sultan papağanı mantar sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan shoutx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

shoutx

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Sultan Papağanım Paşa mın kanadının altında sarı bir leke olduğunu farkettim. Veterinere götürdüm mantar olduğunu söyledi bir şişeye farklı yağlarla bir karışım yaptı 1 hafta sürmemizi söyledi. 1 hafta onu kullandık biraz kurutur gibi oldu rengi soldu ama yayılma hızla devam ediyor. Kanadının birleşme noktasında da çıktı diğer kanadının altında da aynı sarı leke belirdi. bu hafta tekrar kontrole götürdük trosyd kremi önerdi yağı sabah trosyd i akşam sürmemizi söyledi . Vitamin olarakta omega 3 yağ verdi.Veterinerin tespiti ve tedavisi doğru mudur size danışmak istedim. Kuşum günün çoğunda uyku halinde gözleri kırmızı ve kaşınıyor onun içinde yakalık kullanmaya başladık biraz gözünde düzelme var lakin tüyleri dökülmeye devam ediyor. Yemesi içmesi normal iştahı yerinde. Lütfen yardımcı olur musunuz kuşum ölür diye çok korkuyorum.tempImageowXKnA.jpg

zaman zaman bu gibi oluşumlar yaşanabiliyor. Özelllikle bu süreçte içerisine aloe vera eklenmiş banyo suyu iyi gelebilir. Ayrıca verilen kremleri de kullanmanız zamanla düzelmesini sağlayacaktır.

Tamam öyle yapayım. Peki kremleri kullandığımız halde yayılmaya devam etmesi normal bir durum mu? Henüz trsoyd u kullanmaya başlayalı 2 gün oldu.
iyileşme süresi çok mu uzun bu hastalığın

Bir yerden sonra durması gerekiyor. Krem kullanimi ir anda etkisini göstermeyebilir.

Kuşa parazit damlasıda uygulansın. Deri üzerindeki bu tarz lezyonlar akar kaynaklıda olabiliyor. Bir yandan mantar kremi uygularken bir yandanda ivermectin damla uygulayın işi garantiye alın..

Kuşa parazit damlasıda uygulansın. Deri üzerindeki bu tarz lezyonlar akar kaynaklıda olabiliyor. Bir yandan mantar kremi uygularken bir yandanda ivermectin damla uygulayın işi garantiye alın..
bu damla ne kadar zamanda bir uygulanıyor. veteriner 10 gün önce ensesine parazit ilacı yaptı ama adı ivermecit midir bilmiyorum. yinede dediğiniz damlayı alıyım mı

akarlar neden kaynaklanıyor mantar harici vücudunun çoğu yerinde deri döküntüleri mevcut kabuk atıyor gibi pullar var sebebi akar mıdır
Yüksek ihtimalle akardan. Damladan 12 gün sonra bir damla daha yapmalısın. Eğer veteriner yapmışsa almana gerek yok. Ama bir damla daha uygulanmalı.

Veteriner mantar tespitini nasıl yaptı? Woods lambası ile mi baktı?
Enfeksiyon kaynaklı koku olabilir apseye çevirebilir.
Başka bir veterinere götürmenizi öneririm kanatlı alanından anlayan. Hayvan hastanelerinde ekipmanlar daha ulaşılabilir oluyor.

bu damla ne kadar zamanda bir uygulanıyor. veteriner 10 gün önce ensesine parazit ilacı yaptı ama adı ivermecit midir bilmiyorum. yinede dediğiniz damlayı alıyım mı

Enseye damlattıysa muhtemelen ivermectindir. 10 gün aralıklarla 3 doz uygulanabilir..

Veteriner mantar tespitini nasıl yaptı? Woods lambası ile mi baktı?
Enfeksiyon kaynaklı koku olabilir apseye çevirebilir.
Başka bir veterinere götürmenizi öneririm kanatlı alanından anlayan. Hayvan hastanelerinde ekipmanlar daha ulaşılabilir oluyor.
Veteriner mavi ışıklı bir gözlükle baktı ama Woods lambası dediğiniz o mudur bilmiyorum. Kuşumda sürdüğüm yağın kokusu var başka koku yok. Yaşadığım şehir de kanatlı uzmanı yok ilaç işe yaramazsa İzmir e götürmeyi düşünüyorum.

Bu fotoğraftaki mantarlı sarı alanlar iyice kurudu ve sertleşti dökülecek sanırım. Ama tüy dökülmeleri hala devam ediyor seyreldi tüyleri.

Bu fotoğraftaki mantarlı sarı alanlar iyice kurudu ve sertleşti dökülecek sanırım. Ama tüy dökülmeleri hala devam ediyor seyreldi tüyleri.
geçmiş olsun. Aynı benzer sarımsı ve kokulu şey kuyruk üstü yağ bezesinde de oluyor. Buraya "Üropigial Bez" deniyor. Orayı aralayıp bakarsanız benzer sarartıları zaman zaman görebilirsiniz. Tüylerini temizlemek ve iyi görünümünü korumak için oradaki yağları kullanıyorlar. Orası ile bir sıkıntı yaşandığında nadirde olsa benzer problemler gözlemleniyor. Rica etsem kontrol edebilir misiniz? Tıpkı tavukların kuyruk bölgesinde olduğu gibi minik bir çıkıntı göreceksiniz incelediğinizde.
Eğer orada da bir koku sezerseniz ek olarak bakteriyel veya fungal enfeksiyonlar gelişmişte olabilir.

geçmiş olsun. Aynı benzer sarımsı ve kokulu şey kuyruk üstü yağ bezesinde de oluyor. Buraya "Üropigial Bez" deniyor. Orayı aralayıp bakarsanız benzer sarartıları zaman zaman görebilirsiniz. Tüylerini temizlemek ve iyi görünümünü korumak için oradaki yağları kullanıyorlar. Orası ile bir sıkıntı yaşandığında nadirde olsa benzer problemler gözlemleniyor. Rica etsem kontrol edebilir misiniz? Tıpkı tavukların kuyruk bölgesinde olduğu gibi minik bir çıkıntı göreceksiniz incelediğinizde.
Eğer orada da bir koku sezerseniz ek olarak bakteriyel veya fungal enfeksiyonlar gelişmişte olabilir.
olabilir aslında çünkü trosyd krem işe yaramıyor sanırım 1 hafta oldu düzelme yok o sarı yerlerde diğer kanadının altında da çıktı tam tersine

Bir de youtubeda yüksek takipçili birine yazdım bana kurdeşen olabileceğini söyledi Fucidin H antibiyotik krem sürün dedi.
daha tedavi olarak ornitab Plus ezip 100 ml ilk suluğun yarısına karıştırmamı bunu 7 gün uygulamamı ve 4 in 1 min mix çay kaşığının ucu kadar probiyotik ve haftada 2 gün 5 damla Gerwit w vermemi söyledi bunu uygulamalı mıyım yoksa veterinerin mantar tedavisine devam mı etmeliyim bilemedim Ama 1 hafta geçmesine rağmen o sarı alanlarda küçülme yok biraz kuruma var o kadar. Siz Fucidin H antibiyotik krem önerir misiniz bu durumda.

Geri