Sultan papagani ishal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cevooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cevooo

iyikus.com Üyesi
Merhabalar sultan papaganim ishal veterinere de gidemiyorum daha once gittim. Fakat kalici cozum bulamadilar. Kusumun inatci bir ishali var gecmiyor. Triflucan kullandim daha sonra dutch 4 birds in salmo stop fungi stop urunlerini kullandim bu urunler kullandigim 1 hafta boyunca ishali gecirdi fakat birakinca hemen tekrar ishal oluyor ne yapmam lazim yardimci olur musunuz

Merhaba geçmiş olsun. Öncelikle ishalinden bir fotoğraf istiyorum. Ardından yem karışımınızı varsa markasını, kuşta kabarma durumu olup olmadığını, yiyorsa eğer yem harici verdiğiniz diğer ek beslinlerden bahsedebilir misiniz?

Oyla 0
Hafif kabariklik var fakat bu her zaman olan kabarikligi sirt tuyleri duz kursagini sisiyor genellikle ve gaganin yanindaki tuyler de kabarik duruyor yemi kapali olarak aliyorum genellikle garden mix yem aliyorum ek besin haftada 1 diazme probiyotik haftada yumurta bebe biskuvisi cok az havuc az yulaf veriyorum ama bunlari vermeye yeni basladim yani bunlari vermeden de bu ishal vardi

Oyla 0
Gogus tuylerinde tuy renk degisimi var bir de kusumuz sari yesil arasi bir tonda fakat gogus tuylerinde ani renk degisimi de var karisik renklenme

Bu arada kafeste 2 tane kus var erkek ve disi disi olanda bu sorun disi olanda var erkek aldiktan sonra erkekte de bu tarz diskilama basladi ama erkek plan arada bir normalde diskiliyor disi de bazen normal diskiliyor ama geneli ishal formunda

Oyla 0
İshalden ziyade bakteriyel bir sorun mevcut. Birde rengi parlak yeşil boyamadığından karaciğer ya da böbrek sorunları üzerinde durulması gerekir. İlk olarak ilaçtan önce, bugün mesela elektrolit kullanır mısınız? Elektrolit sonrası bir kaç dışkı fotoğrafı isteyeceğim. Eğer bozulma ya da durum aynı kalırsa 2. günde sadece probiyotikli su vermenizi isteyeceğim.
Bundan sonra bir ilaç için durum değerlendirmesi yapmak gerekecek. Arkadaşlarda fikirlerini belirtecektir mutlaka

Oyla 0
Iyi aksamlar bunlar guncel diskilar

Ekli dosyalar

• IMG_20200530_202600-min (1).jpg
    IMG_20200530_202600-min (1).jpg
    913 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Doğanayın dediği gibi elektrolit ve probiyotik kullanın. Daha sonra sulphamezatine kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Oyla 0
Fazla ilac kullanmanin kusa zarari olur mu bugune kadar triflucan ornityson dutch 4 birds in ialclarini kullandim

Oyla 0
Fazla ilac kullanmanin kusa zarari olur mu bugune kadar triflucan ornityson dutch 4 birds in ialclarini kullandim

İlaçlar eğer bilinçsiz kullanılırsa tabiki zararlı. Ancak dozajında kullanılırsa ve kuş dinlendirildikten sonra diğer ilaca başlanılırsa çok büyük sorun olmaz.

Oyla 0
Salmo stop salmonella ve e coli gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç abi daha çok güvercinler için kullanılıyor ama muhabbet kuşlarında da kullanılabilir. Fungi stop ise candida mantarının yol açtığı hastalıklarda (iç mantar, kursak mantarı gibi hastalıklarda kullanılıyor.)

Oyla 0
Geri