Siyah Dışkı Az Yeme Ve Kusma

Murat S.

Forum Sakini
3 gündür dışkısı böyle.
Prozim plus probiyotik
Avicare Digestive
Avicare Silybum Marianum Kullanıyorum şuan

Aniden kusma ile başladı,sonra dışkı bozulmaya başladı,Dışkı şekil olarak düzelmeye başlasada renk olarak çok kötü durumda.Bugün üçüncü gün yemek yesede bazen kusuyor.
Salyalı şekilde kusuyor.

3 gün içinde üstteki ürünlerin tamamı mı kullanıldı? Yem harici ne tüketti?
Kusma başladı ve dışkı bozulmaya başladı heralde açlıktan siyah diye pek dikkate almadım geçer zannettim,salyalı kustuğu için kandidadan şüphelenip med tollyamin ve amfoterisin verdim 3 gün boyunca kusması azaldı kendini toparladı fakat dışkı iyice siyahlaşmaya başlayınca bugün öğlenleyin suluktan med tollyamin ve amfoterisini çıkarıp prozim plus ekledim 100 ml suluğa 10 damla,ardından ağızdan 2 damla avicare digestive 1 damla avicare silybum marianum verdim,dışkı ishal siyah iken toparlanmaya başladı fakat rengindeki siyahlık bir türlü düzelmiyor.
Yem olarak her zamanki gibi kızıl tilki kuyruğu dal darı ve önerdiğiniz daniel lütolf yemine 3 çay kaşığı kadar karıştırılmış yulaf dahil.Bunları yiyordu sürekli.Küçük pamuksu tüy attı bir kaç tane.

Bu gibi dışkılar biraz ürkütücü oluyor. Yağlı görünümü sorun değil ancak çok koyu görünüyor. Çoğu zaman iç kanama veya salmonella ile bağdaştırılabilir. Kuşun genel hali nasıl, kabarma veya soluk alıp vermesinde bir zorluk gözlemliyor musunuz?

Bu gibi dışkılar biraz ürkütücü oluyor. Yağlı görünümü sorun değil ancak çok koyu görünüyor. Çoğu zaman iç kanama veya salmonella ile bağdaştırılabilir. Kuşun genel hali nasıl, kabarma veya soluk alıp vermesinde bir zorluk gözlemliyor musunuz?
Genel hali dışarıdan pek birşey anlaşılmıyor ama yem yemeye gidince öğürme tarzı hareketler yapıyor bazende kusuyor.Kabarma yok.Soluk alıp vermesinde bir problem yok.Bu rahatsızlığı başlamadan önce oyun alanındaki tünekte sürekli sağa sola gidip geliyordu sonra kusma ardından siyah dışkılama başladı.Daha kötü olacaktı med tollyamin ile amfoterisin engelledi gibi ama kursakta kanama durumu varsa ve ilaçlar bunu arttırırsa daha kötü duruma gelmesinden korktuğum için kestim o ilaçları.

Hocam
Bu gibi dışkılar biraz ürkütücü oluyor. Yağlı görünümü sorun değil ancak çok koyu görünüyor. Çoğu zaman iç kanama veya salmonella ile bağdaştırılabilir. Kuşun genel hali nasıl, kabarma veya soluk alıp vermesinde bir zorluk gözlemliyor musunuz
Hocam son dışkıları bu şekilde

Önceki attığım dışkı fotolarına göre bir düzelmeye gidip gitmediğini anlayabilirmisiniz ? Ek birşey kullanmam gerekiyorsa kullanayım.

En son hangi ilaçları kullanmıştınız. Böyle bir dışkıda açıkçası öncelikle sulphamazethine ve benzer türde bir ilaca yönelirim ben. Dışkılar yine kötü görünüyor ancak biraz daha toparlamış.

En son hangi ilaçları kullanmıştınız. Böyle bir dışkıda açıkçası öncelikle sulphamazethine ve benzer türde bir ilaca yönelirim ben. Dışkılar yine kötü görünüyor ancak biraz daha toparlamış.
Şuan powerchol damlattım suyuna kusması çok içti,kusması azaldı tek seferde kafa silkeleyip kustu birdaha kusmadı,ama dışkıda bir türlü normale dönmüyor,selçuk hoca duphalac önerdi sabah enjektör ile 1 damla ağızdan damlattım.Şuam genel durumu iyi gibi görünsede kanlı ishale çevirmesinden korkuyorum.

Dışkı toparlanmaya başladı gibi,siyahlık kaybolmaya başladı.
Ne düzeltti derseniz 100ml Suluğuna 30 damla Powerchol
Ve tuzlu olduğu için vermek istemedim ama mecburi olarak susamlı çubuk kraker verdim.Kokusunu çok seviyor,heralde siyahlığın sebebi safra asidinden dolayı yeterli yemek yiyememesi ve kusmasıydı.
Powerchol kullanımından sonra kusma ve öğürmenin baskılandığını gördüm.Bundan sonra sürekli hiç kesmeden kullanmaya devam edeceğim.Artık karaciğeri ile ilgili bir problemi olduğuna tam emin oldum.
Kusmasını aspergiloz ve kandida kaynaklı zannediyordum.
Kuşunda kafa silkeleme ve kusma kaynaklı problemler yaşayan olursa bu yazım onlar içinde faydalı olur umarım.Kusma önleyici ile baskılamak yerine karaciğer ve mantara olup olmadığına baksınlar.
Sulphametazinide not aldım.Birde kuşlarda zehirlenme durumlarında kullandığınız sıvı yada toz formunda bir ilaç varsa bilmek isterim.

Doğanay Ve Selçuk Hocamıza Yardımlarından Dolayı Çok Teşekkür Ederim.

Yine de tedbirli olun. Takviyeler her zaman geçici çözüm üretir. Problemin temel kaynağına inmek lazım. Karaciğer probleminin etkileri de olabileceği gibi her ihtimalide düşünmek gerekiyor. Her kusma durumu mantar sebepli olmayabiliyor :(
Geçmiş olsun

Geri