Muhabbet Kuşları Sorgum darısı deneyen varmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Umit.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Umit.

Yönetici
Moderatör
Arkadaşlar sorgum darısını bilen bilir güvercin yemidir normalde. Özellikleri bakımından bizim ak darıya çok benzer. Ancak ak darıdan biraz büyüktür kenevir tohumu büyüklüğünde düşünebilirsiniz. Beyaz sorgum, kırmızı sorgum gibi çeşitleri vardır..

Dediğim gibi normalde güvercinlere verilir. Ancak sultanlarda kullananda var. Benim merak ettiğim muhabbet kuşlarında deneyen varmı hiç?

Bir süredir darı ve tohumları inceliyorum ve yeni şeyler deniyorum (perilla, kinoa, japon darısı vs.) Kendime özel bir karışım yapmayı düşünüyorum. Sorgumu deneyen varmı?

Dün sokaktaki güvercinlere veririm diye güvercin yemi almıştım şimdi dikkat ettiğimde içinde dediğiniz sorgum darısı var. Kuş şuan uyuyor. Sabah uyandığında deneyecğim vermeyi.

Ne zaman paylaşırsın bu karışımı hocam?:D

Bu uzun soluklu bir çalışma olucak. Bu yüzden hemen paylaşamam belki seneye :) Öncelikle kaliteli besin değerleri iyi tohumları deniyorum. Bu tohumların içinde sağlık tohumu karışımlarında olan tohumlarda var. Ardından denediğim tohumlara kuşların ilgilerine bakıyorum tüketiyorlarmı ne kadar tüketiyorlar vs. Daha sonra enerjilerini dışkılarını gözlemliyorum. Herşey olumluysa en son besin değerlerine göre yemdeki oranlarını ayarlamaya çalışıyorum. Yani uzun iş :D

Bu uzun soluklu bir çalışma olucak. Bu yüzden hemen paylaşamam belki seneye :) Öncelikle kaliteli besin değerleri iyi tohumları deniyorum. Bu tohumların içinde sağlık tohumu karışımlarında olan tohumlarda var. Ardından denediğim tohumlara kuşların ilgilerine bakıyorum tüketiyorlarmı ne kadar tüketiyorlar vs. Daha sonra enerjilerini dışkılarını gözlemliyorum. Herşey olumluysa en son besin değerlerine göre yemdeki oranlarını ayarlamaya çalışıyorum. Yani uzun iş :D
Anlaşılan bu konu çok değerli ve çok özenle hazırlanmış bir konu olacak.Seneye kadar beklemek kötü oldu ama değecek gibi.Bekliyorum sabırsızlıkla.

Anlaşılan bu konu çok değerli ve çok özenle hazırlanmış bir konu olacak.Seneye kadar beklemek kötü oldu ama değecek gibi.Bekliyorum sabırsızlıkla.

Seneye dediğim işin esprisi :) o kadar sürmez merak etme ;) Bu arada benden başka manyak uğraşmaz böyle şeylerle ak darı aspur verir he birde haftada bir vitaminini verdimi tamam :D

Ben bir ara epey kafayı takmıştım. Her şey karıştırıyordum :D
Neyse ki bu kötü huyumdan vazgeçtim.

Seneye dediğim işin esprisi :) o kadar sürmez merak etme ;) Bu arada benden başka manyak uğraşmaz böyle şeylerle ak darı aspur verir he birde haftada bir vitaminini verdimi tamam :D
İyi bari.Bu arada bu Aydeniz yem varya ilgimi çekti.Yem karışımını bırakıyorum.Tabiiki tazeliği,toz oranı vs önemli ama yem bana güzel geldi.Sence hocam?
0ED9495C-4FE2-494A-806A-F252977371BE.jpeg

Birde bunu yapmışken bir ara Kaan’ın yapmaya niyetlendiği ama tamamlanmayan “Kuşlarımızın Tohumları”gibi bir konu hazırlasan hocam.Her vitaminin + her makro ve mikro mineralin + her aminoasitin + artı içeriğinde başka ne varsa onların ayrıntılı listesi olsa çok iyi olur.Bu arada üstteki kısımı senin yazından kopyaladım,haberin olsun.:)

@Ümit T. Hocam vallaha elimle verdiğimde gayet normal yiyebiliyor ama yemin içine koysak yem seçme gibi bir sorun yaratır mı bilmiyorum. Duyduğuma göre besin değeri oldukça iyiymiş.

Uzun zamandır benimde degisik tohum ve bitkilerden mama projem var bir türlü elim gitmio havuc tohumu turp tohumu kenevir vs vs üsengeclikten elim gitmio ama benim tahminim su yönde hani gr neye göre kime gore ayarlıycaz tmm havuc tohumunu kafana göre atmak olmaz kafamda kentsel dönüsümler cılgın projeler :)

Panik yapmayın yahu:) Alın yabani tohum karışımı, herşey var içinde mis gibi:)
Yine yellendik yelendik bu kusların yüzünden biokimya uzmani olacaz ank de hastanede bi arkadas calisiyor halfsider kusu icin emriyo calismasindan bahsettim adam dondu dedi sizin isinimiz mi yok yada dio bu fikirler nerden gelio size dio onun hesap az kaldı yelimizi yenemiycez :)

Uzun zamandır benimde degisik tohum ve bitkilerden mama projem var bir türlü elim gitmio havuc tohumu turp tohumu kenevir vs vs üsengeclikten elim gitmio ama benim tahminim su yönde hani gr neye göre kime gore ayarlıycaz tmm havuc tohumunu kafana göre atmak olmaz kafamda kentsel dönüsümler cılgın projeler :)

Gramlarını besin değerlerine göre ayarlıyacaz tabiki :) Hangi tohumda hangi vitamin mineraller var bunların mg ları kaç. Hangi tohum yağlı hangisinde protein oranı fazla hangisinde karbonhidrat fazla. Kuşların tüketimide önemli tabi. Tohumların sindirimide keza önemli. Bu bilgilerin ışığında bir arge çalışması yapıyoruz bakalım :)

Geri