Soğuk algınlığı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aslı I.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Aslı I.

iyikus.com Üyesi
Merhaba,
Muhabbet kuşum dünden beri çok halsiz. Kafasını arkaya çevirip sürekli uyuyor. Aralarda uyanınca eski enerjisi geliyor, 10 dakika kadar oynayıp uçuyor, sonra yine uzun süre uyuyor.
Uçtuktan sonra nefes alıp verirken vikvik sesi çıkardığını duydum. Arada da durduğu yerde kusacak gibi ağzını açıyor, ama kusmuyor. Rahat nefes alamadığını düşünüyorum.
Geçen hafta birkaç günlüğüne bir yakınımıza bırakmıştık, havalar da aniden soğuduğu için, orada üşütmüş olabilir.
Dışkıları iyi, yem yemesi eskiye nazaran az ama fena değil.
Ne yapmam gerekir? İlaç tedavisine başlayayım mı? Yoksa iyice dinlenirse toparlanır mı?
Yardımcı olursanız sevinirim çok.

Solunumda problem varmış gibi gelmedi bana. Dışkılarıda iyi görünüyor. Uçuştan sonra solunumda zorlanması yağlanma kaynaklı yada yaşlılık kaynaklı olabiliyor. Ama halsizlik ve sürekli uyuklama ciddiye alınması gerekiyor. Kusacak gibi öğürme varmı? Kafasını öne doğru sallama gibi yani?

Elinizde yine ilaç bulunsun temin edin. Ama ilk etapta multivitamin takviyesi uygulamanızı öneririm ben bir iki gün.. Yada imkanınız varsa veteriner kontrolüne götürebilirsiniz kuşu..

Gün içinde güncel videolarını eklemeye devam edin. Başka hastalık belirtileri gözlemlerseniz yazın detaylı..

Kusma hareketini sabahtan beri 2 defa yaptı, ama tekrarlı kafa sallama gibi değil, yani kur yaparken yemi ağzından çıkardığı şekilde değil. Daha çok geğirme/öğürme şeklinde, tek bir kafa hareketi. Nadiren yaptığı için videoda yakalamam çok zor.

Şu an keyfi yerinde, uçup oynuyor. Ama sabahları enerjisi yerinde, öğleden sonra uyumaya başlıyor

Multivitamin verdim, ilacı da bugün temin edeceğim, umarım bulabilirim.

Güvendiğim bir veteriner yok açıkçası. Pek cana yakın bir kuş da değildir benimki, ben bile elime aldığımda kalp atışları çok hızlanıyor. O yüzden de tedirgin oluyorum veterinere götürmeye. Yine de gerekirse götürürüm tabii ki, sadece daha kötü olmasın.

Gözüm üstünde, şimdilik farklı bir belirti yok. Güncel videoları da paylaşırım.

Anladım kusma hareketi değil o kursak genişletme hareketi.. Sebebi kesin olmamakla beraber sindirim sorunlarına yorulur. İyot eksikliğine bağlı tiroid büyümeside rahatsız ediyor olabilir yada kursakta kuş kumu birikmesi gibi birşeyde rahatsız edebilir..

Hangi vitamini kullanıyorsunuz içeriğinde iyot varmı? Kullandığınız takviyeler neler? Kuş kaç yaşında kilosu nasıl kaç gram? Kuş kumu kullanıyormusunuz? Çok tüy döküyormu bu aralar?

Takviye olarak sadece probiyotiği düzenli kullanıp her hafta veriyorum. Onun dışında multivitamin ve b komplex vitamini mevcut, ama halsizilk vs. hissetmediğim takdirde vermiyorum. Fakat beslenmesine çok özen gösteriyorum. Darısı, pelet yemi, meyve-sebzesi her gün verilir. Belli günler yumurta maması, kuruyemiş karışımları ve daldarı veririm.

Grid kuş kumu kafesinde hep durur. Tüy dökümü normal seyrinde, en son mevsim dönüşünde tüye girdi. Şimdi duruldu.

Oğlumu yolda bulduğum için maalesef tam yaşını bilmiyorum. Ama yetişkin bir kuştu. Enerji ve hareketlerinden sanki 3-4 yaşlarında gibi düşünüyorum. Kilosunu da bilmiyorum. Asla kendini tarttırmıyor, zaten bahsettiğim gibi avucuma almamdan hiç hoşlanmıyor.

Bu arada ilacı temin ettim. Fakat bugün enerjisi daha iyi, henüz hiç uyumadı. Biraz gözlemleyeceğim o yüzden, ilacı vermeden. Umarım halsizliği yorgunluktandır ve toparlar, bakalım.

Kuş kumunu bir süre kafesten alabilirsiniz. Fazla tüketim yapmış olabilir. Bana kalırsa hiç kullanılmasada olur. Beslenmesi her ne kadar iyi olsada bence vitamin mineral takviyeleri ara ara kullanılmalı. Marka olarak hangi ürünleri kullanıyorsunuz? Birde hangi ilacı aldınız ismi nedir?

Açık söylemek gerekirse, kafesinde sürekli dursa bile, kuş kumunu yediğini hiç görmedim. Vitaminlerde Gold Wings mevcut elimde. Probiyotik olarak Probiacti-bird kullanıyorum.

İlaç olarak zor olsa da Doxymix %20' yi bulup aldım.

Vitamin takviyelerini aralıklarla kullanmak gerekir derken nasıl bir sıklık gözetebilirim? Beslenmeye dikkat ettiğim için haftalık rutine bağlamak istemiyorum. Ama onun dışında nasıl bir sistem kurabilirim?

En azından 15 günde bir kullanılabilir. Takviye olarak daha kaliteli ürünler öneririm. Vitamin versele laga omnivit yada mamaya katılabilecek opti breed olabilir. Veya nekton s de güzeldir.. Probiyotikte yine vl yada nekton tavsiye ederim..

Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi
Versele Laga Opti-Breed İncelemesi
Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi
Versele Laga Probi-Zyme & Oro-Digest İncelemesi Ve Kullanımı

İlaç tedavisi için bir iki gün kuşu gözlemleyelim. Duruma göre başlarız. Yine güncel video ve dışkı resimleride eklersiniz..

Teşekkür ederim, bu önerdiğiniz ürünlerin hepsini inceleyeceğim 🙏

Ben sizi güncel durum hakkında bilgilendiririm, bugün daha iyi gibi çok şükür. Takipteyim.

Bugün çok çok daha iyi kuşum 🧿, multivitamin desteğine devam ediyorum.

Neden böyle oldu, iki gün boyunca neredeyse aralıksız uyudu. Anlayamadım, ama şimdilik atlattık gibi duruyor.

Bugün çok çok daha iyi kuşum 🧿, multivitamin desteğine devam ediyorum.

Neden böyle oldu, iki gün boyunca neredeyse aralıksız uyudu. Anlayamadım, ama şimdilik atlattık gibi duruyor.

Geçmiş olsun atlattıysa sorun yok :) Dediğiniz gibi üşütmüş olabilir yada yer değişiminden dolayı strese girmiş olabilir buda hastalığı tetikler. Ama bağışıklığı güçlüymüş ilaçsız atlatmış..

Geri