Sultan papağanı dışkı yeme

Kaan B.

iyikus.com Üyesi
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
14
Yaş
29
Konum
çankırı
Merhaba arkadaşlar 6 aylık erkek sultan papağanım var 3 haftadır bizle son 2 gündür dışkısını yediğini farkettim kafesinde kalamar kemiği kuş kumu GAGA taşı vitamin bloğu var haftada 2 kere marul biber elma gibi besinler veriyorum haftada 1 kere suyuna limon damlatıyorum yumurta mamasını yemiyor malesef sebebi nedir lütfen yardımcı olun
 

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
Merhaba, Maşallah kuşunuz çok güzel. Son zamanlarda mısır granülünü doğru kullanan gördüğüm tek üyesiniz. Tabana granül serilir ve ızgara kullanılır.

Bu sorununuzla alakalı bir konu hazırlamıştım:
Sultan Papağanı Dışkı Yeme Sorunu

Genelde vitamin ve aminoasit, mineral ihtiyacını karşılamak için dışkı yeme eğilimindedirler.
 
Oyla 0

Kaan B.

iyikus.com Üyesi
Katılım
10 Ağu 2019
Mesajlar
14
Yaş
29
Konum
çankırı
Mürekkep balığı kemiği kafesinde mevcut yeşillikleride haftada bir veriyorum son 1 haftadır çok fazla çekirdek yiyor diyo çekirdeği kestim ve muhabbet kuşu yemine döndüm onun bir etkisi olur mu peki
 
Oyla 0

Doğanay Y. 

Yönetici
iyikus.com Yetkilisi
Katılım
3 Tem 2017
Mesajlar
25,384
Çözümler
127
Yaş
33
Konum
Ankara
yemler tek başına yetmiyor ama ilave olarak sağlık tohumları alınabilir. Bu şekilde aratabilirseniz google üzerinden satan pet sitelere rastlayabilirsiniz.
Sultan Papağanı Yemi / Parakeet Yemi

İdeal Sultan Papağanı Yemi Nasıl Olmalıdır?

Karışımı kuşunuzun sevdiği tohumlara göre yapmak en doğrusu ama bu yemin minimum %25-30 u muhabbet kuşları için verilen ak darı ve karışık yem olmalıdır. Çekirdekte yağlı bir tohum olduğundan oranı bir miktar azaltılmalı ama kesilmemelidir.

Yem değerleri sadece bazı vitaminleri karşılıyor. Diğer ihtiyaçları için gıda takviyesi dediğimiz ürünler kullanmak lazım. Bir multi vitamin + aminoasitli bir ürün almanızı öneririm. Örneğin DAC, Rönfrieed, Tolyamin Forte, Nekton ürünleri gibi. Birde yumurta ve sebze maması haftada 2 kez verilmesi uygun olacaktır.
 
Oyla 0
Üst