Ele gelmiyorsa zorla yaptırmayın bence sonra sizden daha çok kaçmaya başlar yada saldırmaya başlar. Benim kendi kuşum suyu açık görünce kendisi gelip girerdi. 1 aydır girmiyor ben alıp sokuyorum ama ona da kızmıyor. Her kuşun yapısı farklı tabiki siz zorla yıkamaya çalışırsanız ıssırabilir. Benim kendi şahsi görüşüm. Evde fısfıs varsa onunla yavaş yavaş havaya doğru sıkın önce eğer kanatlarını falan açarsa ona da yavaş yavaş sıkarsınızsultan papağanım bana alışkan değil elime gelmiyor kendim arada tutuyorum seviyorum banyo yaparken nelere dikkat etmeliyim strese girer mi zarar verir mi?
fısfıstan da korkup kaçıyor tepside su koyuyorum girmiyor havalar sıcak malumEle gelmiyorsa zorla yaptırmayın bence sonra sizden daha çok kaçmaya başlar yada saldırmaya başlar. Benim kendi kuşum suyu açık görünce kendisi gelip girerdi. 1 aydır girmiyor ben alıp sokuyorum ama ona da kızmıyor. Her kuşun yapısı farklı tabiki siz zorla yıkamaya çalışırsanız ıssırabilir. Benim kendi şahsi görüşüm. Evde fısfıs varsa onunla yavaş yavaş havaya doğru sıkın önce eğer kanatlarını falan açarsa ona da yavaş yavaş sıkarsınız
Siz yanınıza gittiğinizde kaçmıyorsa dediğim gibi kuş kafes dışındayken fısfısı havaya doğru sıkın 1-2 damlası bile ona gitse yine isteyebilir belki. En son çare bir banyoluk alıp kafese takın. İçerisine de sevdiği bi yeşillik falan koyun. Yeşilliği görüp gelecektir. Yavaş yavaş suya girmeye de alışır diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi her kuşun karakteri farklı benim söylediğim sadece ihtimalfısfıstan da korkup kaçıyor tepside su koyuyorum girmiyor havalar sıcak malum
Büyük ihtimal banyoluk alıp takarım.Siz yanınıza gittiğinizde kaçmıyorsa dediğim gibi kuş kafes dışındayken fısfısı havaya doğru sıkın 1-2 damlası bile ona gitse yine isteyebilir belki. En son çare bir banyoluk alıp kafese takın. İçerisine de sevdiği bi yeşillik falan koyun. Yeşilliği görüp gelecektir. Yavaş yavaş suya girmeye de alışır diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi her kuşun karakteri farklı benim söylediğim sadece ihtimal
o zaman boşuna almiyim bunu denerim. teşekkürlerBanyoluğa hiç girmezler boşuna almayın. Zaten küçük oluyor banyoluklar kullanışlı değil.. Geniş bir kaba su koyup damlama sistemiyle dikkatlerini çekebilirsiniz.. Alttaki konuda detaylı anlatımı var..
Muhabbet Kuşları Konu 'Muhabbet Kuşumu Banyoya Nasıl Alıştırırım?'
Muhabbet kuşları için üretilen kafes dışına takılan kapalı banyoluklar, muhabbet kuşlarına güven vermediğinden, bu banyoluk türüne alışmaları zor olabilmektedir.
Peki, muhabbet kuşlarını banyoya nasıl alıştırırız?
Bu yöntem ya da benzeri bir sistemle olumlu sonuç alabilme durumunu sağlayabilirsiniz.
Öncelikle edinmeniz gereken şey;
-Kafes içi tabana koyulacak geniş bir kap
-5 lt. Lik hazır su pet şişesinin, ağız kısmından kesilmiş bir bölüm
Banyo kabımıza yaklaşık 1 cm'lik içme suyu koyun ve 3-5 parça yeşillik. Maydonız, marul vs. Sonrasında pet şişenin kapak...
- Muratsani
- Cevaplar: 7
- Forum: Kuşların Bakımı ve İhtiyaçları