Solunum Hastalığı?

Erdem AYYILDIZ

Forum Sakini
Millet merhaba, kuşum 6,5 yaşında dişi jumbo kırması.
Yaklaşık 1 haftadır vıyk vıyk ses çıkartıyor sanki nefes almakta zorlanıyor gibi fakat odaya koyuyorum ışığı kapatıyorum herhangi bir ses yapmıyor beni görünce vıyk vıyk ses yapmaya tekrar başlıyor. Bu sabah ardışık şekilde hapşırmaya başladı, 5-6 kere hapşırıyor 5 dakika sonra yine. Kafetse kabarık duruyordu derse gittim geldim yine kabarıktı şimdi kafesten çıkarttım yem yiyior hareketli fakat arada durup kabarıyor sebebi nedir anlamadım. Dışkısı şu an neredeyse komple sıvı ne yapmalıyım.
Ekstra olarak 3 yıl önce felç geçirmişti ondan beri düzgün uçamıyor bu sebeple kilosu da fazla.

+ Bugün vıyk vıyk sesini hiç çıkartmadı ama kuş sesi de açsam ötmüyor da

Son düzenleme:
bu iki video arasında 15 saniye falan var masadaki videoda aşağıda fıstık vardı, fıstıklara atlamıştı alıp yukarı koydum ondan aşağı bakıyor.
bu da sabahki hali şu an böyle değil sabah baya kötüydü, şu an genel olarak hareketli

Kuşun durumu ciddi.
Ağzında veya dışkısında kötü rahatsız edici koku var mı? İştahı nasıl yemek yedi mi?
Ben antifungal şurup kullanmanızı öneririm Triflucan,Mikostatin gibi ama başka ek ilaç da gerekebilir,@Selçuk YÜKSEL beyi etiketliyorum.

Elinizde Triflucan veya Mikostatin varsa bugün başlayın hemen,ağza 1 damla.
14 gün verin. Sabah 1 damla akşam 1 damla ağızına damlatın ve yuttuğundan emin olun.
Eğer yapamam derseniz zorlanırsanız,kuş zaten suyundan içiyorsa o zaman zorlamayın ve ağzına değil suya ilaç katıp kafese takın. 50 ml içme suyuna 8 damla ekleyin. Sabah akşam ilaçlı suyu tazeleyin,kafese takın. Gece uyurken suluğu çıkarın,sabaha susamış olsun. Sabah 7-8 gibi ilaçlı suyu hazırlayıp kafese takın,içsin. Kafeste 7-8 saat suluk kalsın,sonra döküp yeniden hazırlayıp kafese takın,gece uyku vaktine kadar kafeste kalsın,kuş uyuyacağı zaman suluğu çıkarın.
14 gün bu şekilde..

İlaç elinizde yoksa eczaneden alın. Öncelik Triflucan şurup olsun. Bulamazsanız Mikostatin şurup alın.

herhangi bir kötü koku yok, ilaçlarım şu an mevcut değil yarın eczane veya petshoptan bulabiliyorsam hemen başlarım. Başta pek yem yemiyor gibiydi daha sonra çıkartıp farklı bir kapta önüne koydum ondan baya dönüp dolaşıp yedi

herhangi bir kötü koku yok, ilaçlarım şu an mevcut değil yarın eczane veya petshoptan bulabiliyorsam hemen başlarım. Başta pek yem yemiyor gibiydi daha sonra çıkartıp farklı bir kapta önüne koydum ondan baya dönüp dolaşıp yedi
Açıkçası ben mantar ve e coliden şüphelendim. Koku yok diyorsunuz,e coli kokulu olur dışkı. Mantar tedavisine başlamak lazım. Antibiyotik de gerekebilir. Selçuk beyi etiketledim, bakalım o ne dicek

Şu an fark ettim yemlerin neredeyse hiçbirini yemiyor, yoklayıp geri bırakıyor. Garden Mix Platin kullanıyorum, yaklaşık 4 yıldır hiç değiştirmedim

Triflucan ve enroflaksasin etken maddeli bir antibiyotikle ikili tedavi yürütmek en mantıklısı. Elinizde yoksa probiyotik ( dia-zyme 256 A veya prozim plus ) ayrıca bt amin forte de sipariş edin. Hızlı davranın.

nereden temin edebilirim eczanelerde var mı
Kanatlı oil prozim plus, bt amin forte bunları grpet ürünlerinden alabilirsiniz. Bt amin forteden 30 ml almanız yeterli.
Kanatlı oili kendi sitesinden de temin edebilirsiniz isterseniz.

Enrofloksasin etken maddeli ilacı ise veterinerden alabilirsiniz. Koca şişe almaya gerek yok,şırıngaya çektirin.

ilk verdiğim yemi ağzına alıyor sonra düşürüyor ya da bırakıyor anlamadım tam olarak ne yaptığını, 20-25 dakikada bir yemliğe gidiyor ama boş kabuk çok az var. Şimdi fıstık uzattım kırabiliyor sanırım yiyiyor da ama yediğinde hapşırdı yine, yemleri yutmasıyla ilgili bir problem mi var acaba

Kanatlı oil prozim plus ve bt amin forte aldım diğerlerini yarın veterinerden alacağım.

Kuş hasta ve bu durumda böyle yemek isteyip de yiyememe durumu görülür bir durum..
Haşlanmış yumurta yapın. Kabuğunu soyun,yumurta soğumaya yakınken ortadan ikiye kesip kuşun önüne koyun yesin. Onu yiyebilir belki. Dal darı falan verin.
Az da olsa yemesi iyiye işaret eder. Hiç yememesi veya yiyememesi durumun vahametini gösterir.

Siz kuşun ağız içini de bi kontrol edin bakalım iyice. Damak kısmına dil altı üstüne falan bakın,yara var mı pamukçuk peynirimsi lezyon var mı bakınız. Ve ağzını koklayınız.

ağzında herhangi bir koku veya yara benzeri bir şey yok, yumurta haşlıyorum şimdi birazdan vereceğim yumurta yiyebilir diye düşünüyorum. 3 aydır başka şehirdeydik şu an üniversite için kocaeliye geldim 2 gündür buradayız. Acaba ortam değişikliğinin durumda etkisi olabilir mi şu an yine kafesin etrafında geziyor. Bir de odayı sıcak tutmaya çalışıyorum, doğru mu yapıyorum

Geri