son tüketim tarihini yanlış biliyorsunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan grpet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

grpet

iyikus.com Üyesi
son tüketim tarihini yanlış biliyorsunuz
müşterinin bize en cok sorduğu soru muhtemelen son tüketim tarihidir
Son tüketim Tarihi bir ürünün rafta durabilecği maximum süredir. o ürünü açtıktan sonra sizin kullanım süreniz değildir.
Bazı ürünler istisna pek cok ürün ise tarihi gecse bile tüketilebilir durumda oluyor yani tarihi 2-3 ay gecse bile etkisini yitirmez fakat dediğim gibi bu tarih raf tarihidir yani sen 2023 de bir ürün alip ürünün tarihi 2025 ise o tarihe kadar o ürünü kullanamazın ürün açıldıktan sonra oluşan etkenler örnek : toz, hava, güneş, nem, veya bakteri istilaları ürünün ömrünü cok hızlı şekilde tüketir ürün açıldıktan sonra sürekli kullanım kapağın ac kapa yapılması 2 sene raf ömrü olan ürünün tüketim tarihini 6-8 ay a kadar düşürmektedir işte bunu göz önune alarak sipariş verin yani size 2 sene gidecek şekilde ürün almayin bu süre max 6 ay olsun yada örnek 200 ml gervit alacağınıza bunun yerine 2 adet 100 ml alın birini acıp kullanın diğeri acılmadan kapalı alanda dursun yada aldiığınız eski ürün bittiyse kabını atmayın yeni ürünü bölüp öyle kullanın bu sekılde cöpe atma ihtimallerinizi minimumda tutarsınız

Evet böyle bir şey var ben çok raftan dikkat etmeden alıp tarihi geçmiş ürün yedim bir sorun çıkmadı ama belirli tehlikeli ürünler var örneğin yumurta hastanelik edebilir. Ve kuşlar bizden daha hassas canlılar ben kuşlara tarihi geçmiş ürün vermeme taraftarıyım bu yüzden

Geri