Sokaktaki canlar ne yer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abla sen benim aklımı mı okuyorsun? Bende bugün kedi/köpek gibi canların ne yiyeceğini sorucaktım. Konu açılmışken sorayım.
Ben kuru mama veriyorum,bazen de salam alıyorum.Çantamda yaş mama taşımak zor o yüzden denk gelenlere kuru yakınlardaki hayvanlara da yaş/kuru karışık koyuyorum :)

Oyla 0
Benim aklıma ilk gelen salam oluyor :p Sokakta kedi köpek görünce marketten aç bitir salam alıp veriyorum :D
Ben okulda bi kedimiz vardı öğretmenler felan da çok severdi ona sucuk felan veriyordum aklıma o geldi. En son 9 kg olmuştu :D. Ben haşlanmış yumurta sütlü ekmek felan veriyorum, umarım yanlış yapmamışımdır.

Oyla 0
Ben kuru mama veriyorum,bazen de salam alıyorum.Çantamda yaş mama taşımak zor o yüzden denk gelenlere kuru yakınlardaki hayvanlara da yaş/kuru karışık koyuyorum :)
Kuru mamayı genelde veriyorum. Evimizin altında küçük bir üstü kapalı taşlı bir yer var oraya karton ve bataniye koymuştum 2 gün dayanmadı kim aldıysa artık. Oraya boş koyuyorum gidip yıkıyorlar. Neyin içine koyabilirim tavsiyeniz var mı?

Oyla 0
Kuru mamayı genelde veriyorum. Evimizin altında küçük bir üstü kapalı taşlı bir yer var oraya karton ve bataniye koymuştum 2 gün dayanmadı kim aldıysa artık. Oraya boş koyuyorum gidip yıkıyorlar. Neyin içine koyabilirim tavsiyeniz var mı?
Ben kapla baş edemedim,ya karton toplayanlar aldı ya da birileri alıp attı :mad: denk gelip kavga da edemedim :/ şimdi tek kullanımlık tabaklara koyuyorum.Biri alıp atana kadar içine koyuyorum.

Oyla 0
Önce ekmeğin neden zararlı olduğunu bir yaz. Ondan sonra cvp vericem...
Uzun vadede insan sağlığına etkisi ortadayken size bu konu hakkında bir şeyler yazıp konuyu bulandırıp,Doğanay Bey'in bağını ağrıtmayacağım. Bu işi icra eden kişiler ekmeği tavsiye etmediğine göre;
Siz cevabınızı bana değil veterinerlere verin... Zira yoruldum :)

Oyla 0
Uzun vadede insan sağlığına etkisi ortadayken size bu konu hakkında bir şeyler yazıp konuyu bulandırıp,Doğanay Bey'in bağını ağrıtmayacağım. Bu işi icra eden kişiler ekmeği tavsiye etmediğine göre;
Siz cevabınızı bana değil veterinerlere verin... Zira yoruldum :)

Mantıklı bir açıklama yapamıyacağını tahmin etmiştim :)

Oyla 0
Mantıklı bir açıklama yapamıyacağını tahmin etmiştim :)
Size mantıklı açıklama değil bileğinizi bükmekte değil sizi ancak bileğinizi kırmak keser :) Kimse bu dünyanın hakimi olmadığı gibi doğru bilginin de hakimi değil, siz kaybedersiniz uzaklaştırıldığınız diğer forumlar bunun zaten kanıtı ;) Aynısının burada olmaması dileği ile umarım yeni yılda bu gerçekliğin farkında olursunuz. Kibirden ve ben bilirimcilikten uzak kalırsınız.

Oyla 0
Süt vermenizi tavsiye etmiyorum. Keza ishale neden olacaktır. Yarardan çok zararı vardır.

İlle de sokak hayvanlarını beslemek istiyorsanız eğer, bütçeniz uygunsa 15 KG kuru mama alabilirsiniz. 200 TL. temizmama.com

Uygun değilse, kasaptan haşlamalık kemik isteyebilirsiniz, ücretsiz temin edilebilir. İçerisine brokoli, havuş gibi sebzeler ekleyerek haşlayabilirsiniz. Haşladığınız suya arzunuza göre yulaf ya da ekmek doğrayabilirsiniz.

En kötü ihtimalle haşlama suyuna ekmek doğrayıp sunabilirsiniz.

Oyla 0
Size mantıklı açıklama değil bileğinizi bükmekte değil sizi ancak bileğinizi kırmak keser :) Kimse bu dünyanın hakimi olmadığı gibi doğru bilginin de hakimi değil, siz kaybedersiniz uzaklaştırıldığınız diğer forumlar bunun zaten kanıtı ;) Aynısının burada olmaması dileği ile umarım yeni yılda bu gerçekliğin farkında olursunuz. Kibirden ve ben bilirimcilikten uzak kalırsınız.

Yav sen neyin kafasını yaşıyorsun eyunal hayırdır? Sana sadece ekmeğin neden zararlı olduğuna dair bir açıklama yapmanı istemiştim okadar. Onuda yapamadığın için bu seferde şimdi banamı sataşmaya çalışıyorsun..

Diğer forum ne alaka? Beni diğer forumlamı vurucağını sanıyorsun? Orada neden banlandığımı çok merak ettiysen bak ben sana bana gelen mesajlardan biriyle cevap veriyim :censored:

Selam diğer forumdan .... ben. Hasta bir kuşum vardı hatırlarsın diyeceğim ama, herkesin hasta kuşu vardı zaten .. sen gittikten sonra gerçekten çok üzüldüm. Fikrimce çok saçma olmuş. Egoları yüksek bazı tipler seni çekemediler. ....... a yazdım. Ama baktım ki ne dediğimi anlamıyor, hatta seni tanıyorumda, ona o yüzden yazıyorum gibi yorumlar yaptı kendince..
Ama sonuç olarak forumun durumu berbat. Yorum yazan doğrudürüst kimse yok. İnsanlar hasta kuşları için yardım istediğinde kimse yorum yazmıyor. Bakıyorum 80 kişi okumuş ama kimse yorum yapmamış. Bunu da yazdım ....... ya, ama bunu da anlayamadı. Ama kuş alicam diye bir yorum gelince bütün profesyoneller atlıyor hemen. Tabi hasta kuş dışkısını anlamak, dışkıdan teşhis koymak, ilaç tavsiye etmek bilgi ve cesaret gerektirir, buda hiç birinde yok malesef. Güzelim forumu dar görüşlü, yüksek egoları yüzünden mahvettiler...
Sen benim kuş için çok yardımcı olmuştun, ve sonrada diğer pek çok kuş için çok yardım ettin. Çok teşekkür ederim kendi adıma. Ve senin sayende çok şey öğrendim. En başta araştırmayı öğrendim..
Ben bu forumda olduğunu ...... den öğrendim. Zaten üyeydim buraya, hasta kuşum zamanından... Sana yazmak istedim. Burda olduğun için sevindim. Kendine iyi bak.

Son olarak benim için hava hoş bana forummu yok ;)

Oyla 0
Süt vermenizi tavsiye etmiyorum. Keza ishale neden olacaktır. Yarardan çok zararı vardır.

İlle de sokak hayvanlarını beslemek istiyorsanız eğer, bütçeniz uygunsa 15 KG kuru mama alabilirsiniz. 200 TL. temizmama.com

Uygun değilse, kasaptan haşlamalık kemik isteyebilirsiniz, ücretsiz temin edilebilir. İçerisine brokoli, havuş gibi sebzeler ekleyerek haşlayabilirsiniz. Haşladığınız suya arzunuza göre yulaf ya da ekmek doğrayabilirsiniz.

En kötü ihtimalle haşlama suyuna ekmek doğrayıp sunabilirsiniz.
Ben yavru kedilere özel olan sütlerden kullanıyorum laktoz yok içerisin de veterinerler de bulunuyor. Kasap olmadığı için yakın çevremde şuana kadar veremedim bulursam vereceğim.

Oyla 0
Bu arada, eviniz için kullandığınız 5lt. Ve üstü pet su şişelerinin dip kısmını 10-15 cm yükseklikle kesip uygun noktalara bırakabilirsiniz. Yemek ve su için. Ben hep öyle yapıyorum (y)

Oyla 0
Çoğu tipik dilimlenmiş ekmek veya sandviç ekmeği, kuşlar için kötü bir besin seçimidir. Bu ekmek yoğun bir şekilde işlenir ve yabani kuşlar için uygun olmayan kimyasallar ve koruyucular içerir. Ekmek, kuşların kas ve tüy geliştirmesi için ihtiyaç duyduğu çok az protein içerir ve kuşların enerji için ihtiyaç duyduğu yağları içermez. Bunun yerine ekmek, öncelikle bir kuşun midesini doldurup açlığı hafifletmesine rağmen fazla besin sağlamayan bir karbonhidrattır. Aynısı çörekler, simitler, krakerler, cipsler, çubuk krakerler, kurabiyeler, tahıllar gibi benzer ekmek benzeri ürünler için de geçerlidir.

Aşırı yendiğinde, ekmek yetersiz beslenme ve obezite dahil olmak üzere kuşlar için sağlık sorunlarına neden olur.
Diğer hayvanlarda olduğu gibi, her kuş türünün, belirli yiyeceklere uyarlanmış bir sindirim sistemi vardır. Bir hayvan için iyi olan bir yiyecek bir başkası için iyi olmayabilir. Buna güzel bir örnek süt. Kuşların laktozu sindirme yeteneği yoktur ve laktoz intoleransı olmayan insanlarda olduğu gibi aynı sindirim sorunlarına neden olabilir.

Ekmek, yapıldığı malzemeden dolayı kulağa doğru gelse de kuşlar için sadece çok az verilmesi uygundur. Düzenli bir kullanımı uygun olmaz. Örneğin yeminiz bitmiştir, fark etmemişsinizdir. Bu durumda günü kurtarması için kepek ya da tam buğday ekmeği sunabilirsiniz.

Ekmek konusunun uzatılacak bir yönü yok maalesef ama şunu yazmadan geçemeyeceğim: hiç verilmemesinden daha iyi olacaktır ekmek vermek sokak kuşları ve diğer canlılar için :(

Lütfen bu tarz keskin dil kullanılacaksa forumu terk edin. Burada ortak gayede buluşuyoruz, uygun olan ya da olmayan şeyleri usturuplu bir dil kullanarak söylemeliyiz. Diğer durumları kabul etmem mümkün değil. Sitemde bu şekilde gergin diyaloglar beni ve forum sakinlerini rahatsız etmektedir. Madem ortada bir eksik bilgi söz konusu, bilimsel argümanlarla konuları açıp sunun. İkisini de karşılaştırırız elbette ancak sonuçlar ortadadır. Bizde bile fazla ekmek tüketimi tokluğa sebep olurken, minnak midelere ne yapıyordur kim bilir.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri