Sultan papağanım yaklaşık 7 aylık ve dişi. Kanadındaki grilikler eskiden yoktu onun yerine kırmızılıklar yani tüysüz yerdi orası daha yeni tüyler çıkıyordu. Bugün fark ettim ve ben şahsen solmuş kana benzettim sizce bu nedir ve önemli midir?
Bir sorun yaşanır mı, şu an hiç kanama yok ama kuruluk var, kanadı neden kanamıştır acaba?Evet kanadı kurumuş kan olmuş. Muhtemelen bir tüy kökü patladı veya bir yere taktı
O bölgeyi detaylı inceleyiniz. Kırılan bir tüy varsa kökünün dikkatlice çekilmesi gerekiyor.
Kanlı Tüyler ve Tedavi Süreci
Kanlanmış tüyler evcil kuşlarımızda sıklıkla rastlanan sorunlardan bir tanesidir. Özellikle tüy değişim sürecinde dikkatle incelendiğinde bu tüyleri görmemiz muhtemeldir. Bu nedenle ara ara kuşlarınızı incelemek için temas halinde olmalısınız.
Bazen bir kan tüyü müdahale etmeden biraz kanayabilir. Bu ufak kanamalar duracaktır kendiliğinden. Bununla birlikte kuşunuz hasar görmüş ya da tüyü koptuğunda küçük çaplı kanamalar gözlemlenir. Hasar gören tüylerin çekilmesi önerilir çünkü kuşlar tüylerini düzeltmek için devamlı düzensiz olanı...
- Doğanay Y.
- Cevaplar: 12
- Forum: Kuş Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri
20.52 itibariyle güncel olarak yazıyorum:O bölgeyi detaylı inceleyiniz. Kırılan bir tüy varsa kökünün dikkatlice çekilmesi gerekiyor.
o bölgeyi kuşu çok strese sokmadan ılık su ile temizleyebilir misiniz?
Fotoğrafta net göremedim ancak 2 tüyden bir tanesi. Saçaklı tüy olmayan, kapsülü kalan kısım. En üstteki gibi.
Veteriner hekim yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun
O siyah kısım gelişimini sağlayamayan tüy kapsülü. Onun çekilmesi gerekiyor. Ayrıca üstünde duran tüy de emanet duruyor. Onunda çekilmesi iyi olacaktır. Veteriner hekim halledecektir
İyi geceler, kuşu veterinere götürmek için çok çabaladım ancak kendiliğinden düzeleceğine inanıyorlar. Kendim götüreceğim ancak veteriner epey bir uzak yayan gidemiyorum kısaca. Bu sorunun kendiliğinden zamanla düzelme gibi bir durumu var mıdır ya da ben kendi başıma halledebilir miyim? Tekrardan iyi geceler diliyorum bu konu hakkında başınızı ağrıttım epeyce kusura bakmayın.Orada sağlıklı gelişmeyen bir siyah bölge var. Muhtemelen düzenli kanamaları olur ara ara. Şimdilik ek bir şey yapmayınız.