Solunum problemi

Yusufvarcin

iyikus.com Üyesi
Merhaba sanırım kuşumda solunum problemi var sürekli ağzını açıp kapatiyor heheliyor ve kalp atışı normalden hızlı gibi nefes almada sorun yaşıyor olabilir mi ve bununla ilgili ne yapabilirim bulunduğum yerde kuslardan anlayan veteriner yok yardimci olursaniz sevinirim

Aramıza hoş geldiniz. Bu dedikleriniz uçma sonrası mı gözlemleniyor. Yoksa devamlı mı var?
Birde kuyruk yukarı aşağı devamlı hareket halinde midir?

*Dediğiniz belirtiler astım belirtileridir. Aviastım gibi ürünler kullanılabilir. Fakat astımında seviyeleri var. Aviastım başlangıç için idealdir. İlerlemiş durumlarda pek etkisini göremeyebilirsiniz. Bu yüzden önce bu takviyeyi denemenizi önereceğim. Pet shop benzeri yerlerde satılır. Yarım suluğa 8 damla civarı verilebilir. 8 saatte 1 su tazelenmeli ve 4-5 gün boyunca devam edilmeli.
* İlerlemiş bir astımı olduğunu ancak veterinerler söyleyebileceğinden; burada vereceğim ilaç isimleri sadece tedavide kullanılanlardan bazılarıdır. Veterinere bir şekilde danışmanız gerekebilir. Tetradox ya da tylan iyi geldiği söylenir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Sadece uçuş sonrasi değil genelde öyle uçuş sonrasi tabi ki daha fazla oluyor.Kuyruk konusunda bisey gözlemlemedim ilk baslarda korktuğu için diye düşündük alışınca geçer dedik ama gecmedi aviast diye bir damla zaten var kullaniyodum ama rengi ilk aldığım zamanki gibi değil gibi hissettim bozulmuş olabilir mi acaba diye vazgeçtim kokusu insanlarin kullandığı vicks gibi kokuyo

Oyla 0
kokusunu şuan bilemeyeceğim. SKT si çok önemli. Eğer tarihi geçmişse kullanmamanız gerekir. Genelde kuşlar dinlenme modunda kabarık ve hızlı nefes alma durumları olabilir. Bahsettiğiniz durum bu bile olabilir. Bu arada banyoluk takmayı unutmayın ara ara.

Oyla 0
Geri