Show muhabbet kuşu ve jumbo muhabbet fiyatları?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mesnevi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mesnevi

iyikus.com Üyesi
Herkese hayırlı geceler. Kafes siparısımı verdım. 4 lu göz olucak, ustu salma seklınde. Bursada oldgum için, gecen bir üretımhane zıyaret ve fıyat bılgısı aldım. Fiyatlar hakkında pek bılgım olmadgı için kararsız kaldım. Siz değerlı üstadlara sormak istiyorum. Jumbo yavru fıyatı 300 den baslıyor, jumbo damızlık takım 800-1000 tl arası. Show yavrusu 1000 tl den baslıyor tanesı, show takımda 4.000 ıle 8.000 bın arası. Benım amacım 2 show yavrusu almak erkek dısı, 2 yada 3 takımda jumbo damızlık. 1 1.5 yas arasıymıs jumbolar. Bılezıklı hepsı. Oradakı üretımcı, kusların kanlarının cok ıyı oldgunu söyluyor. Ve hepsının scr sini bılıyor. Yanı hangı kus hangısını n yavrusu, babası kım, annnesı dedesı kım vs gıbı. Ben uretımhaneye adım attgım andan taakı cıkana kadar 2 saaat gectı. İçerde bir gram kötu koku yoktu. Ve kuslar resmen buyuledı benı. Oradakı jumboları, dısarıda show dıye, kırık olanlarıda jumbo dıye pıyasada satıyorlardır emınım. Cunku kuslar çok ırı çok kalıplı. Internette ızledgım vıdolara bakıyorum da, uzaktan yakından alakası yok. Gercektenn kuslar cok hosuma gttı.benım, buradaki hocalarımdan rıcam şu olucak. Fıyatlar normalmı, pahalımı, yada ne duzeydedır. Baska bır uretımcıye gıtmedım, gıdesımde gelmiyor pek. Kafes yaptırdıgım yerın sahibinin tavsiyesi üzerıne gttım buraya. Cok sağlam ve kefıl olacagım bırısı demıstı. Ben dılımın döndgumce derdımı ızah etmeye çalıstım, konuyu yanlıs yere açtıysamda affola . Şimdıden çok teşekkür ediyorum..

Ben, 1 erkek 1dısı yavru show almak ıstyorım. 3 cıftte jumbo. 4 lu kafes yaptırıyorum. Uretıcı kan olarak cok ıyı oldgunu, ve hepsının scrsını biliyorum dıyor.
Kac takım yerlin kac takım cekin kac takim jumbon var kardesim sorması ayıp olmaz ise kac senedir kuslarla ic icesin ?

Oyla 0
Sorması ayıp degıl. 1 takımım vardı kardesım önceden, yerlı.
Ozaman benden sana arkadas tavsiyesi hic bulasma kardesim git teksas jumbo besle ne bilim normal jumbo besle ondan sonra show a kalkıs derim simdi en basit örnek show kus besliosan muhakkak yaninda bakici bir takimin daha olacak show ların genetigi oynandigi icin cok tuhaf kuslar cok sabir isteyen kuslar yinede kendin bilirsin

Oyla 0
Ozaman benden sana arkadas tavsiyesi hic bulasma kardesim git teksas jumbo besle ne bilim normal jumbo besle ondan sonra show a kalkıs derim simdi en basit örnek show kus besliosan muhakkak yaninda bakici bir takimin daha olacak show ların genetigi oynandigi icin cok tuhaf kuslar cok sabir isteyen kuslar yinede kendin bilirsin
Altın tavsiyen ıcın tesekkur edıyorum kardesım. Benm ıstedgım şu sekıldi, 1 erkk 1 dısı show yavrusu olsun, diğer 3 talımda damızlık jumbo seklınde olsın ıstyordum. Bakalım nasıp kısmet deyıp, hocalarımızın sözunude dınlıyecegız.

Oyla 0
Eğer show jumbo merakınız varsa başlamanızı tavsiye ederim ama ilk başta çok büyük bütçeler ayırmayınız. Örneğin sıkı bir ilan takibiyle 800-1k fiyatlı bir çift alabilirsiniz. Üretim evresi, beslenme şekliniz oturduğunda, bütçenize göre daha iyilerini kümesinize ekleyebilirsiniz.
Bir düşüncemde eğer show başlandı ise jumbo bir çift besleme gerekliliğinin olmamasıdır. Kan devamlılığı için en az 2-3 çift barındırmanızda fayda var

Oyla 0
Eğer show jumbo merakınız varsa başlamanızı tavsiye ederim ama ilk başta çok büyük bütçeler ayırmayınız. Örneğin sıkı bir ilan takibiyle 800-1k fiyatlı bir çift alabilirsiniz. Üretim evresi, beslenme şekliniz oturduğunda, bütçenize göre daha iyilerini kümesinize ekleyebilirsiniz.
Bir düşüncemde eğer show başlandı ise jumbo bir çift besleme gerekliliğinin olmamasıdır. Kan devamlılığı için en az 2-3 çift barındırmanızda fayda var
Hocam haklısınız. Fakat sorun şurasıkı, 1 yavru fıyatı 1bin tl. 2 cıft yavru alsam 2 Bın yapıyor. Oyuzden bende ancak 1 cıft yavru alablrım dıye dusunuyorum. Yanındada 2,yada 3 cıft jumbo. Jumbo almayıp onlarıda sov alacak olsam, oda toplam 2 takım yavru show yavru yapar, baskada bısey olmaz.

Oyla 0
Hocam haklısınız. Fakat sorun şurasıkı, 1 yavru fıyatı 1bin tl. 2 cıft yavru alsam 2 Bın yapıyor. Oyuzden bende ancak 1 cıft yavru alablrım dıye dusunuyorum. Yanındada 2,yada 3 cıft jumbo. Jumbo almayıp onlarıda sov alacak olsam, oda toplam 2 takım yavru show yavru yapar, baskada bısey olmaz.
Biraz araştırmanızı öneririm. Bin liraya ortalamadan biraz daha üst düzey bir yavru bulunabilir.

Oyla 0
Geri