlayan yeni arkadaşlarda bu kafileye katılıp döngüye ortak oluyor.

Evimde kuş besleyeyim, ordan buraya uçsun konsun vatandaşı bu grupta değil:) Onlar, çek ve en üst level jumbo piyasasındalar. Ticari olarak sistemi başka.

İkisi de farklı döngüye sahip.

Show, biraz daha kurtlar sofrası. Biraz daha dirsek çürütmüşlerin alanı. Keza, uzun vadeli show üretimi biraz emek, sabır ve itina isteyen bir iş.

Kurtlar sofrasında kim kimi götürürse kar:)

Adam klasik jumbo kuşa show diyor, 800 den satıyor:) Ne dicen ki...

Ayrıca, bu vasıf olayı geniş bir yelpaze;

400 den 40000 TL ye yolu var:)

Bu sebeple jumbo ya da show, istersen bizlerle paylaş görüntülerini, hep beraber değerlendirelim:)

Oyla 0
Hocam jumbo için 500 tamam dıyelım. Pekı show yavrusu 1000 tl fazlamı normalmı. Bunun aralıgı nedır pekı?

gerçekten show jumboysa ve bilinçli/dürüst bir üreticiyse verilebilir, hatta çok daha fazlası da verilebilir. show fiyatlaması biraz subjektif bir durum, sizin o kana ihtiyacınız vardır 1000tl de verirsiniz 5000tl de. face gruplarındaki ilanlarda ya da petshoplarda jumbo kırmaları bile safkan show diye satılabiliyor maalesef, dikkatli olmak lazım, mümkünse kuşları tecrübeli bir üreticinin "canlı" olarak görmesi lazım çünkü istenen paralar ciddi rakamlar

örneğin; alttaki 2. resimdeki kuşları "safkan üst vasıflı show" diye satıyorlar, üstteki 1. resim ise bizim forumun yöneticisi doğanay beyin 30 günlük
gerçek show yavrusu, aradaki fark çok bariz. elbette bir canlının değeri parayla ölçülemez ancak işin maddi boyutu bu şekilde

ilave olarak benim nacizane görüşüm show üretimine başlamadan önce, yerli tabir edilen anaç ırkları üretip ciddi tecrübe edinilmelidir

Screenshot_20210222-195135_Samsung Internet.jpg

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210222-200505_Facebook.jpg
    Screenshot_20210222-200505_Facebook.jpg
    921.9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Oyla 0
Merhaba ben bursadayım Hoşgeldiniz.
Ben jumbo aldım tek olarak 180 e şuan fiyatlar katlandı bilinen güvenilir yerden almak herzaman daha saglıklı olur elbette kuşların vasfına göre fiyat farkı var sizin anlattığınız üretici ismi nedir

Oyla 0
İnan bana o kadar ucu açık bir hale getirilmiş ki durum, saçma sapan fiyatlandırmalarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Kuşun aslında değer 400 diyelim. Ama, 700 diyor:) Ya tutarda alınırsa...Ne ala.

Her jumbo aynı olmadığı gibi, her show da aynı değil. Özellikle showlarda "vasıf" denilen komik bir durum var:) Yani şöyle düşün, sakalı kafa tüyü 3 er cm. 500 TL. 6 şar cm olursa 1000 TL. İrilikler genelde benzer. Daha çok kafa ve sakal yapısına bakılıyor.

Duruş vb. durumlar da var elbette lakin genelde yarışma kafasını ilgilendiren şeyler.

Örneğin; 1000 üretimci var. Kendi aralarında devir daim yapıyorlar, birbirlerine kuş satıyorlar. Showa ilgi duymaya başlayan yeni arkadaşlarda bu kafileye katılıp döngüye ortak oluyor.

Evimde kuş besleyeyim, ordan buraya uçsun konsun vatandaşı bu grupta değil:) Onlar, çek ve en üst level jumbo piyasasındalar. Ticari olarak sistemi başka.

İkisi de farklı döngüye sahip.

Show, biraz daha kurtlar sofrası. Biraz daha dirsek çürütmüşlerin alanı. Keza, uzun vadeli show üretimi biraz emek, sabır ve itina isteyen bir iş.

Kurtlar sofrasında kim kimi götürürse kar:)

Adam klasik jumbo kuşa show diyor, 800 den satıyor:) Ne dicen ki...

Ayrıca, bu vasıf olayı geniş bir yelpaze;

400 den 40000 TL ye yolu var:)

Bu sebeple jumbo ya da show, istersen bizlerle paylaş görüntülerini, hep beraber değerlendirelim:)
Resım yok, kısa bır vıdeo cekmıstım 1 dk lık. Ama buraya yukluyemıyorım.

Oyla 0
Geri