Solunum sorunu

Cicikuşşı

Forum Sakini
Merhabalar iyi bayramlar herkese.. Bana lütfen yardımcı olun. Benim albino muhabbet kuşum var bağışıklığı çok düşük bir kuş sürekli hasta oluyor maalesef. Daha önce gaga mantarı oldu sonra kursak mantarı oldu. Tedavisini yaptık çok şükür. Ama şimdi de solunum problemiz çıktı. Burada veterinerlere soruyorum gösteriyorum ama bir şey bildikleri yok maalesef hep büyük baş hayvanlara baktıkları için. O yüzden biz de güvendiğimiz kuşçuya soruyoruz. Kuşu zaten oradan aldık. Daha öncede solunum sorunu yaşadık tık tık ses çıkarıyordu. Veteriner tavsiyesiyle şırınga içinde sıvı bir ilaç kullandık. İsmini tam hatırlayamıyorum ama fayda etmedi zaten sonra kuşçu toz sarı bir ilaç verdi onu kullandık. 2 gün iyi oluyorsa diğer gün yine o sesi çıkarıyor kuşum. Sadece kuşun bulunduğu odada tek camı açınca hasta oluyor o ses yeniden başlıyor. Perşembe ya da Cuma günü bit gördüm üzerinde çok tüy döküyor ve kaşınıyordu kuşçudan esneye uygulanan bir ilaç aldık ve kaşınması gitti.Bitlenmeden önce de bu ses sorunu arttı geceleri daha çıka çıkarıyordu ama şuan gece gündüz ama gecelerin daha sesli. Lütfen bana yardımcı olun.Mesajla buradaki veterinere sordum bayram sonu bakalım dedi. Bayram sonuna kadar kuşuma bir şey olur diye korkuyorum o yüzden buraya yazıyorum bana yardımcı olun. İlaç önerirseniz bulmaya çalışırım Bayram gerçi veterinerler açık olur mu bilmiyorum ama bulmaya çalışırım lütfen yardım edin kuşuma sesini atıyorum buraya gece de atacağım daha belli çıkar videoda. Bu şuan çektiğim video Streamable Video
Bir de gagası sürekli uzuyor normal biz uzuma değil kısa süre içinde baya uzuyor. Kuyruğu durmadan sürekli aşağı yukarı hareket ediyor.

Ekli dosyalar

• CBE7738C-87E5-4D6C-AC7E-A29C124A22A5.jpeg
    CBE7738C-87E5-4D6C-AC7E-A29C124A22A5.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 5
  • 6B71C3F2-1DC5-4EE1-9367-54E74BF714D2.jpeg
    6B71C3F2-1DC5-4EE1-9367-54E74BF714D2.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Nobetci eczaneden doksisiklin etken maddeli antibiyotik sorun, bulursunuz, hemen bu aksam baslarsiniz. Ben Monodoks almistim eczanelerde var. Geciktikce kus kotuye gidiyor malesef..

Edit:
Kusun durumunu burada duzenli guncellerseniz linkteki gibi ek tedavi gerekip gerekmedigini degerlendirebilirler Muhabbet kuşum tık tık çıkarıyordu & vik vik ses çıkarmaya başladı (@Malkoçoğlu)
Antibiyotiği reçetesiz yazdırmıyorlar ki ben önceden sormuştum vermediler reçete lazım dediler

Antibiyotiği reçetesiz yazdırmıyorlar ki ben önceden sormuştum vermediler reçete lazım dediler
Bazi eczaneler verebiliyor. Ben sizin yerinizde olsam nobetci eczaneleri arar sorarim, kusun acil durumunu belirtir rica ederim. Belki sonuc alirsiniz. Gerekirse receteyi bayram donusu birakirim diyebilirsiniz vb.

Boyle solunum zorlugu ceken kuslar icin yeterli oksijen alabilecekleri ve tertemiz, alerjen/toz vb olmayan bir ortam yaratmak gerekiyor, en azindan bunu saglayabilirsiniz kusa. Forumda benzer solunum rahatsizligi olan kus hikayelerine bakarsaniz onemli oneriler var, havadar oda, kusla ayni odada insan uyumamasi vb Muhabbet kuşum hırıltılı nefes alıyor

Umarim ilacta gec kalinmaz. Aslinda her veteriner yazar eczaneden Monodoks recetesi (Ofislerinde olmalarina gerek yok, muhur yanlarinda olduktan sonra), kurban bayrami dolayisiyla da disarida aktif gorevde olan cok aslinda ama bilmiyorum nasil ulasilir..

Alternatif olarak da hayvan kliniklerine bakabilirsiniz, genelde yatan hasta hayvanlar oldugundan dolayi onlarin bakimi vb nedenlerde klinik acik olabilir. Aklima baska bir sey gelmiyor.. :(

Son düzenleme:
Evet dediğiniz gibi yapıyor yutkunuyor gibi ama zorlanıyor. Gaga taşı yok zaten mineral bloğu var çok korkuyorum ilaçları nasıl bulucağımı bilmiyorum. Siz nasıl bir tedavi uygulandınız?
Lavotil diye bir ilac kullandim biraz hafifledi hastalığı kuşun bırakınca eskisi gibi oldu sonra okaliptüs yağı keşfettim gece çok işe yarıyor kavonaza kaynar su koyup bi kac damla damlatiyorsun okaliptüs yağından kafesi hafif bir tulle kapatıyorum o ses gelmiyor rahatliyor kuş ama dikkat sizin bulunduğunuz yer sıcak biyerse tülü kapatmayın sıcaklık artar çünkü sonra en son tylonet kullandim baya bir ilerlemisti hastalığı biraz iyi geldi ama kuşa şimdi ilacı bırakınca yine aynı oldu birde benim kuşum yaşlı belki sizin tedaviye olumlu cevap verir

Hangi bölgede yaşıyorsunuz? Eğer ankara da oturuyorsanız ilaç temin edebileceğiniz yerler mevcut. Çaylar rahatlatıcı olabilir. 1 dal naneyi suluğun içine bırakıp 7-8 saat bırakabilirsiniz. Oda çok rahatlatıcı oluyor.

Hangi bölgede yaşıyorsunuz? Eğer ankara da oturuyorsanız ilaç temin edebileceğiniz yerler mevcut. Çaylar rahatlatıcı olabilir. 1 dal naneyi suluğun içine bırakıp 7-8 saat bırakabilirsiniz. Oda çok rahatlatıcı oluyor.
Ben afyonun Bolvadin ilçesinde oturuyorum ilaç temin edeceğim bir yer yok burada büyük bir yer olmadığı için ama yine de şansını deneyeceğim açık veteriner umarım vardır. Naneyi de suluğuna koyayim bi teşekkür ederim

Son düzenleme:
Geri