roadhouseblues
Veteran
Herkese merhaba.Hem balkonuma ,hem sokağa dışarıdaki kuşlar için yuva hazırladım.Şimdilik içine ekmek ,buğday koyuyorum ama onları beslemek için ne alabilirim,ne yerler?
Ben kuru mama veriyorum,bazen de salam alıyorum.Çantamda yaş mama taşımak zor o yüzden denk gelenlere kuru yakınlardaki hayvanlara da yaş/kuru karışık koyuyorumAbla sen benim aklımı mı okuyorsun? Bende bugün kedi/köpek gibi canların ne yiyeceğini sorucaktım. Konu açılmışken sorayım.
Ben okulda bi kedimiz vardı öğretmenler felan da çok severdi ona sucuk felan veriyordum aklıma o geldi. En son 9 kg olmuştu . Ben haşlanmış yumurta sütlü ekmek felan veriyorum, umarım yanlış yapmamışımdır.Benim aklıma ilk gelen salam oluyor Sokakta kedi köpek görünce marketten aç bitir salam alıp veriyorum
Kuru mamayı genelde veriyorum. Evimizin altında küçük bir üstü kapalı taşlı bir yer var oraya karton ve bataniye koymuştum 2 gün dayanmadı kim aldıysa artık. Oraya boş koyuyorum gidip yıkıyorlar. Neyin içine koyabilirim tavsiyeniz var mı?Ben kuru mama veriyorum,bazen de salam alıyorum.Çantamda yaş mama taşımak zor o yüzden denk gelenlere kuru yakınlardaki hayvanlara da yaş/kuru karışık koyuyorum
Ben kapla baş edemedim,ya karton toplayanlar aldı ya da birileri alıp attı denk gelip kavga da edemedim :/ şimdi tek kullanımlık tabaklara koyuyorum.Biri alıp atana kadar içine koyuyorum.Kuru mamayı genelde veriyorum. Evimizin altında küçük bir üstü kapalı taşlı bir yer var oraya karton ve bataniye koymuştum 2 gün dayanmadı kim aldıysa artık. Oraya boş koyuyorum gidip yıkıyorlar. Neyin içine koyabilirim tavsiyeniz var mı?
Youtube da çok güzel videolar var ,evde onlar için basit ve faydalı mama tarifleri veriyorlar ,tüm mesajları okuyayım hemen link paylaşırımAbla sen benim aklımı mı okuyorsun? Bende bugün kedi/köpek gibi canların ne yiyeceğini sorucaktım. Konu açılmışken sorayım.
Uzun vadede insan sağlığına etkisi ortadayken size bu konu hakkında bir şeyler yazıp konuyu bulandırıp,Doğanay Bey'in bağını ağrıtmayacağım. Bu işi icra eden kişiler ekmeği tavsiye etmediğine göre;Önce ekmeğin neden zararlı olduğunu bir yaz. Ondan sonra cvp vericem...
Uzun vadede insan sağlığına etkisi ortadayken size bu konu hakkında bir şeyler yazıp konuyu bulandırıp,Doğanay Bey'in bağını ağrıtmayacağım. Bu işi icra eden kişiler ekmeği tavsiye etmediğine göre;
Siz cevabınızı bana değil veterinerlere verin... Zira yoruldum
Size mantıklı açıklama değil bileğinizi bükmekte değil sizi ancak bileğinizi kırmak keser Kimse bu dünyanın hakimi olmadığı gibi doğru bilginin de hakimi değil, siz kaybedersiniz uzaklaştırıldığınız diğer forumlar bunun zaten kanıtı Aynısının burada olmaması dileği ile umarım yeni yılda bu gerçekliğin farkında olursunuz. Kibirden ve ben bilirimcilikten uzak kalırsınız.Mantıklı bir açıklama yapamıyacağını tahmin etmiştim
Size mantıklı açıklama değil bileğinizi bükmekte değil sizi ancak bileğinizi kırmak keser Kimse bu dünyanın hakimi olmadığı gibi doğru bilginin de hakimi değil, siz kaybedersiniz uzaklaştırıldığınız diğer forumlar bunun zaten kanıtı Aynısının burada olmaması dileği ile umarım yeni yılda bu gerçekliğin farkında olursunuz. Kibirden ve ben bilirimcilikten uzak kalırsınız.
Selam diğer forumdan .... ben. Hasta bir kuşum vardı hatırlarsın diyeceğim ama, herkesin hasta kuşu vardı zaten .. sen gittikten sonra gerçekten çok üzüldüm. Fikrimce çok saçma olmuş. Egoları yüksek bazı tipler seni çekemediler. ....... a yazdım. Ama baktım ki ne dediğimi anlamıyor, hatta seni tanıyorumda, ona o yüzden yazıyorum gibi yorumlar yaptı kendince..
Ama sonuç olarak forumun durumu berbat. Yorum yazan doğrudürüst kimse yok. İnsanlar hasta kuşları için yardım istediğinde kimse yorum yazmıyor. Bakıyorum 80 kişi okumuş ama kimse yorum yapmamış. Bunu da yazdım ....... ya, ama bunu da anlayamadı. Ama kuş alicam diye bir yorum gelince bütün profesyoneller atlıyor hemen. Tabi hasta kuş dışkısını anlamak, dışkıdan teşhis koymak, ilaç tavsiye etmek bilgi ve cesaret gerektirir, buda hiç birinde yok malesef. Güzelim forumu dar görüşlü, yüksek egoları yüzünden mahvettiler...
Sen benim kuş için çok yardımcı olmuştun, ve sonrada diğer pek çok kuş için çok yardım ettin. Çok teşekkür ederim kendi adıma. Ve senin sayende çok şey öğrendim. En başta araştırmayı öğrendim..
Ben bu forumda olduğunu ...... den öğrendim. Zaten üyeydim buraya, hasta kuşum zamanından... Sana yazmak istedim. Burda olduğun için sevindim. Kendine iyi bak.
Evet insanların şu gariplerle derdi ne anlamadım.Ben kapla baş edemedim,ya karton toplayanlar aldı ya da birileri alıp attı denk gelip kavga da edemedim :/ şimdi tek kullanımlık tabaklara koyuyorum.Biri alıp atana kadar içine koyuyorum.
Ben yavru kedilere özel olan sütlerden kullanıyorum laktoz yok içerisin de veterinerler de bulunuyor. Kasap olmadığı için yakın çevremde şuana kadar veremedim bulursam vereceğim.Süt vermenizi tavsiye etmiyorum. Keza ishale neden olacaktır. Yarardan çok zararı vardır.
İlle de sokak hayvanlarını beslemek istiyorsanız eğer, bütçeniz uygunsa 15 KG kuru mama alabilirsiniz. 200 TL. temizmama.com
Uygun değilse, kasaptan haşlamalık kemik isteyebilirsiniz, ücretsiz temin edilebilir. İçerisine brokoli, havuş gibi sebzeler ekleyerek haşlayabilirsiniz. Haşladığınız suya arzunuza göre yulaf ya da ekmek doğrayabilirsiniz.
En kötü ihtimalle haşlama suyuna ekmek doğrayıp sunabilirsiniz.
Teşekkür ederim hepsini izleyeceğim
Ah bir denk gelsem biri atarken keşke.Çoklu at kullan tabaklar hem ekonomik hem temiz oluyor,deneyebilirsin Şimâlcim.Evet insanların şu gariplerle derdi ne anlamadım.
Keşke herkes sizin kadar vicdanlı olsa şükür bizim burada henüz öyle bişeyle karşılaşmadım...Ah bir denk gelsem biri atarken keşke.Çoklu at kullan tabaklar hem ekonomik hem temiz oluyor,deneyebilirsin Şimâlcim.