Sultan papagani ishal

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cevooo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cevooo

iyikus.com Üyesi
Merhabalar sultan papaganim ishal veterinere de gidemiyorum daha once gittim. Fakat kalici cozum bulamadilar. Kusumun inatci bir ishali var gecmiyor. Triflucan kullandim daha sonra dutch 4 birds in salmo stop fungi stop urunlerini kullandim bu urunler kullandigim 1 hafta boyunca ishali gecirdi fakat birakinca hemen tekrar ishal oluyor ne yapmam lazim yardimci olur musunuz

Dışkı ilaçsız biraz zor toparlar gibi görünüyor maalesef. İlaç kullanımına geçilebilir fakat d. 4 kullandığınız için yine o ürün devam edilebilir ya da etkisini daha iyi bildiğimiz sulphamazethine temin edilebilir. 25-30 lira gibi bir fiyatı olması lazım

Oyla 0
Dışkı ilaçsız biraz zor toparlar gibi görünüyor maalesef. İlaç kullanımına geçilebilir fakat d. 4 kullandığınız için yine o ürün devam edilebilir ya da etkisini daha iyi bildiğimiz sulphamazethine temin edilebilir. 25-30 lira gibi bir fiyatı olması lazım
Valla hocam sulphamezathine bende yeni aldım 55 lira.

Oyla 0
Salmo stop salmonella ve e coli gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bir ilaç abi daha çok güvercinler için kullanılıyor ama muhabbet kuşlarında da kullanılabilir. Fungi stop ise candida mantarının yol açtığı hastalıklarda (iç mantar, kursak mantarı gibi hastalıklarda kullanılıyor.)

Recaicim ilaçların isminden okadarını bende anlıyorum :) Fakat bu tarz ilaçların içinde bir kaç etken madde birden olduğu için özellikle etken maddelerini sordum ;)

Oyla 0
Ben artik bu kustaki hastaligin altinda ne yatiyor onu cok merak ediyorum. Bakteri mi mantar mi yoksa baska bir sey mi

Oyla 0
Birde ek olarak kusta engelleyemedigim diski yeme olayi var diskisini yiyor. Vitamin eksikligi diyorlar kumu var tasi var yumurtali mama veriyorum probiyotik veriyorum daha ne yapabilirim.

Oyla 0
Veterinere ilk goturdugum zaman ciddi derecede kabarma ve siyah diski vardi ona bir ilac verdi antibiyotik o zaman duzeldi onun disinda goturdugum ve diski gosterdigim zaman kuruma diyip ilaclar verdi fakat duzelmedi ise yaramadi.

Oyla 0
Kusu goturme imkanim yok bir kac yer arayip kusu getiremeyecegimi diskisini getirip test yaptirabilir mi diye sordum hepsi kus girmeden test yapamam dedi

Oyla 0
Ben artik bu kustaki hastaligin altinda ne yatiyor onu cok merak ediyorum. Bakteri mi mantar mi yoksa baska bir sey mi
O halde bu sorunuzun cevabını öğrenmeniz mümkün değil. Sadece dışkıya bakarak bakteri ya da mantar kaynaklı olduğunu ön görebiliriz ama bakterinin tam ne olduğunu bilemeyiz. Bu yüzden kesin çözüm için veterinere götürmelisiniz. İlaçlar kesmiş olsa dahi dışkıda ki problemi, ilerleyen zamanlarda farklı bir sorun olarak gün yüzüne çıkabilir ve ilerlemiş bir vaka ile karşılaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Cok tesekkurler ilgilendiginiz icin izmirde olsam gotururdum ama izmirde okuyorum sadece kus izmirde degil ama bir sekilde yetkin bir veterinere goturmeye calisicam

Oyla 0
Recaicim ilaçların isminden okadarını bende anlıyorum :) Fakat bu tarz ilaçların içinde bir kaç etken madde birden olduğu için özellikle etken maddelerini sordum ;)
Anladım abi kusura bakma :) salmo stopun etken maddesi furaltadone diye hatırlıyorum. Fungistopun etken maddesini bilmiyorum abi.

Oyla 0
Geri