Dogukan6898
iyikus.com Üyesi
yuvalık taktım kardeşim erkek girdi 1-2 kez yeni alıştı dişi delikten içeriye bakıyor erkek içerdeyken delikten kafasını çıkarıyor dişide deliğin ağzına geliyor öpüşüyorlar kafese gelince kafesi genişletmeyi düşünüyorum tabiki biraz bekletiyorumGenelde ben çiftleşme olmayan kuşlara eş demek istemiyorum kendimce . Kuşlarınız çift olmuş durumda beyaz olan dişi yeşil erkek. Kuşlarınız henüz hazir değil kızışma durumu yok ve kafesiniz bana küçük geldi daha geniş bi kafes tercih etseniz sizin için iyi olur kuşlar içinde tabi bide yuvalik takabilirsiniz yavru almak isterseniz
Merhaba kuşlar henüz yavru denecek kadar küçükler (yeşil daha 2 aylık bile değil neredeyse) ve ikiside dişi gibi geldi. Beyaz kesin ama yeşil için daha net bir fotoğraf ihtiyacım var. Mümkünse flash kullanmadan aydınlık bir ortamda çekilmiş.
Buyur reis ihtiyacın için iyimi netlikMerhaba kuşlar henüz yavru denecek kadar küçükler (yeşil daha 2 aylık bile değil neredeyse) ve ikiside dişi gibi geldi. Beyaz kesin ama yeşil için daha net bir fotoğraf ihtiyacım var. Mümkünse flash kullanmadan aydınlık bir ortamda çekilmiş.
Hadi yaa phetsopcu erkek diye vermişti ama başka petshopcularada gösteriyorum erkek diyorlar kafam karıştı Ali bey video atmak isterim whatsapp kullanıyorsanız ordan konuşabilirmyz ve bir başka konu üzerinden daha konuşabilirmiyiz wpp denKuşlarınızın ikiside dişi fotoğraf yanıltmış
Merhaba. İkiside dişi. Yavru denecek kadarda küçükler @Doğanay Y. Bey zaten söylemiş 3. Aylık ya var yok yoklar.İkisinin fotoğrafı yine
Kardeşim peki yeşilin cere rengi tam yerine oturmamış olabilirmi hafiften mavileşiyor gibiMerhaba. İkiside dişi. Yavru denecek kadarda küçükler @Doğanay Y. Bey zaten söylemiş 3. Aylık ya var yok yoklar.
Maalesef. Bu bir yanlış anlaşılma aslında. Erkek sanıyoruz dişi çıkıyor diye kuş döndü oluyor. halbuki tespit yanlış. kuşun cinsiyeti hep aynı yani değişme olmaz. Nadiren bizim yanlış tahminimizle dişiye erkek diyoruz cere açılıyor bu sık ama dişi ceresi sonradan koyulaşmaz.Kardeşim peki yeşilin cere rengi tam yerine oturmamış olabilirmi hafiften mavileşiyor gibi
Peki doğanay bey veya diğer arkadaşlar erkek alacağım kuşumun birisini erkek ile değiştireceğim cere rengi nasıl olması gerekir ve hangi kuşumu değiştireyim tavsiye verebilirmisinizOturmuş aslında fotoğraf yanıltmıyor ise %99 dişi ve yavrular. Petshop iyi anlayamayabiliyor ya da satmak için böyle söyleyebiliyorlar. Maşallah güzel görünüyorlar ama hem cinsiyetleri aynı, hemde diğer türlü olsa bile (ki değil) en az 6-7 ay beklemeniz gerekecek.
Vallahi eşlemeler Doğanay beyin işi karışmıyoruz o daha iyi bilirPeki doğanay bey veya diğer arkadaşlar erkek alacağım kuşumun birisini erkek ile değiştireceğim cere rengi nasıl olması gerekir ve hangi kuşumu değiştireyim taktik verebilirmisiniz
@Doğanay Y. abimize soralım o halde doğanay abi bu kuşun hangisini değiştireyim ve cere renginin nasıl olmasına dikkat edeyimVallahi eşlemeler Doğanay beyin işi karışmıyoruz o daha iyi bilirnaçizane diyebilirim ki gene df anne veya babadan gelme normal bir mutasyon ile elinizdeki df yi eşlerseniz (ki bunun için üretici bulmanız lazım soyunu bilecek) df alma şansınız artacaktır diyebilirim.
Yani kısası şu; beyaz kuşun altından gelen farklı renk bir kuşu alın, elinizdeki beyaz ile eşleyin. “Bence” anlaşılır hali![]()
Albino nadir görülen bir kuş olduğu için ailem albino kalsın dediler peki alacağım erkeğin yeşili değiştirmeyi planlıyorum alacağım erkeğin kendi rengini yorumlayabilirmisiniz acaba doğanay bey @Doğanay Y.Bu biraz size kalmış. Eğer yavru almak istiyorum kısa yoldan gibi bir düşünceniz varsa hazır takımlardan almanızı öneririm ama o bile en kötü 2 ay bekletir. Yeni ortama alışma, değişen şartlar vs. vs. Fakat derseniz süre önemli değil ben beklerim derseniz bence yeşil kalsın. Tabi bu sizin nasıl yavrular görmekten ya da beslemek istediğinizle alakalı. Yeşil yavruya uygun özellikle orta derece siyah faktör içeren yani kobalt mavi ya da daha koyu bir mavi tercih edildiği taktirde hem renk hemde farklı mutasyonlarda bebekleri olabilir. Albino eşlemesinde ise kendisi gibi 1-2 yavru gelecektir diğerleri ise yüksek ihtimal erkek kuşunuzun renginde kalacaktır. Tabi kan hattını bilmeden yorum yapıyorum. Sürprizler daima olabiliyor.