Solunum hastaligi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Flamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Flamet

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Subat ayında limonu kaybettiğimi burada paylasmistim. Geriye dişi kuşum pamuk kalmıştı. Bu aralar o da hastalandı. Nefes alırken kuyruğu inip kalkiyor zamanla kisilan sesi artik hiç çıkmıyor. Gecen hafta sonu veterinere gittim. Bana funit verdi ve ilaci 5 e bolmemi bir gun ilacli iki gun ilacsiz şekilde su vermemi söyledi. Suan 3.dozdayiz. bir toparlanma yok. Devamli kabarik duruyor. Yem yemesinde ve diskisinda sorun görmüyorum. Ama tabiki keyifsiz. Ucarken vik vik ses cikariyor. Ve bugun cok huzursuz. Kafeste kendini koyacak yer bulamiyor. Dolaşıp duruyor. Ayrica ceresinde ve ayaklarinin üstünde kararma var. Suan fotograftaki gibi duruyor. Ne yapabilirim bilmiyorum. Birazdan video da gönderirim. Cekmistim ama burasi için büyük geldi.

Ekli dosyalar

• IMG_20221203_000923.jpg
    IMG_20221203_000923.jpg
    631.7 KB · Görüntüleme: 5
Kaybettim. Sizin soylediginiz ilaci bulamamistim. Veteriner siringayla bir ilac verdi. 10 gun kullanmami söylemişti. Pek etki etmedi. Cere rengini sorduğumda kuş ayaktaydı. Birkaç saat icinde daha kötü oldu. Bir süre muhabbet kuşu bakmaya ara vereceğim sanırım. İlginiz için teşekkürler.

başınız sagolsun uzuldum. ancak bunlar hep acı tecrübelerle ögreniliyor maalesef. veterinerlerin çoğu da maalesef kanatlılardan pek anlamiyor

lutfen tekrar kuş alın ve en ufak hastalik suphenizde bizlere yazın elimizden geldiği kadar ilac vb öneririz

Hocam en iyisi çamaşır suyu + sıcak su. Tabi bu ikiliyi biraz sert bir fırça yardımıyla tüm telleri temizleyerek yapmalısınız. Ardından şansınız varsa güneş altı diyeceğim ancak bulunduğumuz aydan dolayı öneremiyorum. Temiz bir bezle kurulamanız yeterli olur.
Tünek, yemlik, suluk gibi malzemeleri mutlaka atın, yenisini alın

Geri