Sultan papağanı karında şişlik

Özge Çakmakçı

iyikus.com Üyesi
merhaba, geçen dönemlerde açtığım konularda da olduğu gibi papağanım yeniden aynı rahatsızlığa yakalandı ve bu sefer çok ağır geçiriyor. Karnı aşırı şiş be içi siyahlaştı, zor nefes alıyor. Veterinere gittik 2 hafta önce röntgen çekildi yumurta olmadığı yani en azından kalsiyuma doymuş bir şey görünmediğini söyledi, ciğeri büyümüş hava keseleri küçülmüş ama şişliğe net bir şey söyleyemediği için sadece ciğeri için bir ilaç tedavisi verdi. Bu ilaçlar da maalesef asla bi adım ileri götürmedi hatta kötüleşiyor. En sonunda ben bir önceki konuda önerilen kanatlıoil proenzim den alarak bunu kullanmaya başladım hafif keyiflendi ama karnı asla küçülmedi . Ağrıdan dolayı çok zor haraket ediyor uçamıyor ve zar zor yem yiyor. Çarelerim tükendi içinde kabuksuz yumurta olmasından korkuyorum bu onu zehirliyo olabilir ne yapabilirim hiç bilmiyorum yine en son sizinle paylaşmak istedim belki bir çıkar yol bulurum diye. Kuşum 7 yaşında

Ekli dosyalar

• D8802720-72F9-4C56-9EF7-1C441810969A.jpeg
    D8802720-72F9-4C56-9EF7-1C441810969A.jpeg
    40.3 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
merhaba, geçen dönemlerde açtığım konularda da olduğu gibi papağanım yeniden aynı rahatsızlığa yakalandı ve bu sefer çok ağır geçiriyor. Karnı aşırı şiş be içi siyahlaştı, zor nefes alıyor. Veterinere gittik 2 hafta önce röntgen çekildi yumurta olmadığı yani en azından kalsiyuma doymuş bir şey görünmediğini söyledi, ciğeri büyümüş hava keseleri küçülmüş ama şişliğe net bir şey söyleyemediği için sadece ciğeri için bir ilaç tedavisi verdi. Bu ilaçlar da maalesef asla bi adım ileri götürmedi hatta kötüleşiyor. En sonunda ben bir önceki konuda önerilen kanatlıoil proenzim den alarak bunu kullanmaya başladım hafif keyiflendi ama karnı asla küçülmedi . Ağrıdan dolayı çok zor haraket ediyor uçamıyor ve zar zor yem yiyor. Çarelerim tükendi içinde kabuksuz yumurta olmasından korkuyorum bu onu zehirliyo olabilir ne yapabilirim hiç bilmiyorum yine en son sizinle paylaşmak istedim belki bir çıkar yol bulurum diye.
Ayakları morarıyor hatta ağrıdan çok zor dayandığını düşünüyorum.

Merhaba,
Kuşunuzun boydan ve yandan görünecek şekilde güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın.
Kuşunuzda kusma var mı?
Bursa görünüyor konumunuz, hangi veterinere gittiniz? Röntgen fotosu varsa atar mısınız?

Merhaba,
Kuşunuzun boydan ve yandan görünecek şekilde güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarının fotoğrafını paylaşın.
Kuşunuzda kusma var mı?
Bursa görünüyor konumunuz, hangi veterinere gittiniz? Röntgen fotosu varsa atar mısınız ya gittim röntgen ordan isteyerek ulaşabilirim kusma yok

Merhaba,
Kuşunuzda kusma var mı?
Bursa görünüyor konumunuz, hangi veterinere gittiniz? Röntgen fotosu varsa atar mısınız?
Vetorka ya gittim kusma yok röntgenine ordan isteyerek ulaşabilirim güncel halini ve dışkı fotosunu yarın ilk fırsatta ekleyeceğim video var ama dosya büyük uyarısı verdiği için yükleyemiyorum çözümü varsa hemen yükleyebilirim ben yükleyemedim

Vetorka ya gittim kusma yok röntgenine ordan isteyerek ulaşabilirim güncel halini ve dışkı fotosunu yarın ilk fırsatta ekleyeceğim video var ama dosya büyük uyarısı verdiği için yükleyemiyorum çözümü varsa hemen yükleyebilirim ben yükleyemedim
Streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz video için.

Ciğeri büyümüş derken akciğer mi karaciğer mi?
İlaç kullandınız mı evetse yazın.
Kullanılan tüm takviyeleri de yazın.

Ultrasonografi ile bakıldı mı peki?
Ultrasonografi birçok şeyin görülmesinde işe yarar. Ultrasonografi ile de bakılmasını öneririm.

Karaciğer rahatsızlığından dolayı ödem oluşmuş kuşta. Prozim'e devam her gün katın sıyuna ayrıca veterinerden bioserin veya eczaneden ödem atıcı sıvı bir ilaç isteyin ve suyuna katmaya başlayın. Kuş asla uçmasın uzun bir süre.

Ekli dosyalar

• d8a2a5cc-af6a-4629-a1c6-6fde30b6d2fd.jpeg
    d8a2a5cc-af6a-4629-a1c6-6fde30b6d2fd.jpeg
    16.3 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_4758.jpeg
    IMG_4758.jpeg
    19.9 KB · Görüntüleme: 8
  • 64128857-4dab-415b-bdc2-055ade771d33.jpeg
    64128857-4dab-415b-bdc2-055ade771d33.jpeg
    405.3 KB · Görüntüleme: 6
Karaciğer rahatsızlığından dolayı ödem oluşmuş kuşta. Prozim'e devam her gün katın sıyuna ayrıca veterinerden bioserin veya eczaneden ödem atıcı sıvı bir ilaç isteyin ve suyuna katmaya başlayın. Kuş asla uçmasın uzun bir süre.
Ödem atıcı önereceğiniz bir şey var mı acaba direk alırım. prozim ilk 7 gün 10 damla sonra haftada 2 gün olarak kullanılacakmış biz 7 gün doldurduk

Ultrasonografi ile bakıldı mı peki?
Ultrasonografi birçok şeyin görülmesinde işe yarar. Ultrasonografi ile de bakılmasını öneririm.
Maalesef orda imkan yoktu çekilmedik. Hekimin verdiği ağrı kesici sadece 3 günlüktü bunun için kuşu rahatlatacak hafif bi ağrı kesici önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
sarkık görünen kısım yumuşak mı? Aşırı yağlanmış gibi. O bölgede gelişebilecek diğer sorunlar genelde hızlı ölümle sonuçlanıyor. Enzim takviyesi sindirimini rahatlatacaktır ancak yeterli gelmiyor olmalı. Ara sıra o bölgeye, poposuna masajlar yapıp rahatlatın. Hangi antibiyotik verildi

sarkık görünen kısım yumuşak mı? Aşırı yağlanmış gibi. O bölgede gelişebilecek diğer sorunlar genelde hızlı ölümle sonuçlanıyor. Enzim takviyesi sindirimini rahatlatacaktır ancak yeterli gelmiyor olmalı. Ara sıra o bölgeye, poposuna masajlar yapıp rahatlatın. Hangi antibiyotik verildi
Antibiyotiği şırıngayla verdiler markasını bilmiyorum. Evet yumuşak ve gergin. Zeytin yağıyla masaj yapmam uygun mudur? Bioserini nasıl kullanacağım ?Bir anda oldu 3 gün içinde 3 haftadır böyle

Yağ tüylerden kolay temizlenmediği için doğrudan genel sürün diyemem ancak bir miktar kullanılabilir.

Yağ tüylerden kolay temizlenmediği için doğrudan genel sürün diyemem ancak bir miktar kullanılabilir.
Frosemit enject table gibi bir şey kullanılabilir mi burdan bir hekim ödem için iyi olabiliraöa genelde kedi köpek kullanıyor dedi

Karaciğer davul gibi olmuş. Kum saati görüntüsü gibi olması lazım kalp ve alt bölge şeklinin, sağlıklı kuşta öyle olur. Sizin kuşta kum saati görüntüsü yok maalesef. Organ büyümesi mevcut. Kuşunuz haliyle zor nefes de alır,hava kesesine baskı yapar. Dışkılar da zaten karaciğer dışkısı. Ürat yani beyaz kısmın yeşil veya sarı olması karaciğer dışkısıdır.
Enzim içerikli probiyotik ve de karaciğer koruma almanızı öneririm. Kuşun ayaklarında yaralar var mı peki? O şişlik yumuşak ise sıvı birikmesi de olabilir. Ultrasonografi imkanı bulursanız muayene ettirin yeniden derim ben.
Karaciğer hastalığında sıvı birikimi olabiliyor.
Selçuk bey ve diğer hocalar da uygun görürse Powermax Powerchol almanızı öneririm,karaciğer takviyesi (ilaç değil).

Karaciğer davul gibi olmuş. Kum saati görüntüsü gibi olması lazım kalp ve alt bölge şeklinin, sağlıklı kuşta öyle olur. Sizin kuşta kum saati görüntüsü yok maalesef. Organ büyümesi mevcut. Kuşunuz haliyle zor nefes de alır,hava kesesine baskı yapar. Dışkılar da zaten karaciğer dışkısı. Ürat yani beyaz kısmın yeşil veya sarı olması karaciğer dışkısıdır.
Enzim içerikli probiyotik ve de karaciğer koruma almanızı öneririm. Kuşun ayaklarında yaralar var mı peki? O şişlik yumuşak ise sıvı birikmesi de olabilir. Ultrasonografi imkanı bulursanız muayene ettirin yeniden derim ben.
Karaciğer hastalığında sıvı birikimi olabiliyor.
Selçuk bey ve diğer hocalar da uygun görürse Powermax Powerchol almanızı öneririm,karaciğer takviyesi (
Şişlik yumşak bayağı, ayaklarda yara yok. masaj yapacağım ama bende durmak hiç istemiyor:( kullandığım ilaçlarda karaciğer korumak için etki bulunduran yok mu peki? Powermax bir sürü ürün çıkıyo karşıma ama hangisi bilemedim powermax Sarımsak Likit 500 ML ( Doğal Antibiyotik, Doğal Koruma )(PETDÜNYAM) - Fiyatı, Yorumları bu olabilir mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_4947.jpeg
    IMG_4947.jpeg
    40.1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Geri