Sultan papağanı dışkı yeme sorunu :(

Melike Gül

Forum Sakini
Herkese merhabalar. Kusura bakmayın yine rahatsız ediyorum ama sultan papağanım dışkısını yiyor ? Sitedeki nerdeyse her dışkı yeme konusunu okudum çoğunda K vitamini eksikliğinde bu sorun ortaya çıkıyor yazılmış ama dışkısı da değişik gibi.Yeşil yada sarı leke bırakıyor. Bazı yerlerde sultan papağanlarının dışkıları hafif lekeli olabilir yazıyor bazı yerlerde sağlıklı bir dışkı hiç leke bırakmaz yazıyor. Buda aklımı çok karıştırdı ☹️ Bu ilk sultan papağanım bize geldiğinde 1.5-2 yaşındaydı ve birlikte 1 yıl geçirdik bu sorunu da 1 aydır var. Engellemeye çalışıyorum ama beni dinlemiyor.Hatta dışkısının resmini çekebilmem bile bir mucize oldu resmen ? gün içinde hiç yakalayamadım çünkü yaptığı anda yiyor ama bir gün önce daha yeni sabah olurken sabaha kadar yaptığı dışkıların fotoğrafını çekebildim.Birde az kalsın söylemeyi unutuyordum omzumda durduğunda genelde tıh tıh diye seste duyuyorum :( bide boğazının altını severken çok hafif ara sıra oranın şişip geri indiğini hissediyorum.
Birde bir konuda bira mayasının da dışkı yemeyi engelleyebileceği yazıyordu O yüzden röhfined pavifac almayı düşünüyorum. Etkisi olurmu sizce.

Bu çarşamba günü yaptığı dışkılar;
36DF120E-42A8-447D-9630-99AA49B10413.jpegAFA19902-782F-4BA2-AC20-D46D38F71371.jpeg

C8B7F676-1BF8-499B-A5CD-E87BA8BEA3D1.jpeg

Bunlarda dün yaptıkları;
973577DF-CD4E-452E-B3DC-7AF001578EDF.jpeg
5D297075-FC41-470D-AED6-943C2685020B.jpeg

Burda da onu suç üstü yakalamıştım oda kızacağımı bildiği için direk yemliğinin önüne gidip ne dışkısı ben yem yiyorum imajı vermeye çalışmıştı ve sonuç bu?
F362CB3E-AC93-42B4-A71E-6B86DE29C631.jpeg fotoğraflarda da hep dökülmüş tüyler çıkmış aslında tüy dökümünde deil French molt olduğu için tüyleri çok zayıf çıkıyor ve maalesef geri dökülüyor ?

Son düzenleme:
Çözüm
Maalesef ondan yok. Ama alışverişi yaptığımda elimde entrobac, röhfined elektrolit, pavifac ve med tollyamin olcak. Birde versele leganın çimlendirmelik tohumunu almayı düşünüyorum. Onları toprağa ekip çimlendirirsem onlardan da gereken minerali alır mı? Birde kuş toprağında da doğal mineral varmış sanırım. Onlarla destekleyebilir miyim yoksa bir ürün kullanmam mı lazım

Melike sana iki tane ürün önericem onları mamayla birlikte kullansan başka bir takviyeye gerek yok ;)

Birincisi vl opti breed, ikinciside vl b pure..

oropharma-bpure.jpg
Birde bir sorum daha var Yakın zamanda toplu alışveriş yapacağım İnşallah. Çünkü kullandığım B vitaminin ve Mineral iz element takviyesinin son kullanma tarihi Mart ayına girmemizle maalesef geçti. Şuan elimde sadece entrobac var ek olarak röhfinedin elektroliti ve bira mayasını almayı düşünüyorum. B vitamini olarakta Med tollyamin forteden devam edeceğim çünkü gerçekten tüy dönemlerinde benim işime çok yaradı ama Mineral iz element konusunda ne yapacağım çok kararsızım. İlk kuşumda tüy rahatsızlığı olduğu için daha etkili olsun en önerilen takviyelerden biri olan Bavimix depominoyu almıştım ama o kadar kuş besleyen akrabalarıma dağıtmama rağmen hala bitmemişti.
Eğer bu ürünü bölünmüş olarak satan bir site olsaydı düşünmeden alırdım ama nerdeyse tüm siteler 1 litre olarak satıyor. Birde sultan papağanım french molt, alsam mı almasam mı bu da kafamı çok karıştırıyor, bu yüzden de çok kararsız kaldım.
Kısacası bu takviye gerekli mi, yani ordan sağladı mineralleri kuş toprağından yada başka yerlerden sağlayabilir miyiz? Siz Mineral iz element takviyesi uyguluyor musunuz Uyguluyorsanız da hangi ürünlerden memnun kaldınız ?

Son düzenleme:
Melikecim akşam detaylı okuyucam konunu. Yalnız bazı dışkılar hiç hoşuma gitmedi. Öncelikle dışkıyla temasını kesmek gerekiyor. Yeni bir kafes düşünebilirsin ızgaralı olanlardan. Akyolun yeşil 50 lik kafesi var tam sultanlara uygun boyutlarda ve ızgaralı sağlam bir kafes. Fiyatı bu aralar 250 lira civarı..

Ve bu kuşa hergün sebzeli yeşillikli mama yapıp ver. Yemiyorsada alıştır mutlaka. Yumuşak gıda olarak mamaya alışırsa dışkıyı unutucaktır..

Merhaba, bazı zamanlar hafif boyalı dışkı sorun değildir kesinlikle. Zaman zaman minik değişmeler olabilir, telaş edilmemelidir ancak takibi bırakılmamalıdır. Dışkı yemesi genelde k vit eksikli ve mineral kayıplarında sık gözlemlenir. Üstüne bir de tüy problemli bir kuşunuz varsa ihtiyacı aşırı fazla olacaktır.
Kimi kuş dışkı yemeyi huy ediniyor. Bozuk bir davranış da olabilir. Önlemenin tek yolu ızgara kullanımına geçmek olur.

Melikecim akşam detaylı okuyucam konunu. Yalnız bazı dışkılar hiç hoşuma gitmedi. Öncelikle dışkıyla temasını kesmek gerekiyor. Yeni bir kafes düşünebilirsin ızgaralı olanlardan. Akyolun yeşil 50 lik kafesi var tam sultanlara uygun boyutlarda ve ızgaralı sağlam bir kafes. Fiyatı bu aralar 250 lira civarı..

Ve bu kuşa hergün sebzeli yeşillikli mama yapıp ver. Yemiyorsada alıştır mutlaka. Yumuşak gıda olarak mamaya alışırsa dışkıyı unutucaktır..
Tamamdır Ümit abi. Teşekkür ederim Zaten bana ilk geldiği zaman mamaya alıştırmıştım. Mama koyduğum zaman bir sağa bir sola gidip heyecanla yemeyi bekliyor. Şuan beautiful food kullanıyorum, artık günlük yapıp veririm. Maalesef şuan için yeni kafes alamam ama bendeki kafesin ızgarası da vardı onu takabilirim

Son düzenleme:
Merhaba, bazı zamanlar hafif boyalı dışkı sorun değildir kesinlikle. Zaman zaman minik değişmeler olabilir, telaş edilmemelidir ancak takibi bırakılmamalıdır. Dışkı yemesi genelde k vit eksikli ve mineral kayıplarında sık gözlemlenir. Üstüne bir de tüy problemli bir kuşunuz varsa ihtiyacı aşırı fazla olacaktır.
Kimi kuş dışkı yemeyi huy ediniyor. Bozuk bir davranış da olabilir. Önlemenin tek yolu ızgara kullanımına geçmek olur.
Bende neden dışkılarına taktı anlamadım ki son 1 aydır böyle daha önce hiç böyle yapmıyordu :( O zaman Mineral İz element takviyesi almam gerekiyor sanırım. Hangi markayı önerirsiniz hocam, Bavimix depomino kullanıyordum ama son kullanma tarihi geldiği için artık kullanamıyorum

Bu tarz mineraller bir çok üründe bölük pörçük var. Örneğin tollyamin forte bir ikisini içeriyor. MSA nekton var mıydı elinizde? Varsa o da mineral kaynağıdır yeterli olur.

Bu tarz mineraller bir çok üründe bölük pörçük var. Örneğin tollyamin forte bir ikisini içeriyor. MSA nekton var mıydı elinizde? Varsa o da mineral kaynağıdır yeterli olur.
Maalesef ondan yok. Ama alışverişi yaptığımda elimde entrobac, röhfined elektrolit, pavifac ve med tollyamin olcak. Birde versele leganın çimlendirmelik tohumunu almayı düşünüyorum. Onları toprağa ekip çimlendirirsem onlardan da gereken minerali alır mı? Birde kuş toprağında da doğal mineral varmış sanırım. Onlarla destekleyebilir miyim yoksa bir ürün kullanmam mı lazım

oldukça yeter ya. Yeni bir ürün gerekli değil. Sadece himalaya tuz kayası temin ediniz.

Birde Yaptığı dışkıların %80 ninde yeşil yada sarı leke oluyor ve omzuma çıktığında daha rahat duyuyorum böyle tıh tıh diye ses geliyor. İnternette iyot eksikliğinde de olur yazıyor ama emin olamıyorum. Oda mı mineral kaybındandır sizce yoksa başka bir rahatsızlığı mı var :( Birde bana ilk geldiği zaman ayaklarında renk geçişleri vardı bir yeri daha mor bir yeri daha açık bir tarafı daha koyu gibiydi yada benim ilk tecrübem olduğu için ben öyle farkettim. Oda bir sorun teşkil eder mi? Dışkıları haftalardır öyle ama öyle aman aman bir halsizliği kırgınlığı da yok. Sizce ne yapmam lazım ?
Bu videoda ayağındaki renk geçişleri biraz gözüküyor
3C664611-F2B5-4E0B-A53D-5A079BD56947.jpegBCF9B7B9-3F8A-4D04-BF21-9D6932E2038A.jpeg
@Doğanay Y. @Malkoçoğlu

Son düzenleme:
İyot eksikliği olabilir elbette ya da baskın olmayan bir solunum sorununuz var. Bazen stres kaynaklı da beklenmedik sesler olabiliyor öyle. Omuzunuzdayken bunu yaşıyor olabilir.
Ayakları normal.
Tüy kalitesi çok kötü ya :(

İyot eksikliği olabilir elbette ya da baskın olmayan bir solunum sorununuz var. Bazen stres kaynaklı da beklenmedik sesler olabiliyor öyle. Omuzunuzdayken bunu yaşıyor olabilir.
Ayakları normal.
Tüy kalitesi çok kötü ya :(
Evet maalesef çok kötü ? ? Dışarı çıktığında o kadar dikkatli davranıyoruz ki elimizden düşmesin diye. Çünkü düştüğü anda tüy kapsüllerinden biri genelde patlıyor ve canını çok yakıyor kanadının o tarafı hep kan oluyor ? Med tollyamin, entrobac ve bavimix depominoyla tüy kalitesini daha da yükseltebilirim belki diye düşünmüştüm ama pek bir işe yaramadı :( Bizde tüy sorunu için veterinere götürdük French molt olabileceğini söylediğimde o ne demişlerdi ve polivit önermişlerdi. Bende şuan biraz daha takviyeleri güçlendirmeyi düşünüyorum. Bira mayası, çimlendirmelik tohum ve kuş toprağı alacağım İnşallah. Başka ek bir ürün daha önerir misiniz? Birde bizde aleo vera vardı onla da iki hafta da bir banyo yaptırsam az da olsa daha da düzelir belki. ama bir rahatsızlığı olmadığına çok sevindim yeter ki hasta olmasın gerisini hallederiz İnşallah.

Melike sana iki tane ürün önericem onları mamayla birlikte kullansan başka bir takviyeye gerek yok ;)

oropharma-bpure.jpg

Çözüm

Ekli dosyayı görüntüle 22979
Çok teşekkür ederim öneriler için :love: Peki opti breedi mineral takviyesi olarak uygulayacağım değil mi?Haftada kaç defa vermem lazım bir de muhabbet kuşum var onun tüy hastalığı yok onda da düzenli verebilir miyim İçeriği çok zengin bolca B vitamini varmış verdiğimde yanlışlıkla tüy dökümüne sokar mı kuşu. Birde röhfined pavifac hakkında ne düşünüyorsun Ümit abi onda da arı poleni olması benim ilgimi çekti bira mayası olarak onu almayı düşünüyordum ama B purede çok iyi duruyor

Çok teşekkür ederim öneriler için :love: Peki opti breedi mineral takviyesi olarak uygulayacağım değil mi?Haftada kaç defa vermem lazım bir de muhabbet kuşum var onun tüy hastalığı yok onda da düzenli verebilir miyim İçeriği çok zengin bolca B vitamini varmış verdiğimde yanlışlıkla tüy dökümüne sokar mı kuşu. Birde röhfined pavifac hakkında ne düşünüyorsun Ümit abi onda da arı poleni olması benim ilgimi çekti bira mayası olarak onu almayı düşünüyordum ama B purede çok iyi duruyor

Opti bredi komple bir takviye olarak düşünebilirsin. İçerisinde dekstroz ve inülinde olduğu için elektrolit ve prebiyotik özelliğide var... Şöyle söyliyeyim her yaptığın mamaya ekleyebilirsin. Sonuçta ne kadar ekleyiceğin senin elinde;) Bira mayası olarak ben versele laganın ürününü tercih ederdim şahsen ama diğeride olabilir tabi polen olması ekstra besin demek...

Evet maalesef çok kötü ? ? Dışarı çıktığında o kadar dikkatli davranıyoruz ki elimizden düşmesin diye. Çünkü düştüğü anda tüy kapsüllerinden biri genelde patlıyor ve canını çok yakıyor kanadının o tarafı hep kan oluyor ? Med tollyamin, entrobac ve bavimix depominoyla tüy kalitesini daha da yükseltebilirim belki diye düşünmüştüm ama pek bir işe yaramadı :( Bizde tüy sorunu için veterinere götürdük French molt olabileceğini söylediğimde o ne demişlerdi ve polivit önermişlerdi. Bende şuan biraz daha takviyeleri güçlendirmeyi düşünüyorum. Bira mayası, çimlendirmelik tohum ve kuş toprağı alacağım İnşallah. Başka ek bir ürün daha önerir misiniz? Birde bizde aleo vera vardı onla da iki hafta da bir banyo yaptırsam az da olsa daha da düzelir belki. ama bir rahatsızlığı olmadığına çok sevindim yeter ki hasta olmasın gerisini hallederiz İnşallah.
ek olarak k+k proteini almanızı önereyim. Tüy kalitesini iyi derecede etkiliyor.

Opti bredi komple bir takviye olarak düşünebilirsin. İçerisinde dekstroz ve inülinde olduğu için elektrolit ve prebiyotik özelliğide var... Şöyle söyliyeyim her yaptığın mamaya ekleyebilirsin. Sonuçta ne kadar ekleyiceğin senin elinde;) Bira mayası olarak ben versele laganın ürününü tercih ederdim şahsen ama diğeride olabilir tabi polen olması ekstra besin demek...
ek olarak k+k proteini almanızı önereyim. Tüy kalitesini iyi derecede etkiliyor.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ? genel takviye olarak opti breedi, Bira mayası olarakta pavifacı almayı düşünüyorum Çünkü B pure'nin son kullanma tarihi 2022'nin 11. ayında bitiyor ama pavifacın son kullanma tarihi 2025'e kadarmış. O yüzden o beni baya bi götürür. K vitamini en az 25 gram satılıyor ve skt’i bu yılın sonunda bitiyor. 1 yıl önce entrobacı da 25 gram olarak almıştım ama hala çok var. Keşke böyle 10 gramlık şişeleri de olsa:( K vitaminini de hergün kullanamayacağım için bana çok fazla gelir. Onu sanırım şuanlık alamayacağım artık K vitamini eksikliğini K vitamini içeren gıdalarla kapatmaya çalışacağım.
Birde son olarak lekeli dışkılar için ilaç kullanmam gerekiyor mu

bu tip tüy sorunları yaşayan kuşlarda gözlemlediğim kadarıyla dışkılarda genelde boyama ve bozulmalar sık oluyor. Doğrudan hasta yorumu yapmak çok güç. Bu nedenle bence kullanılmamalı. Divitsol almanızı öneririm. İyi dışkı düzenliyor.

Geri